1. Elektrifikált
  2. Üzemanyagcellás elektromos autó
  3. Környezet
Gyors linkek

Egy tisztább világért

A Toyotánál az a küldetésünk, hogy a nullánál is lejjebb szorítsuk környezeti terhelésünket. Úgy hisszük: a mobilitás jövője, hogy jobb állapotban adjuk tovább a világot, mint ahogyan mi kaptuk, segítve egy fenntarthatóbb környezet kialakítását a következő nemzedékek számára.

Tiszta és biztonságos energia

A hidrogén tiszta és biztonságos kémiai elem, ami mindenütt jelen van. Annyira gyakori, hogy ez teszi ki a világegyetem anyagainak 70 százalékát. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a hidrogén bárhonnan kinyerhető, hanem azt is, hogy megújuló, teljesen szénmentes energiaforrásként használható. Már javában zajlik Európa-szerte egy hidrogén töltőállomás-hálózat kiépítése; a kezdeményezés eredményeképpen eddig 200 hidrogénkút nyílt meg, és minden évben további állomások építése várható.

Bárhol autózik is, tisztítja a levegőt

"Azt akarom, hogy a Toyota alkossa meg az álomautót: egy járművet, ami tisztábbá teszi a levegőt, mint amilyen eredetileg volt." Katsuaki Watanabe, a Toyota korábbi elnöke, 2007

A Mirai a bizonyíték arra, hogy ez a törekvés valóra vált, hiszen forradalmian újszerű technológiája menet közben megtisztítja az üzemanyagcellán átáramló levegőt. A Mirai 10.000 kilométerenként 4.730.400 liter levegőt tisztít meg - ez éppen annyi, amennyit egy felnőtt ember évente belélegez. Miért állnánk meg a nullás határnál, ha át is léphetünk rajta?

A kipufogóból semmi más nem távozik, csak víz

Egy hidrogénhajtású autó a jobb jövő záloga. A Mirai különleges Levegőtisztító Rendszere az üzemanyagcellába áramló levegőt egy aktívszenes szűrőn is átfúvatja, felfogva a szennyező részecskéket - vagyis miközben Ön autózik, a levegőt is tisztítja.