1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
 3. Toyota Motor Europe
Gyors linkek

Toyota Motor Europe

Európai főhadiszállásunk, kutatási és fejlesztési központunk Brüsszelben, Belgiumban.
A Toyota Motor Europe számos funkciót koordinál a régió számára, az értékesítéstől és a marketingtől kezdve a jövőbeli modelljeink tervezéséig, kutatásáig és fejlesztéséig. Kulcsszerepet játszik a Toyota mobilitási vállalattá válásában, valamint az összekapcsolt technológiák fejlesztésében és alkalmazásában. 
 • TÖBBFÉLE FELADATKÖR

  A Toyota Motor Europe (TME) elsődleges feladata a Toyota és Lexus járművek és alkatrészek nagykereskedelmi szintű értékesítésének és marketingjének irányítása az EU-ban, valamint az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Törökországban, Kazahsztánban és Izraelben. A TME támogatja a nemzeti marketing- és értékesítési vállalatok hálózatát, valamint a forgalmazókat, amelyek országos szinten kezelik járműveinket. Központi terméktervezési, marketing és kommunikációs funkciókat lát el, és felelősséget vállal az üzleti stratégiáért. Ez biztosítja, hogy a termékek, az árképzés, a marketing és a kiskereskedelmi műveletek ideálisan illeszkedjenek a helyi piachoz.

 • NEMZETKÖZI ÉS INNOVATÍV

  A brüsszeli székhelyű TME valóban nemzetközi vállalat: több mint 60 különböző nemzetiségű kolléga dolgozik itt. Szerepe az elmúlt években megnőtt, mivel beruházásokat eszközöltünk európai K+F és tervezési funkcióink bővítésébe. A TME középpontjában az innováció áll. Olyan területeken, mint a kutatás-fejlesztés, a formatervezés és a terméktervezés, a TME vezette a kis- és kompakt járműveink, például a Yaris és a Corolla jelentős modellváltásainak kidolgozását. A TME-n belül egy csoport központilag koordinálja a fenntarthatósággal és az ESG-vel kapcsolatos tevékenységeket a vállalaton belül és kívül. 

 • TOYOTA MŰSZAKI KÖZPONT

  A belgiumi Brüsszelben található Toyota Műszaki Központ ad otthont a TME kutatás-fejlesztési, beszerzési és gyártástechnológiai feladatainak, valamint az európai tervezési és mérnöki funkcióknak. 2011-ben adták át a legmodernebb Zaventem Proving Groundot. Feladata a Toyota európai járműkutatási és -fejlesztési folyamatok szerepének erősítése.