1. Modellek
 2. Toyota bZ4X
Gyors linkek
*Az állami támogatás a Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak (RRF-REP-10.10.1-24) kiírás feltételeinek megfelelő egyéni vállalkozások és gazdasági társaságok számára érhető el.

Toyota bZ4X

Tisztán elektromos, összkerékhajtással

Tisztán elektromos, összkerékhajtással

Az erős felépítésű és dinamikus SUV-kialakítás kategóriaelső összkerékhajtással és elektromos hatótávval párosul. Az innovatív és hatékony bZ4X minden eddiginél nagyobb nyugalmat biztosít.

TOYOTA SZALONAUTÓK SZÉLES VÁLASZTÉKA

Tekintse meg azonnal elérhető modellválasztékunkat, és találja meg kedvenc autóját, akár extra kedvezménnyel! Válassza ki a kívánt modellt, és jelentkezzen tesztvezetésre vagy kérjen ajánlatot márkakereskedéseinkben.
Opens in new window További információk
 • Letisztult stílus, SUV kiállás

  Robosztus, mégis stílusos megjelenésével a Toyota bZ4X egyaránt otthonosan mozog városban és terepen. Az elektromos autók modern, karcsú sziluettjét a SUV modellek magabiztos, impozáns kiállásával összehozva a végeredmény egy igazán egyedi forma lett.

 • Élvezze a károsanyag-kibocsátás nélküli vezetést a bZ4X versenyképes hatótávolságának köszönhetően

  A Toyota tisztán elektromos bZ4X modellje szabadságot ad, bárhová is tart. Versenyképes hatótávolságot* és egyszerű töltést kínál, így teszi könnyeddé a tisztán elektromos autózást.

  *WLTP kombinált ciklus: modellváltozatól függően 411-512 km. Az elektromos hatótávolság-adatok összehasonlítási célokat szolgálnak, és olyan tényezőktől függően változhatnak, mint a kiválasztott felszereltségi szint és a használt üzemmód, a használatban lévő tartozékok (utólag felszerelt), a vezetési stílus, az időjárási viszonyok, a sebesség és a jármű terhelése. Előfordulhat, hogy ezek a számok nem tükrözik a valós vezetési eredményeket. Minden jármű a Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure (WLTP) szerint lett tesztelve és minősítve.

Tervezze meg következő károsanyag-kibocsátás nélküli utazását

A bZ4X az elektromos vezetés izgalmát ötvözi a szabadság érzésével, hogy bárhová eljuthasson, amikor csak szeretne. Ezzel az funkcióval pontosan meghatározhatja a hatótávolságát az utazás előtt. Olyan tényezők, mint a hőmérséklet, a kerékméret, a vezetési üzemmód és a légkondicionálás, mind befolyásolhatják a hatótávolságot. Egyszerűen írja be ezeket a változókat a hatótávolság kiszámításához.

GYIK

Íme az útmutató a hatótávolság értelmezéséhez, amely az elektromos autók teljesítményének kulcsfontosságú összetevője.

A WLTP adatok a WLTP (Worldwide Harmoned Light vehicle Test Procedure) előírásain alapuló becslések. Ezek olyan globális előírások, amelyeket a Toyota szigorúan követ. A valós hatótávolság eltér a WLTP-értéktől, ha a kulcstényezők – beleértve a sebességet, az útfelületet, a vezetési stílust és a környezeti hőmérsékletet – eltérnek a WLTP-tesztciklusban alapul vett tényezőktől. A Toyota bZ4X kapcsán a weboldalon és a katalógusban is 411-512 kilométer közötti WLTP hatótávolság van megjelölve (az adott példány verziójától és műszaki adataitól függően), de a változók miatt a valós hatótávolság csökkenhet.

