1. Elektrifikált
  2. Plug-in hibrid elektromos
Gyors linkek

Fedezze fel a plug-in hibrid elektromos autókat!

Miért érdemes plug-in hibrid elektromos autót választania?

A Toyota plug-in hibridjei ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint hibrid autóink, hiszen a rövidebb utakon (akár 75 kilométerig) tisztán elektromos hajtással is képesek haladni, a hosszabb távokon pedig beindul a benzinmotor is. Az új modellkínálatban már a Toyota eddigi legerőteljesebb hibrid technológiája működik, hogy a dinamikus teljesítménynek és az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően Ön még messzebbre juthasson el.

Tankoljon a szokásos módon

A plug-in hibrid tankolása egyszerű. Tankoljon benzint a szokásos módon a töltőállomásokon, hogy a hosszabb utakon szabadon használhassa a belsőégésű motort.

Töltés külső áramforrásról

A gyors töltéshez telepítsen töltőpontot otthonába vagy a kocsifelhajtójára, és használja a nyilvános töltőpontokat az útközbeni kényelem érdekében. A Toyota Plug-in Hybridet normál 10A-es otthoni tápegységről is töltheti hosszabb ideig vagy egy éjszakán át.

Kevesebb kibocsátás

A tisztán elektromosan továbbhaladó képességnek köszönhetően akár 75 km-en keresztül is élvezheti az erőt üzemanyag-felhasználás és a károsanyag-kibocsátás nélkül.

Hogyan működik?

A plug-in hibridek egyfajta hidat képeznek a hibridek és az akkumulátoros elektromos autók között.

Részletesebb magyarázatért kattintson az animációra, ami bemutatja, hogyan működik plug-in hibrid rendszerünk.

Tekintse meg elektrifikált autóink kínálatát!

Fedezze fel elektromos járműcsaládunkat, ismerje meg részletesebben a Toyota élvonalbeli innovációit, majd válassza ki az Önnek legmegfelelőbb modellt!

Egyszerű feltölteni

Akár otthon, akár munkahelyén vagy egy nyilvános állomáson: plug-in hibridjének feltöltésére sokféle megoldás elérhető.
Tudjon meg többet a feltöltésről!

Tiszta erő. Hatékony energia

A Toyota új plug-in hibrid modellkínálata az innováció eredményeképpen született. Élvezze az azonnali gyorsítást és kategóriaelső üzemanyag-fogyasztást, ami a Toyota Hibrid technológiának és a nagy kapacitású lítiumion akkumulátoroknak köszönhető!
Tudjon meg többet

Egy plug-in hibrid vezetési élménye

Az elektromotor és a benzinmotor tökéletes összhangjának köszönhetően egy plug-in hibrid ugyanolyan dinamikusan vezethető, mint egy hagyományos autó - a fogyasztása viszont sokkal alacsonyabb. Autózzon messzebbre az elektromos hajtással, és élvezze, hogy Toyota plug-in hibridje mindegyik hajtási mód legelőnyösebb tulajdonságait kínálja Önnek!
Tudjon meg többet

Tisztább, zöldebb autózás

A környezetre azok az évek jelentik az egyik legnagyobb terhelést, amelyeket egy autó az életciklusa során az utakon tölt. Az Újautó Zéró CO2 kihívás alapján a Toyota folyamatosan új és hatékonyabb megoldásokat kutat, hogy minimumra szorítsa ezt a környezeti hatást. A Toyota plug-in hibridekben fejlett, környezettudatos technológiák működnek, amelyek egy jobb világ jegyében átformálják a mobilitást.

GYIK

Minden, amit fontos tudni a plug-in hibrid autókról; például hogy miben különböznek a másfajta járművektől, és még sok egyéb.

A hibridek és a plug-in hibridek nagyon hasonló technológiával működnek - de van egy fontos különbség. Mindkettő észrevétlenül kapcsolgat két erőforrás, a takarékos benzinmotor és az öntöltő hibrid akkumulátor között, de a plug-in hibridekben nagyobb kapacitású akkumulátor található, ami komolyabb elektromos teljesítményt biztosít.

Kizárólag elektromotorja erejével egy plug-in hibrid mintegy 75 kilométert tud megtenni, méghozzá károsanyag-kibocsátás nélkül. Ha Ön ennél messzebbre utazik, és az akkumulátor lemerül, autója észrevétlenül visszakapcsol hibrid hajtásra, hatékonyan kombinálva a benzinmotor és a feltöltött akkumulátor erejét, hogy Ön biztosan célba érjen - így sosem kell aggódnia.

Egy plug-in hibrid feltöltéséhez több megoldás közül is választhat. Használhatja az otthoni, normál konnektort (10 A), amivel a töltés körülbelül 7,5 óráig tart; ezt kényelmesen, és többnyire gazdaságosan elvégezheti éjszaka. A még gyorsabb és biztonságosabb feltöltéshez használja az erre szolgáló kábelt és fali gyorstöltőt, amivel már alig 2,5 óra kell a teljes folyamathoz - vagyis nagyjából annyi, mint némelyik mobiltelefon feltöltéséhez.

A plug-in hibridek több módon is pénzt takarítanak meg tulajdonosaiknak. Teljesen feltöltött akkumulátorral egy ilyen autó mindössze 1 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. A csekély CO2-kibocsátás miatt a plug-in hibridekre akár adókedvezmények vonatkozhatnak, sőt a belvárosi dugódíjak alól is mentesülhetnek. És mivel sok alkatrészük (például a fékbetétek és féktárcsák) kevésbé használódnak el, még az autó szervizelése is olcsóbb lehet.

A Toyota plug-in hibridek akkumulátorait úgy terveztük meg, hogy ugyanolyan sokáig működjenek, mint maga a jármű. Az Ön nyugalma érdekében mindegyik akkumulátorhoz 5 év/100.000 kilométer garanciát kínálunk, ami - az évenkénti Hibrid Állapotfelmérés elvégzésével - akár 10 évre is meghosszabbodhat. Amikor pedig az akkumulátor az élettartama végére ér, visszavételi rendszerünk biztosítja biztonságos és felelősségteljes kezelését.

*Amelyik hamarabb bekövetkezik