1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
 3. Európai ellátási lánc
Gyors linkek

Európai ellátási lánc

Az alkatrészek, tartozékok és járművek Just-in-Time szállításának biztosítása az egész régióban
Naponta több ezer alkatrészt, tartozékot és járművet szállítunk egész Európába. Ellátási láncunk működése biztosítja, hogy gyáraink, márkakereskedőink és ügyfeleink a megfelelő helyen és időben kapják meg termékeiket.
 • EURÓPAI ELLÁTÁSI LÁNC HÁLÓZATUNK

  A Toyota kifinomult ellátási lánc hálózata az autó életciklusának kezdetétől a megsemmisítéséig arra összpontosít, hogy csökkentse termékeink és tevékenységeink környezeti hatását. Gyártási alkatrészeink esetében a régióban több cross-dock és konszolidációs pont támogatja az alkatrészek beszállítását a gyártóüzemekbe. Az európai csomópontjainkban működő járműlogisztikai csoportok, a cross-dockok és a kikötői műveletek biztosítják, hogy ügyfeleink mindig időben, pontosan megkapják járműveiket. Az értékesítés utáni tevékenységekhez kiterjedt ellátási lánccal rendelkezünk a szervizalkatrészek és elemek logisztikájához és támogatásához.

 • GYÁRTÁSI ALKATRÉSZEK LOGISZTIKÁJA

  Gyártásirányítási csapatunk a kezdetektől fogva kezeli az összes olyan jármű teljes ellátását, amelyet a következő öt évben Európában gyártanak. Emellett biztosítja európai gyártóvállalataink (EMC-k) felkészültségét is. A Toyota ellátási láncának tagjai részt vesznek a korai alkatrész- és csomagolástervezésben, valamint a hálózat optimalizálásában az átfutási idő csökkentése, a CO2-kibocsátás csökkentése, valamint a minőség és a biztonság javítása érdekében. A Toyota gyártási rendszer (TPS) alapjait felhasználva célunk, hogy az ellátási lánc műveleteinek Just-In-Time végrehajtását biztosítsuk nyolc EMC-nk felé.

 • JÁRMŰLOGISZTIKA EGÉSZ EURÓPÁBAN

  Stratégiai elhelyezkedésű járműelosztó központok sora kezeli mind az Európában gyártott, mind a tengerentúlról Európába szállított modelleket. Ezek a logisztikai központok biztosítják, hogy minden jármű minden alkalommal időben és pontosan eljusson az ügyfelekhez. Az ETA (becsült érkezési idő) megvalósítása, valamint az átfutási idő és a CO2-kibocsátás csökkentése minden járműlogisztikai művelet alapját képezi.

 • 7

  dedikált elosztóközpont

 • 3300

  kézbesítést/éjszaka

 • 88

  ország, ebből 29 Európában

 • ~585K

  alkatrész- és tartozékmozgás/nap

 • SZERVIZALKATRÉSZ ELLÁTÁSI LÁNC

  A szervizalkatrész-ellátási lánc csoportunk 18 központi elosztó raktárat üzemeltet Európa-szerte. A hub & spoke elosztási módszer segítségével naponta több ezer alkatrészt és tartozékot szállítanak több mint 3300 kiskereskedőnek Európa-szerte és a világ minden táján működő leányvállalatoknak.