1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
Gyors linkek

A Toyota Európában

Európai szervezetünk
Európai tevékenységeink a kontinens minden szegletére kiterjednek, és magukban foglalják a gyártóüzemeket, logisztikai központokat, értékesítési és marketing üzletágakat, K+F létesítményeket, képzési és tervezési központokat, világszínvonalú motorsport-tevékenységet, több ezer helyi márkakereskedőt, a KINTO mobilitási szolgáltatásokat és a Toyota Connectedet. 
 • HAT ÉVTIZEDES NÖVEKEDÉS EURÓPÁBAN

  Európai történetünk nagyon kicsiben kezdődött. Az első lépés az volt, amikor az 1960-as évek elején kis számban importáltak járműveket Japánból. Azóta sokat fektettünk abba, hogy Európát az egyik legfontosabb és legélénkebb globális piacunkká tegyük - nemcsak az autók értékesítése, hanem a tervezése és gyártása szempontjából is. 

 • 1963-tól

  1963-ban 400 Toyota Crownt szállítottak Japánból az első európai forgalmazónknak, az Erla Autónak, és ezzel kezdetét vette a Toyota hosszan tartó európai szerepvállalása. 

 •  >25,000 

  Közvetlenül több mint 25.000 embert foglalkoztatunk Európa-szerte. 

 • 11 milliárd EUR 

  Az 1990-es években létesített első üzemeink létrehozása óta több mint 11 milliárd eurót fektettünk be helyben.

 • 8 üzem 6 országban 

  Európában 6 országban 8 gyártóüzemet működtetünk. 

 • 6 milliárd EUR/év 

  Évente több mint 6 milliárd eurót költünk 400 európai székhelyű beszállítónkkal együtt. 

 • 53 ország 

  53 országban 28 nemzeti marketing- és értékesítési vállalatból álló hálózatot működtetünk. 

 • 3000 márkakereskedő 

  Több mint 3000 Toyota és Lexus márkakereskedőből álló hálózatunk van.

 • 23 logisztikai központ 

  14 alkatrész logisztikai központot és 9 jármű logisztikai központot hoztunk létre.

 • EURÓPAI AUTÓK EURÓPAI VÁSÁRLÓKNAK

  A Toyota európai családja támogatja a Toyota európai tevékenységének fenntartható fejlődését, amely a kiváló minőségen és a vásárlói elégedettségen alapul, amelyek kulcsfontosságú prioritásaink. Keményen dolgozunk azon, hogy tovább erősítsük a Toyota és Lexus kínálatát Európában. Járműveink a környezetvédelmet és a vezetési élményt ötvözik az európai ügyfelek elvárásainak megfelelő szolgáltatásokkal. Felismerve, hogy az európai vásárlók a legmagasabb igényeket támasztó ügyfeleink közé tartoznak, az ő elvárásaikat vesszük alapul, hogy autóink tervezésekor a legmagasabb szintű teljesítményt, formákat és megoldásokat kínáljunk.

 • AZ EMBEREK BOLDOGSÁGÁNAK SZÉLES KÖRŰ BIZTOSÍTÁSA

  Ma már nem csak autógyártóként, hanem mobilitási szolgáltatóként is tekintünk magunkra. Azért hoztuk létre a KINTO Europe-ot, hogy felgyorsítsuk a Toyota mobilitási szolgáltatásainak növekedését Európában, és célunk, hogy minden mobilitási igényt kielégítő, egyablakos mobilitási megoldásokat kínálva minden ügyfelünk számára az első számú szolgáltatóvá váljunk. A mobilitást mindenkinek filozófia támogatásával fenntartható módon járulhatunk hozzá küldetésünkhöz, az emberek boldogságának széles körű biztosításához.

 • EURÓPÁBAN ÉPÜLT

  Már jóval azelőtt elkezdtük kutatni, hogyan lehetne az autókat tisztábbá és hatékonyabbá tenni, hogy ez a szempont az autóiparban előtérbe került volna. Különösen jelentős beruházásokat hajtottunk végre a hibrid és üzemanyagcellás technológia tekintetében. Az eredeti hibrid modellünk, a Prius bevezetése óta több mint négymillió elektrifikált meghajtású járművet helyeztünk forgalomba az európai utakon. Európában pedig nem csak értékesítjük hibridjeinket, hanem itt is gyártjuk őket, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Törökországban, a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban található üzemeinkben.

 • AUTÓGYÁRAK, AMELYEK EGYBEN ÖKOLÓGIAI ÜZEMEK IS

  Azzal, hogy üzemünk Európában van, rövidebb szállítási időt tudunk kínálni ügyfeleinknek, és csökkentjük a szállítással járó környezeti hatásokat. A tisztább autók gyártása Európában és Európának csak egy aspektusa a környezet védelmére és ápolására irányuló munkánknak. Az általunk épített gyárak és irodák világviszonylatban is úttörők a hulladékcsökkentés, a természeti erőforrások megőrzése, a károsanyag-kibocsátás minimalizálása és a minket körülvevő természettel való harmonikus együttműködés új és hatékony módszereinek alkalmazásában.