1. Cég
  2. Hírek
  3. Továbbra is a Toyota Corolla a világ legnépszerűbb autója
Gyors linkek

Továbbra is a Toyota Corolla a világ legnépszerűbb autója


2023. február 3.


A Focus2Move összeállításábólOpens in new window kiderül, a Toyota Corolla 2022-ben megtartotta hosszú évek óta őrzött koronáját a világ legnépszerűbb autójaként: tavaly világszerte nem kevesebb, mint 1,12 millió darab talált gazdára a világon a japán autógyártó slágermodelljéből. A tavaly ismételten a világ legnagyobb autógyártójának és egyben legkedveltebb autómárkájának bizonyuló Toyota emellett az egyetlen olyan gyártó volt, amelynek négy modellje is a világ legnagyobb darabszámban értékesített autóinak TOP10-es listáján végzett.

A Toyota Corolla igazi fogalom az autóiparban: az első generáció 1966-os bemutatását az azt követő több, mint öt évtizedben tizenegy további generáció követte, és az elmúlt fél évszázadban világszerte gazdára találó több, mint 51 millió darabbal a valaha legnagyobb darabszámban értékesített autó a világon. Az idén a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtását megkapó modellfrissített kivitellel érkező Corolla először 1974-ben bizonyult a világ legnépszerűbb autójának, és azóta csak elvétve akadt olyan év, amikor ne a megbízhatóság szimbólumának tekintett japán modell végzett volna a csúcson.
Az elmúlt években koronáját töretlenül őrző Corolla 2022-ben is a világ legnépszerűbb autójának (és egyben legnépszerűbb alsó-középkategóriás autójának) bizonyult, miután tavaly világszerte mintegy 1,12 millió vásárló döntött a modell mellett. A három karosszériaváltozatban (a négyajtós szedán, az ötajtós Hatchback, és a kombi Touring Sports) elérhető Corollának minden esélye meg van arra, hogy 2023-ban is a csúcsra érjen, az immáron rendelhető és hamarosan a márkakereskedésekbe is megérkező modellfrissített kivitel ugyanis immár a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtását kínálja.

A világ 10 legnépszerűbb autójából 4 Toyota

A 2022-ben is a világ legkedveltebb autómárkájának bizonyuló Toyota ugyanakkor nem csupán a Corolla sikerében örülhet. A világverő Corollát ugyanis a világ második legkedveltebb autójaként (és egyben világ legnépszerűbb SUV-jaként a RAV4 követi a sorban, 871.220 darabos eladással. A TOP10-be ugyancsak befért a hatodik helyen záró, egyben világ legkedveltebb felső-középkategóriás autójának bizonyuló Camry, 676.845 darabos értékesítéssel, és a 2022/2023-as ’Év Pickupja’ díjazott Hilux is, 576.759 darabos eladással, amely a kilencedik helyre volt elég a világ legkedveltebb autóinak sorában.
„Páratlan siker számunkra, hogy nem csupán a Corolla és a RAV4 őrizte meg a helyét a világ két kedvenc autójaként, hanem a hagyományosan rajtuk kívül a TOP10-ben záró Camry mellé tavaly felzárkózott a Hilux is, ezzel pedig történelmi eredmény született: a Toyota az első olyan autómárka, amelynek négy modellje is a világ tíz legkedveltebb autója között szerepel.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota magyarországi kommunikációs vezetője.

„Ez természetesen alapvető mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Toyota immáron sorozatban harmadik éve őrzi a világ legnagyobb autógyártójának pozícióját, és egyben ismét a toronymagasan a világ legkedveltebb autómárkájának bizonyult. Mindezt csak még fényesebbé teszi számunkra a Toyota által Magyarországon elért történelmi siker, 2022-ben ugyanis a kivonásokkal tisztított újautó piacon immáron harmadik éve őrzött piacvezető pozíció mellett a teljes piacon is az első helyen végeztünk. A 2022-ben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Corolla Magyarországon szegmensének ezüstérmese lett, a világ kedvenc SUV-ja, a RAV4 ugyanakkor idehaza is szegmensének legnépszerűbb modelljeként végzett, csakúgy mint a magyarországi pickup kategóriát gyakorlatilag letaroló Hilux.” – avat be a szakember.

„Ezúton is köszönjük ügyfeleink belénk vetett bizalmát, az elmúlt évtizedekhez hasonlóan a jövőben is igyekszünk megszolgálni azt.” – teszi hozzá Varga Zsombor.