1. A Toyota felfedezése
  2. TOYOTA GAZOO Racing
  3. World Rally Championship

Határ a csillagos ég

A nagy teljesítményre törekszünk a WRC-ben

Miután a 2018-as, 2019-es és 2020-as bajnoki győzelmek után 2021-ben az egyéni és gyártói világbajnoki címével minden diadalt besöpört a Yaris WRC, most leköszön, hogy egy merész, új korszak kezdődhessen meg az FIA Rally Világbajnokság történetében. A helyét pedig a szenzációs, hibrid hajtáslánccal ellátott GR Yaris Rally1 veszi át, amely a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team élére állva igyekszik majd még tovább emelni a lécet a világ legjobb rallyversenyein.

A 18 WRC forduló-győzelemmel rendelkező Jari-Matti Latvala a WRC történetének legtapasztaltabb pilótája, és 2017-es debütálása óta része a Toyota GAZOO Racing World Rally Team történetének. Új szerepében, mint csapatvezető, tovább üldözi a nemes célt:

GR YARIS RALLY1

Ismerje meg a 2022-es GR Yaris Rally1-et, a rendkívül sikeres Yaris WRC utódját. A rallyzás csúcsán először használva hibrid technológiát, a GR Yaris Rally1 a Yaris WRC 1,6 literes turbófeltöltős motorját egy 3,9 kWh-s akkumulátorral és egy motor-generátor egységgel (MGU) ötvözi, hogy több mint 500 lóerős teljesítmény biztosítson a versenyzőknek. A kevésbé bonyolult aerodinamikát megkövetelő szabályozásokkal, a mechanikus sebességváltáshoz való visszatéréssel és az aktív középső differenciálművek eltávolításával az új Rally1 korszaka azt ígéri, hogy az autók és a pilóták teljesítményét is lenyűgöző, új kihívásokon keresztül teszi próbára.

 

Motor:

1,6 literes, közvetlen befecskendezésű, négyhengeres turbómotor hibrid rendszerrel

Maximális teljesítmény:

Több mint 500 LE

Végsebesség:

201 km/óra (áttételezéstől függően) – hihetetlen gyorsulásra és gázreakciókra hangolva

Méretek és tömeg:

Hosszúság: 4225 mm (beleértve az aerodinamikai elemeket)
Szélesség: 1875 mm
Magasság: Állítható
Noymtáv szélessége: Állítható
Tengelytávolság: 2630 mm
Minimum tömeg: 1260 kg

Minden út a javuláshoz vezet

Aszfalt
Éles kanyarok, könyörtelen utak és tartós, kemény gumiabroncsok. Az ültetett felfüggesztés elengedhetetlen az olyan nagy sebességű versenyeken, mint például az Észt Rally.

Murva
Zötykölődős utak, kavicsos pályák és eltérő gumikeverékek. A megemelt, kavicsos körülményekhez igazított felfüggesztés kulcsfontosságú olyan melegben megrendezett versenyek esetén, mint az Új-Zéland Rally.


Fagyott utak, hókupacok és szöges gumik. A laza felületre beállított felfüggesztés elengedhetetlen az olyan mínuszokban megrendezett eseményeken, mint a Svéd Rally.

GR YARIS. VÉGTELEN IZGALMAK.

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team szakértőivel közösen kifejlesztett GR Yaris csúcsot jelentő motorsport-technológiát és know-how-t visz az utakra. Az erőteljes, 1,6 literes, 3 hengeres turbómotorral, a fejlett GR-FOUR 4WD rendszerrel és a könnyű 3 ajtós karosszériával felszerelt GR Yaris a WRC világából született meg, hogy végtelen élményt nyújtson Önnek, vezessen bárhova is az útja.

Ismerje meg a csapatot

A csapatot ebben az évadban már a WRC legtapasztaltabb pilótája vezeti (aki a négyszeres világbajnok, Tommi Mäkinen utódja ezen a poszton), így minden esély megvan a 2022-es sikeres folytatásra - már csak azért is, mert mindhárom autó legénysége már a második szezonját kezdi a Toyotánál.

Akio Toyoda

A csapat alapítója / a Toyota Motor Corporation elnöke

Jari-Matti Latvala

Csapatvezető

1-es rajtszámú autó

Pilóta:  Sébastien Ogier

Ország: Franciaország

Eredményei: Nyolc WRC egyéni bajnoki cím 2013-2018, 2020 & 2021

1-es rajtszámú autó

Navigátor: Benjamin Veillas

Ország: Franciaország

Eredményei: WRC egyéni második helyezés (2017), Spanyol Rally győzelem (2019)

4-es rajtszámú autó

Pilóta: Esapekka Lappi

Ország: Finnország

Eredményei: WRC 2 bajnok (2016), első WRC győzelem Finnországban (2017), ötödik a WRC összetettben (2018)

4-es rajtszámú autó

Navigátor: Janne Ferm

Ország: Finnország

Eredményei: WRC 2 bajnok (2016), első WRC győzelem Finnországban (2017), ötödik a WRC összetettben (2018)

33-as rajtszámú autó

Pilóta: Elfyn Evans

Ország: Egyesült Királyság

Eredményei: Első WRC gyzelme Nagy-Britanniában (2017), WRC összetett msáodik helyezés (2020 & 2021)

 

33-as rajtszámú autó

Navigátor: Scott Martinn

Ország: Egyesült Királyság

Eredményei: Első WRC pódium Finnországban (2016), WRC összetett második helyezés (2020 & 2021)

69-es rajtszámú autó

Pilóta: Kalle Rovanperä

Ország: Finnország

Eredményei: WRC 2 Pro bajnok (2019), WRC összetett ötödik hely (2020), Első WRC győzelmei Észtországban és Görögországban (2021)

69-es rajtszámú autó

Navigátor: Jonne Halttunen

Ország: Finnország

Eredményei: WRC 2 Pro bajnok (2019), WRC összetett ötödik hely (2020), Első WRC győzelmei Észtországban és Görögországban (2021)

A szezonról, röviden

A TOYOTA GAZOO Racing legfrissebb hírei a WRC minden fordulójáról. A TOYOTA GAZOO Racing legfrissebb hírei a WRC minden fordulójáról.