1. A Toyota felfedezése
 2. Toyota T-Mate
Gyors linkek

Toyota
T-MATE

UTAZZON MÉG NAGYOBB
BIZTONSÁGBAN!

MEGNYUGTATÓ BIZTONSÁG A MODERN KÖZLEKEDÉSHEZ

Az utakon kiszámíthatatlan helyzetek alakulhatnak ki, amelyek nap mint nap új kihívások elé állítják az autóvezetőket. A Toyota T-Mate intelligens biztonsági rendszerek és vezetéstámogató asszisztensek egy újabb lépést jelentenek az önvezetés felé. Úgy tervezték meg a rendszert, hogy minden Toyota biztonságosan eljusson a céljához, és közben folyamatosan finomítják, hogy a körülményektől függetlenül támogatást tudjon nyújtani a vezetőnek.

Fedezze fel a toyota
legújabb technológiáit

Tekintse meg a Toyota Corolla Cross Hybrid legfrissebb biztonsági funkcióit

Biztonságos kiszállást segítő rendszer (SEA)

 • Megelőzi az ütközést az autóból való kiszálláskor
 • Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy egy másik autó vagy egy kerékpáros közeledik a jármű felé, és bármelyik ajtó nyitása ütközést okozna, figyelmezteti az utasokat erre a veszélyre.

Vészhelyzeti automata megállás (EDSS)

 • Amikor az LTA és az IACC asszisztensek aktívak, a rendszer folyamatosan figyeli a vezető éberségét, ezzel biztosítva, hogy ne lankadjon a figyelme a volán mögött ülve.
 • Amennyiben a rendszer egy ideje nem érzékel beavatkozást a vezető részéről, automatikusan elkezdheti lassítani a járművet, és akár teljesen meg is állíthatja azt. Mindeközben a rendszer nem engedi, hogy a jármű elhagyja az aktuális forgalmi sávot, aktiválja a vészvillogókat és kioldja az ajtózárakat, ezzel megkönnyítve a segélyszolgálatok dolgát.

Hirtelen gyorsítást megakadályozó asszisztens

 • A rendszer észleli a járműveket, a kerékpárosokat és a gyalogosokat
 • A gázpedál véletlen lenyomása által okozott hirtelen gyorsulás elkerülése érdekében a rendszer korlátozza a kerekekre leadott teljesítményt.

Toyota T-Mate online frissítések

 • A Toyota Corolla biztonsági rendszerei távolról frissíthetők és új funkciókkal gazdagíthatók.
 • Az autó biztonsági rendszerei teljesen működőképesek a frissítési folyamat során, és a jármű a megszokott módon használható.

Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)

 • A továbbfejlesztett ütközést megelőző biztonsági rendszer mostantól több veszélyt képes felismerni az úton, és jobban reagál azokra.
 • A számos fejlesztés között megtalálható a motorkerékpár felismerés, a kereszteződésekben nyújtott fejlettebb viselkedés és a frontális ütközések hatékonyabb megelőzése.

Sáv- és nyomtartó rendszer (LTA)

 • A rendszer neuronhálózatokat használ a vezető segítésére.
 • Az egyik újdonság a többi jármű méretének felismerése és a biztonságos távolság megtartása.
Biztonságos kiszállást segítő rendszer (SEA)
Vészhelyzeti automata megállás (EDSS)
Hirtelen gyorsítást megakadályozó asszisztens
Toyota T-Mate online frissítések
Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)
Sáv- és nyomtartó rendszer (LTA)

TOYOTA SAFETY SENSE

Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer képes észlelni a veszélyt, és segít Önnek elkerülni azt, hogy más járművekkel, gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal ütközzön. Úgy működik, hogy hangokkal és vizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, valamint aktiválja a fékrásegítést. Amennyiben a vezető nem tud időben fékezni, a rendszer automatikusan fékezni kezd, hogy elkerülje az ütközést, vagy enyhítse annak következményei.

Jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA)

A rendszer figyeli az utat az autó előtt, és a legfontosabb információkat – például a sebességkorlátozásokat vagy az előzési tilalmat – megjeleníti a műszeregységen. Arra is figyelmeztetheti a vezetőt, ha megszegi a közlekedési szabályokat.

Adaptív sebességtartó automatika (ACC)

A rendszer tartja a beállított minimumtávolságot az Ön előtt haladó autótól. Amennyiben ez a távolság csökkenne, a rendszer mérsékli a sebességet, és szükség esetén a fékeket is használja, természetesen eközben aktiválva a féklámpákat is. Amennyiben autója jelzőtábla-felismerő rendszerrel (RSA) is fel van szerelve, az autó felismeri a sebességhatároló jelzéseket, és ehhez mérten új beállításokat kínál a sebességtartó automatikához.

Sáv- és nyomtartó rendszer (LTA)

A rendszer figyeli a sávokat az úton, és korrekciós manővereket hajt végre, ha az autó irányjelzés nélkül kitér a sávjából.

AUTOMATIKUS TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS

Az automatikus távfény-vezérlés figyeli az utat, és észreveszi a szembejövő autók fényszóróit. Ha fényszórókat észlel, automatikusan lekapcsolja a távolsági fényt és bekapcsolja a tompított fényt. Amikor a szembejövő elhalad, a rendszer automatikusan visszakapcsol a távolsági fényszórókra, így az éjszakai vezetés biztonságosabb az Ön és a többi közlekedő számára is.

PARKOLÓASSZISZTENS

TOYOTA TEAMMATE FEJLETT PARKOLÓRENDSZER

Ez a rendszer szabályozza a gázadást, a kormányzást, a fékezést és a sebességváltást* is, hogy segítsen a biztonságos parkolásban. Még azokat a kedvenc parkolóhelyeit is meg tudja jegyezni, amelyeket nem határolnak vonalak vagy más tárgyak.

* Manuális váltóval szerelt modellek esetén nem elérhető.

PANORÁMA MONITOR (PVM)

A parkolás könnyebb és biztonságosabb ezzel a funkcióval, amely négy kamera képét felhasználva biztosít közel 360 fokos látószöget az autó környezetéről

HÁTSÓ KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER (RCTA)

Amikor kitolat a parkolóhelyről, ez a rendszer felismeri a balról vagy jobbról közeledő járműveket, figyelmezteti rájuk, és szükség esetén fékez, hogy elkerülje az ütközést.

INTELLIGENS ULTRAHANGOS PARKOLÁSÉRZÉKELŐ (ICS)

A rendszer figyelmezteti a vezetőt az autó előtt vagy mögött lévő akadályokra, és automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

VEZETÉSI ASSZISZTENSEK

HOLTTÉRFIGYELŐ (BSM)

Holttérfigyelő rendszerünk figyelmezteti a vezetőt minden járműre, amelyet esetleg nem látna az oldalsó tükrökben. Ez különösen előzéseknél hasznos.

ADAPTÍV TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS (AHS)

Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy éjszakai vezetés közben a lehető legjobb látási viszonyokat biztosítsa minden forgalomban résztvevő számára. Automatikusan optimalizálja a fényszórók eloszlását azáltal, hogy leárnyékolja a szembejövő forgalom területét, így a távolsági fényszórók nem vakítják el a többi vezetőt, de mégis bőséges fényt biztosítanak Önnek.

A járművezetők mindig felelősek azért, hogy biztonságosan vezessenek. Ez a videó a rendszer jellemzőinek ismertetésére készült.
A rendszer az üzemi feltételek és a saját korlátai között működik. További információkért mindig olvassa el a használati útmutatót. A szolgáltatások elérhetősége országtól, járműmodelltől és felszereltségi szinttől függően eltérő lehet.

TUDJON MEG TÖBBET
A TOYOTA INNOVATÍV BIZTONSÁGI TECHNOLÓGIÁIRÓL

Hibrid technológia

Hidrogén technológia

Akkumulátoros elektromos hajtás