1. A Toyota felfedezése
 2. Toyota T-Mate
Gyors linkek

TOYOTA T-MATE

Mindig Önnel a biztonságosabb utazás érdekében

A T-Mate egy olyan rendszeregyüttes, amelyet arra terveztek, hogy támogassa Önt és biztonságosabbá tegye a vezetést autópályás vagy városi körülmények között, de akár egy parkolóban manőverezve is. A T-Mate minden esetben gondoskodik arról, hogy Ön biztonságos kezekben legyen. Mindez része a Toyota közúti biztonság iránti elkötelezettségének és küldetésünknek, hogy a közlekedési baleseteket a magunk mögött hagyjuk.
 • Aygo X
 • Yaris
 • Új Yaris
 • GR Yaris
 • Yaris Cross
 • Corolla Hatchback
 • Corolla Sedan
 • Corolla TS Kombi
 • Corolla Cross
 • Toyota C-HR
 • Toyota bZ4X
 • Camry
 • Prius
 • Mirai
 • RAV4
 • RAV4 PHEV
 • Highlander
 • Land Cruiser
 • Hilux

Toyota Safety Sense

Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer képes észlelni a veszélyt, és segít Önnek elkerülni azt, hogy más járművekkel, gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal ütközzön. Úgy működik, hogy hangokkal és vizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, valamint aktiválja a fékrásegítést. Amennyiben a vezető nem tud időben fékezni, a rendszer automatikusan fékezni kezd, hogy elkerülje az ütközést, vagy enyhítse annak következményei.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA)

A rendszer figyeli az utat az autó előtt, és a legfontosabb információkat – például a sebességkorlátozásokat vagy az előzési tilalmat – megjeleníti a műszeregységen. Arra is figyelmeztetheti a vezetőt, ha megszegi a táblák által előírt közlekedési szabályokat.

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Adaptív sebességtartó automatika (ACC)

A rendszer tartja a beállított minimumtávolságot az Ön előtt haladó autótól. Amennyiben ez a távolság csökkenne, a rendszer mérsékli a sebességet, és szükség esetén a fékeket is használja, természetesen eközben aktiválva a féklámpákat is.

A teljes sebességtartományban működő ACC képes állóra is fékezni az autót, ha az elől haladó jármű is megáll. Elindulásnál elég megérinteni a gázpedált vagy megnyomni az ACC aktiváló gombját, és a rendszer ismét működésbe lép.

Amennyiben autója jelzőtábla-felismerő rendszerrel (RSA) is fel van szerelve, az autó felismeri a sebességhatároló jelzéseket, és ehhez mérten új beállításokat kínál a sebességtartó automatikához.

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Sáv- és sávközéptartó rendszer (LTA)

Sáv- és nyomtartó rendszerünk célja, hogy biztonságosabbá tegye az autópályás közlekedést. A rendszer figyeli a sávokat az úton, és finom korrekciós manőverekkel a sáv közepén tartja az autót, ha az irányjelzés nélkül kitér a sávjából.

 

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Automatikus távfény-vezérlés (AHB)

Az automatikus távfény-vezérlés figyeli az utat, és észreveszi a szembejövő autók fényszóróit. Ha fényszórókat észlel, automatikusan lekapcsolja a távolsági fényt és bekapcsolja a tompított fényt. Amikor a szembejövő elhalad, a rendszer automatikusan visszakapcsol a távolsági fényszórókra, így az éjszakai vezetés biztonságosabb az Ön és a többi közlekedő számára is.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Vészmegállító rendszer (EDSS)

Amennyiben a rendszer egy ideje már nem érzékeli a vezető bármilyen beavatkozását, hangjelzésekkel figyelmeztet. Amennyiben erre sem reagál a vezető, a járművet automatikusan lassítani kezdi, majd megállítja anélkül, hogy elhagyná az adott forgalmi sávot. A rendszer bekapcsolja a vészvillogókat, ezzel figyelmeztetve a többi közlekedőt, valamint kioldja az ajtózárakat, ezzel megkönnyítve a segélyszolgálatok dolgát, amennyiben szükséges a beavatkozás.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Alacsony sebességnél hirtelen gyorsítást megakadályozó rendszer

Amikor az autó alacsony sebességgel halad és a gázpedált erősen lenyomják, miközben akadályok vannak a jármű előtt – például egy másik autó, egy kerékpáros vagy egy gyalogos –, a rendszer korlátozza a hirtelen gyorsítást az ütközés kockázatának minimalizálása érdekében.

TSS Over-The-Air frissítés (OTA)

A TSS over-the-air (OTA) szoftverfrissítés garantálja, hogy a Toyota Safety Sense (TSS) rendszer mindig naprakész legyen a legújabb funkciókkal és fejlesztésekkel.

Proaktív vezetési asszisztens - lassítási asszisztens (PDA - DA)

Amennyiben a gázpedál teljesen fel van engedve, és az autó egy másik járműhöz vagy egy kanyarhoz közelít, a rendszer támogatja a finom lassulást.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Proaktív vezetési asszisztens - kormányzási asszisztens (PDA -SA)

Ez a rendszer segíti a vezetőt a sávelhagyás megelőzésében. A rendszer érzékeli a közelgő kanyart, és beállítja a megfelelő kormányrásegítést a helyes kormányzás elősegítése érdekében.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

PARKOLÁSSEGÍTŐ RENDSZEREK

Toyota Teammate fejlett parkolórendszer

A rendszer átveszi a gázadás, a kormányzás, a fékezés és a sebességváltás* feladatát is a biztonságos parkolás érdekében. Képes akár meg is jegyezni a kedvenc parkolóhelyeit, amelyeknél nincs semmilyen felfestés, vagy kiindulási alapként szolgáló tárgy.

