1. Elektrifikált
  2. Üzemanyagcellás elektromos autó
  3. Hidrogén
Gyors linkek

Miért jó a hidrogén?

Az eredetileg az űrhajók üzemanyagának szánt hidrogén immár Toyotákat hajt, amelyek az elektromos autózás új korszakának képviselői. A fosszilis üzemanyag elégetése helyett az élvonalbeli technológiával működő hidrogén üzemanyagcellákban egy kémiai reakció játszódik le, és ez a megoldás sokkal kedvezőbb a Föld számára. Az eredmény pedig: lenyűgöző teljesítmény és kimagasló hatékonyság.

Mi a hidrogén, és honnan származik?

A hidrogén a világegyetem leggyakoribb eleme. Ez a színtelen, szagtalan, nem mérgező gáz szinte mindenben megtalálható, és hosszú időn át is egyszerűen tárolható.

A hidrogén a természetben leginkább a vízben és a biomasszában található meg, ahonnan elektrolízissel nyerhető ki megújuló energiaforrások, például nap- vagy vízerőművek segítségével. A Toyota ezért hisz abban, hogy a hidrogén jelenti a tökéletes megoldást az energiafolytonosságra.

Milyen más célokra használják még a hidrogént?

A hőlégballonoktól kezdve a műtrágya gyártásán át egészen az űrhajók meghajtásáig a hidrogént számos területen hasznosítják. A vízből kinyert, és az oxidáció során újra vízzé váló hidrogén, illetve az ezzel működő üzemanyagcellás hajtásláncok egyre népszerűbbek, hiszen zéró százalékos kibocsátású energiaforrásnak számítanak.

Mit akar elérni a Toyota a hidrogénnel?

A hidrogénenergiára alapozott világ megteremtéséhez a Toyota felépítette Woven Cityt (egy kísérleti várost a Fuji hegy lábánál), amelynek teljesen hálózatba kapcsolt ökoszisztémáját kizárólag hidrogén üzemanyagcellák működtetik. A hidrogénfűtésű házaktól kezdve a hidrogénhajtású Toyota Mirai modellekig minden a Toyota azon törekvését szolgálja, hogy a vállalat megóvja a világot a következő nemzedékek számára.