Az Eco vezetési üzemmód kiválasztása növeli a hatékonyságot és maximalizálja a valós hatótávot, csakúgy, mint az Auto Eco üzemmód aktiválása a fűtés tekintetében. Vegye fontolóra a légkondicionálás kikapcsolását is, ha éppen nincs rá szüksége, és ne feledje, hogy a bZ4X fűtött ülései és kormánykereke energiahatékonyabb módját jelentik a meleg megtartásának, mint a fűtés fokozása. Győződjön meg arról, hogy a gumiabroncsok nyomása megfelelően van beállítva. Az alacsony nyomás csökkenti a valós hatótávolságot. A téli gumik száraz utakon is több áramot fogyasztanak, mint a nyári gumik. A felesleges súlyok cipelése növeli az energiafelhasználást, ezért ügyeljen arra, hogy távolítsa el a felesleges tárgyakat az autóból. Végül fontolja meg vezetési stílusának megváltoztatását. Ha lehetőség szerint állandó, mérsékelt sebességgel halad, elkerülve a szükségtelen gyorsításokat és fékezéseket, ez segít abban, hogy egy feltöltéssel messzebbre jusson el. Ha változtatnia kell a sebességén, finoman, fokozatosan tegye azt meg az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Elektromos járműveink ugyanolyan magas minőségi, tartóssági és megbízhatósági szabványok szerint készülnek, mint bármely más Toyota, akkumulátoraikat pedig tartósra tervezték. Mindegyikre kiterjed az kiterjesztett akkumulátorgarancia programunk, amely legalább 70 százalékos kapacitást garantál a jármű 10 éves korára, így teljes nyugalomban használhatja autóját.

 

GYIK

Kíváncsi az elektromos autók töltésére? Ez az útmutató Önnek szól

150 kW-os DC töltéssel, optimális körülmények között 10-ről 80 százalékra 30 perc* alatt tölthető fel az akkumulátor. Az akkumulátor épségének és élettartamának védelme érdekében a DC gyorstöltés teljesítménye csökken, ha a töltöttségi állapot eléri a 80 százalékot. A töltési idő becsléséhez használja töltési idő kalkulátorunkat. Egyszerűen adja meg a konkrét feltételeket, például a használt töltő típusát és a környezeti hőmérsékletet.

* A helyszíni feltételektől függően. A hatékony töltés biztosítása és az akkumulátor épségének megőrzése érdekében a bZ4X DC gyorstöltési teljesítménye ideiglenesen (körülbelül 24 órára) csökken, ha egy napon belül két 10-80 százalékos gyorstöltést végez. Egyéb körülmények, mint például az alacsony hőmérséklet szintén befolyásolhatják a töltési időt.

Ezek a betűk különböző töltőfeszültségekre utalnak. 400 V-os elektromos platformjával a bZ4X probléma nélkül tölthető K töltővel (50 és 500 közötti feszültség) és L töltővel (200 és 920 közötti feszültség) egyaránt.

Az elektromos jármű töltése egyszerű és kényelmes. Egy fali töltő otthoni felszerelése nagyszerű módja annak, hogy elektromos autója mindig útra készen álljon – egyszerűen csak mindig csatlakoztassa, amikor hazaér. Az autó töltőkábelével háztartási konnektorból is teljesen biztonságos a töltés, bár jóval tovább tart, mint a fali töltőn keresztül.

Az autópályák mellett vagy a szupermarketek parkolóiban is megjelenő, folyamatosan bővülő gyorstöltő hálózat segítségével útközben is gyorsan és kényelmesen töltheti autóját – akár 30 perc* is elég lehet a megfelelő hatótáv megszerzésére. A töltési idő becsléséhez használja töltési idő kalkulátorunkat. Egyszerűen adja meg a konkrét feltételeket, például a használt töltő típusát és a környezeti hőmérsékletet.

* A helyszíni feltételektől függően. A hatékony töltés biztosítása és az akkumulátor épségének megőrzése érdekében a bZ4X DC gyorstöltési teljesítménye ideiglenesen (körülbelül 24 órára) csökken, ha egy napon belül két 10-80 százalékos gyorstöltést végez. Egyéb körülmények, mint például az alacsony hőmérséklet szintén befolyásolhatják a töltési időt.

A 2023 januárja előtt gyártott autók 7 kW-os fedélzeti töltővel rendelkeznek. 32 amperes áramerősség mellett a teljes feltöltés minimális ideje 9,5 óra. A 2023 februárjától gyártott autók 11 kW-os fedélzeti töltőt kaptak, ami azt jelenti, hogy egy 11 kW-os töltőpont segítségével 6,5 óra alatt lehet teljesen feltölteni az autót. Kérjük, tekintse meg töltési idő kalkulátorunkat, hogy megbecsülje, mennyi ideig tart a töltés bizonyos körülmények között, például a töltő típusától és a környezeti hőmérséklettől függően.
 • Mindig mozgásban, mindig kapcsolatban

  Az intelligens vezetőtér gondoskodik róla, hogy okostelefonja mindig kapcsolatban legyen az autójával. A MyToyota alkalmazás – amely arra született, hogy megkönnyítse életét az autójával – a csatlakoztatott szolgáltatások új világát nyitja meg Ön előtt.

Toyota bZ4X Galéria