1. A Toyota felfedezése
  2. Toyota Way
Gyors linkek

A FOLYAMATOS FEJLESZTÉSHEZ VEZETŐ ÚT

A Toyota Way a vállalati kultúra alapját képező egyedülálló értékrend. Nem csupán azt határozza meg, hogyan végezzük üzleti tevékenységünket, hogyan viszonyulunk ügyfeleinkhez és üzleti partnereinkhez, hanem a társadalommal és a környezettel való kapcsolatunkat is. A Toyota Way értékei a világ minden Toyota-dolgozója mindennapos munkájának minden aspektusában jelen vannak.

„Mielőtt bárki kijelentené, hogy valamire nem képes - próbálja meg.”

A TOYOTA WAY ÉRTÉKEI

A többiekért
dolgozunk

A többiekért
dolgozunk

Mindennapi munkánk során hagyjuk, hogy az vezéreljen bennünket, amit a legfontosabbnak tartunk: ügyfeleink és partnereink szempontjai és igényei. Ha mások szemszögéből nézzük az előttünk álló kihívásokat, még a lehetetlennek tűnő dolgokkal is megbirkózunk.
Következetesek vagyunk a munkánkban

Következetesek vagyunk a munkánkban

Mindig figyelembe vesszük a célt, amiért dolgozunk, miként azt is, hogy hogyan hat a környezetünkre és a körülöttünk élő személyekre. Tisztelettel és lelkiismeretesen törekszünk céljaink elérésére.
A kíváncsiság hajt minket

A kíváncsiság hajt minket

Érdekel bennünket a minket körülvevő világ, és kérdéseket teszünk fel, hogy felfedezzük a jelenségek mögötti mechanizmusokat. Ez a megközelítés egyúttal új ötletek tárháza is.
Figyelünk, hogy képesek legyünk értelmezni

Figyelünk, hogy képesek legyünk értelmezni

Az emberek ösztönösen érzékelnek olyan dolgokat és jelenségeket, amelyeket a gépek nem. Képesek vagyunk a kemény adatokat rálátással, helyzetérzékeléssel és értékeléssel kombinálni. Gyakoroljuk a Genchi Genbutsu-t - azaz a tények legkreatívabb és legjobb megoldások megtalálása érdekében végzett vizsgálatát.
Egyre jobbak vagyunk

Egyre jobbak vagyunk

Minden nap elkötelezetten vállaljuk a felelősséget - saját magunk és mások - képességeinek fejlesztéséért annak érdekében, hogy megfeleljünk ügyfeleink folyamatosan változó igényeinek.
Folyamatosan keressük a javítási lehetőségeket

Folyamatosan keressük a javítási lehetőségeket

Hiszünk az emberek természetes képességében, hogy képesek a dolgokat jobbra fordítani. Minden javulás számít, függetlenül attól, hogy mekkora vagy milyen nagy a hatósugara. Serkentjük az innovatív gondolkodást, amely mind a fokozatos, mind a forradalmi változások forrása, a Kaizen révén arra törekszünk, hogy fejlődjünk, és ne a babérjainkon pihenjünk.
Teret adunk a fejlődésnek

Teret adunk a fejlődésnek

A lényeges dolgokra összpontosítunk, megelőzzük a veszteségeket, és figyelmet fordítunk erőforrásaink kihasználására azért, hogy teret adhassunk a további növekedésnek. Ez a rugalmasság és a jövőre vonatkozó új ötletek alapja.
Nyitottak vagyunk a versenyre

Nyitottak vagyunk a versenyre

Tiszteljük a versenytársakat. Az egészséges rivalizálás arra ösztönöz minket, hogy fejlődjünk, és jobban megfeleljünk mind az ügyfeleink, mind a társadalom igényeinek. Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy értékeket és jobb élményeket teremtsünk ügyfeleink számára.
Tiszteljük
a többieket

Tiszteljük
a többieket

Nincs olyan munka vagy feladat, amely egyetlen emberen múlna. Mindannyian különböző nézőpontok sokféleségével dolgozunk, ez által hozva létre az egész csapat erejét. Alapvető tisztelettel bánunk az emberekkel, és olyan munkakörnyezetet teremtünk, ahol mindenki szívesen látottnak, biztonságban lévőnek érezheti magát, és ahol meghallgatják. Ez mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben kihasználja képességeit a kritikus célok eléréséhez.
Kimutatjuk a hálánkat

Kimutatjuk a hálánkat

Cégként az ügyfeleknek, a tagoknak, a partnereknek, az érintett személyeknek és a közösségeknek köszönhetően létezünk. „Köszönetet” mondunk mindenkinek, akivel ma találkozunk.
„A Toyota Way kulcsa, ami a Toyotát megkülönbözteti a többiektől, nem egyetlen elem... hanem ezen elemek és értékek egyidejű, egészként történő alkalmazása. A Toyota Way-t nem csak időnként, hanem napi szinten, következetesen kell alkalmazni.”