1. Elektrifikált
  2. Üzemanyagcellás elektromos autó
Gyors linkek

Fedezze fel az üzemanyagcellás elektromos autót!

Miért érdemes üzemanyagcellás elektromos autót választania?

Élvonalbeli technológiánkkal hajtott, úttörő hidrogén üzemanyagcellás elektromos járműveink lehetőséget kínálnak arra, hogy forradalmasítsuk az autózást. A nullánál is kevesebb emisszióval működő, mindössze vizet kibocsátó járműben kényelmesen hátradőlve élvezheti a kivételes menetdinamikát, miközben az autó még az üzemanyagcellás rendszeren átáramló levegőt is tisztítja.

Öt perc alatt tankolhat

A gyorsan és könnyen feltölthető Toyota üzemanyagcellás elektromos hajtásláncban a hidrogén és az oxigén közti kémiai reakció termeli az elektromos áramot. A hidrogéntartályt öt percnél is rövidebb idő alatt megtöltheti, utána pedig már vissza is térhet az útra, hogy tovább élvezze a kellemes utazást.

Hihetetlen hatótávolság

A Toyota hidrogén üzemanyagcellás elektromos autóiban számtalan innovatív megoldás szolgálja a lehető legteljesebb vezetési élményt. A bármelyik más elektromos járműnél hosszabb hatótávolságú, legújabb generációs modelljeink - mint például a Toyota Mirai - akár 650 kilométernyi tiszta örömautózást kínálnak.

Bárhol autózik is, tisztítja a levegőt

A Toyota forradalmian új hidrogén üzemanyagcellás elektromos technológiája tényleg nulla károsanyag-kibocsátású autózást biztosít. A kipufogóból mindössze néhány vízcsepp távozik, így a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók lehetőséget kínálnak a közlekedés átformálására és egy tisztább mobilitás kialakítására bolygónkon.

Hogyan működik?

A hidrogénhajtás a jövőnk. Az elmúlt évtizedben a hidrogén megbízható és elterjedt energiaforrássá vált, vagyis ha ezzel hajtjuk járműveinket, az segíthet megőrizni a bolygót a következő generációk számára. A lenti animációból megtudhatja, hogyan működik az üzemanyagcellás technológia.

Kattintson és nézze meg, hogyan működik az üzemanyagcellás technológia!

Tekintse meg elektrifikált modelljeink kínálatát!

Fedezze fel elektrifikált járműcsaládunkat, ismerje meg részletesebben a Toyota élvonalbeli innovációit, majd válassza ki az Önnek legmegfelelőbb modellt!

Előbbre visszük a világot

Amikor 2014-ben bemutattuk a világ első sorozatgyártású hidrogénhajtású autóját, a hidrogén üzemanyagcellás technológiával új dimenziót nyitottunk a kipufogónál mért emisszió terén. Ami valaha csupán egy fantasztikus álom volt a tisztább mobilitásról, az ma már ott suhan az utakon.
Tudjon meg többet

Élvezetes autózás - akár 650 kilométeren át

A forradalmi hidrogén üzemanyagcellás technológia valódi nulla-emissziós utazást biztosít, méghozzá akár 650 kilométeren át, hogy Ön kivételesen hosszú távolságokon is zavartalanul élvezhesse az autózást.

A Toyota hidrogén üzemanyagcellás járművei kifinomult vezetési élményt, páratlan rugózási kényelmet, gyors kormány- és gázreakciókat kínálnak. Legyen minden útja igazi élmény: inspiráló, lelkesítő és örömteli!

Miért jó a hidrogén?

Az eredetileg az űrhajók üzemanyagának szánt hidrogén immár Toyotákat hajt, amelyek az elektromos autózás új korszakának képviselői. A fosszilis üzemanyag elégetése helyett az élvonalbeli technológiával működő hidrogén üzemanyagcellákban egy kémiai reakció játszódik le, és ez a megoldás sokkal kedvezőbb a Föld számára. Az eredmény pedig: lenyűgöző teljesítmény és kimagasló hatékonyság.
Tudjon meg többet

GYIK

Minden, amit fontos tudni az üzemanyagcellás elektromos autókról; például hogy miben különböznek a másfajta járművektől, és még sok egyéb.

Az akkumulátoros elektromos autók egy akkuból nyerik az energiát, ami egy idő után lemerül, és újra kell tölteni. A hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók viszont maguk állítják elő az elektromos áramot, ami az üzemanyagcellában lejátszódó kémiai reakció nyomán termelődik. A hidrogénhajtású autók lenyűgöző teljesítményt és kényelmes, hosszú hatótávolságú közlekedést kínálnak - miközben a kipufogójukból kizárólag víz távozik.

A Toyota legújabb generációs hidrogén üzemanyagcellás járművei jelenleg minden más elektromos autónál messzebbre juthatnak el: egyetlen tankolással akár 650 kilométerre is, méghozzá károsanyag-kibocsátás nélkül.

A hidrogénhajtású járműveket másképp kell feltölteni, mint az akkumulátoros elektromos autókat. A vezető hidrogéngázt tankol, ugyanolyan biztonságos és jól ismert módon, mint egy hagyományos benzin- vagy dízelmotoros modell esetében. A tartály feltöltése is ugyanannyi időbe telik: a teljes tankoláshoz mindössze 3-5 perc kell.

 

Mivel az üzemanyag és a biztosítás ára hasonló, a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók fenntartási költsége a hagyományos benzin- vagy dízelmotoros autókéhoz hasonlítható. Ám mivel ezek 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátású járművek, tulajdonosuk számos állami támogatásra jogosult, legyen szó akár a különböző adókedvezményekről, vagy a dugódíjas zónákba való behajtásról. Ráadásul az alacsonyabb karbantartási költségek miatt a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók további megtakarítást is jelentenek.

Minden üzemanyagcellát úgy terveztünk meg, hogy kitartsanak az autó életciklusának végéig. Az Ön nyugalmát szolgálja a 100.000 kilométeres garancia is, akárcsak az, hogy amikor az üzemanyagcella az élettartama végére ér, a Toyota visszavételi rendszere biztosítja annak újrahasznosítását más célokra, illetve biztonságos és felelősségteljes kezelését.

A hidrogén alkotja az ismert világegyetem anyagainak mintegy 70 százalékát. Talán meglepő, de valójában biztonságosabb, mint a benzin vagy a gázolaj. A nulla károsanyag-kibocsátás szakértőjeként a Toyota sok éven át, extrém körülmények közt és szélsőséges hőmérsékleteken tesztelte hidrogénhajtású autóit, hogy azok ugyanolyan biztonságosak és megbízhatók legyenek, mint bármely másik modellje. A Toyota többrétegű hidrogéntartályai extrém védelmet kaptak, amin még egy közelről leadott lövés sem hatol át - így mindenki teljes nyugalomban autózhat.