1. A Toyota felfedezése
  2. TOYOTA GAZOO Racing
  3. GR H2 Racing Concept
Gyors linkek
A GR H2 Racing Concept a jövő fenntarthatóbb versenyautóját mutatja be. A hidrogénmotor és a nagy teljesítményű hibrid rendszer kombinálásával - két olyan technológiával, amelyben a Toyota úttörő szerepet játszik - a motorsport legmagasabb szintjére jellemző tempó és izgalmak garantálásával mutatja meg az utat a széndioxid-kibocsátástól mentes társadalom felé.

GR H2 Racing Concept - a versenyzés jövője

A motorsportban a győzelem jelent mindent, és a fenntartható jövőért folytatott verseny a legfontosabb verseny. Bemutatjuk a hidrogénnel hajtott GR H2 Racing Conceptet - a jövő versenyzőinek. 
Introducing the hydrogen-powered GR H2 Racing Concept

A hidrogén erejének felszabadítása

A legendás Le Mans 24 órás versenyen bemutatott GR H2 Racing Concept az ACO azon döntésére válaszul született, hogy a hidrogénmotoros járművek az üzemanyagcellás elektromos autók mellett egy külön hidrogén kategóriában is versenyezhetnek. Ez a fenntartható technológiák iránti elkötelezettség inspirálta a GR H2 Racing Conceptet, amely a hidrogénben rejlő tiszta energia nyújtotta lehetőségek izgalmas megtestesülése. 

A Toyota és a hidrogén - erőteljes elkötelezettség

A Toyota a versenyzés kutatási és fejlesztési értékének tudatában, 2021 óta aktívan részt vesz a hidrogénhajtás fejlesztésében az autósporton keresztül. Egy hidrogénmotoros Corollát indított a japán Super Taikyu hosszú távú versenysorozatban, és ezt a platformot használja fel a hajtáslánc-koncepció finomítására, valamint az autóiparon belüli és kívüli partnerekkel való együttműködésre. A cél? A tiszta energiával működő technológia és a fenntarthatóság előmozdítása a motorsportban.

A határok feszegetésének szenvedélye

A GR H2 Racing Concept egy úttörő autó, tele innovatív technológiával. A maga 5100 milliméterével valamivel hosszabb, mint a Toyota WEC versenygépe, a GR010 HYBRID hidrogénüzemű koncepció, míg 2050 milliméterével nagyjából ugyanolyan széles. Hajtásláncában egy hidrogénmotor és egy fejlett hibrid rendszer kombinációja rejlik, hangsúlyozva a hidrogénben rejlő lehetőségeket, mint fenntartható és izgalmas energiaforrást a jövő versenyautói számára.

A motorsport szén-dioxid-semleges jövőjének víziója

A tisztább és biztonságosabb jövőre irányuló Beyond Zero filozófia látványos termékeként a GR H2 Racing Concept a Toyota karbonsemleges társadalom iránti elkötelezettségének bizonyítéka. A teljesítmény iránti szenvedélyéről ismert Toyota izgatottan várja, hogy kivegye a részét a Le Mans 24 órás versenyautók új generációjának megteremtésében. A Toyota igazgatóságának elnöke, Akio Toyoda világosan megfogalmazta a célt - a karbonsemlegesség elérése a versenyzésben a teljesítmény és az izgalom feláldozása nélkül.
Toyota Gazoo Racing hírlevél