*Modelltől függően

 

 

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Panoráma monitor

A parkolás egyszerűbb és biztonságosabb ezzel a rendszerrel, amely négy kamera képét ötvözi, így közel 360°-os képet alkot az autó környezetéről.

Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer automatikus fékezés funkcióval (RCTAB)

Amikor kitolat a parkolóhelyről, ez a rendszer felismeri a balról vagy jobbról közeledő járműveket, figyelmezteti rájuk, és szükség esetén fékez, hogy elkerülje az ütközést.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Intelligens parkolóradar (ICS)

Intelligens nevében és működésében egyaránt: a rendszer figyelmezteti a vezetőt az autó előtt, vagy mögött lévő akadályokra, és képes akár automatikusan aktiválni a fékeket is az ütközés elkerülése érdekében.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Biztonságos kiszállást segítő rendszer (SEA)

A rendszer a holttérfigyelő érzékelőjét használja, hogy segítsen elkerülni az olyan baleseteket, amelyek az ajtók figyelmetlen nyitásából adódnak. Ennek érdekében, ha az autó úgy érzékeli, hogy hátulról kerékpáros vagy másik jármű közelít, és van esély az ütközésre az ajtó nyitása esetén, a rendszer felvillantja a külső visszapillantó és a műszeregység irányjelzőjét, valamint hangjelzéssel is figyelmezteti az utasokat.

 

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Hátsó ülés emlékeztető rendszer (RSRS)

Ez a funkció a műszeregységen figyelmezteti a vezetőt, amennyiben utasok vagy csomagok maradtak a hátsó üléseken.

Az adott modelltől függően a kiszállás és az autó lezárása után is figyelmeztet a rendszer a vészvillogók és hangjelzés segítségével.

VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK

Holttérfigyelő (BSM)

Holttérfigyelő rendszerünk figyelmezteti a vezetőt minden járműre, amelyet esetleg nem látna az oldalsó tükrökben. Ez különösen előzéseknél hasznos.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Adaptív távfény-vezérlés (AHS)

Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy éjszakai vezetés közben a lehető legjobb látási viszonyokat biztosítsa minden forgalomban résztvevő számára. Automatikusan optimalizálja a fényszórók vetítési képét azáltal, hogy leárnyékolja a szembejövő forgalom területét, így a távolsági fényszórók nem vakítják el a többi vezetőt, de mégis bőséges fényt biztosítanak Önnek.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Éberségfigyelő monitor (DMC)

Ez a rendszer a kormánykerék felett elhelyezett kamerát használja a vezető éberségének és állapotának megfigyelésére. Amennyiben a rendszer rendellenes helyzetet, például fáradtságot észlel, figyelmeztetést jelenít meg. Ezek az adatok a vészmegállító rendszer (EDSS) képességeinek javítására szolgálnak a figyelmetlenségek korábbi észlelése révén.

 

 

 

Toyota Smart Connect – forgalmi események

Ez a rendszer figyelmezteti a vezetőt a közeli veszélyekre, mint például az útvonalon lévő balesetekre vagy a csúszós felületekre. Mindezt úgy, hogy információkat gyűjt a többi vezetőtől, és figyelmeztetéseket jelenít meg a jármű multimédiás képernyőjén. A multimédiás rendszer típusától függően a lehetséges veszélyforrásokat be is tudja jelenteni, ezzel hozzájárulva a közlekedésbiztonság általános javulásához.

Vészhelyzeti segélyhívó (E-CALL)

Ez a rendszer lehetővé teszi az utasok számára, hogy az utastérben lévő gomb megnyomásával értesítsék a segélyszolgálatokat. Baleset esetén, vagy ha a jármű légzsákjai kioldódnak, a rendszer automatikusan működésbe lép.

Első keresztirányú forgalomfigyelő rendszer (FCTA)

A rendszer érzékeli az autó előtt jobbról és balról érkező járműveket, és amennyiben veszélyt észlel, hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

 

 

 

 

 

Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Sávváltás segítő rendszer (LCA)

Sáv- és nyomtartó rendszerünk célja, hogy biztonságosabbá tegye az autópályás közlekedést. A rendszer figyeli a sávokat az úton, és finom korrekciós manőverekkel a sáv közepén tartja az autót, ha az irányjelzés nélkül kitér a sávjából.
Tudjon meg többet! (Opens in new window)

Vészhelyzeti kormányasszisztens aktív kormányzással (ESA + AS)

Ez a rendszer a kormányzás átvételével segít elkerülni az ütközést azáltal, hogy automatikusan kikerüli az akadályokat.

 


 • A T-MATE rendszerekkel kompatibilis kiegészítő belső LED világítási rendszer

  A belső LED világítás képes együttműködni a T-Mate rendszerekkel a vezető figyelmeztetésének újabb módjaként. Modelltől függően együttműködhet a TSS rendszerekkel vagy biztonságos kiszállást segítő rendszerrel (SEA) is.

Automatikus hátsó vészvillogó (ARFHL)

A rendszer a vészvillogók gyors villogtatásával a gyorsabb reakció érdekében figyelmezteti a hátulról érkező jármű vezetőjét, ha túl gyorsan halad és ütközésveszély áll fenn.

 

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a funkciók fenti listája nem teljeskörű.
Egyes funkciók elérhetősége piactól, modelltől és felszereltségi szinttől függően eltérő lehet.
A rendszer az üzemi feltételek és a saját korlátai között működik.
A járművezetők mindig felelősek azért, hogy biztonságosan vezessenek.

További információkért mindig olvassa el a használati útmutatót.

Fedezze fel a Toyota elektrifikált modelljeinek kínálatát!

Hybrid elektromos

Hidrogén elektromos

Akkumulátoros elektromos