1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
 3. Történelmünk Európában
Gyors linkek

Történelmünk Európában

Egy kis autóimportőrből a kilenc gyártóüzemmel rendelkező vállalatig
Európai történelmünk közel 60 évvel ezelőtt, nagyon kis léptékben kezdődött, amikor modelljeinket először szállítottuk a kontinensre, amelynek autós közössége keveset tudott a Toyotáról.  
 • HAT ÉVTIZEDNYI ÜGYFÉLKÖZPONTÚSÁG

  Hat évtizedes európai tevékenységünk során lépést tartottunk az ügyfelek változó ízlésével és igényeivel. Megnöveltük itteni kutatási és tervezési erőforrásainkat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy olyan autókat gyártunk, amilyeneket az európaiak vezetni szeretnének. És folyamatosan arra törekedtünk, hogy mindent jobban csináljunk: egyre jobb autókat, jobb megbízhatóságot és jobb szolgáltatásokat kínáljunk. 

  A kezdetektől fogva folyamatosan fejlődtünk és növekedtünk, így mára kilenc gyártóközpontunk van szerte a kontinensen. Ma már minden négy Európában eladott autónkból közel három itt is készült.

 • A TOYOTA EURÓPÁBAN AZ ÉVTIZEDEK SORÁN 

  Történelmünk a folyamatos növekedésünk alapja, európai történetünk pedig kitartóan fejlődik és egyre izgalmasabbá válik. Világszerte élő ügyfeleink, beszállítóink, márkakereskedőink, partnercégeink és munkatársaink erőfeszítéseinek köszönhetően tartunk ott, ahol ma tartunk. A mobilitási vállalattá válásunk útján folytatjuk az új technológiákba, innovációkba és embereinkbe történő beruházásainkat, hogy folytassuk azt az utat, amelyen már oly régóta járunk. Folytatjuk erőfeszítéseinket, hogy hozzájáruljunk a világ országainak gazdasági és társadalmi jólétéhez a jó és megfizethető mobilitást mindenkinek filozófia révén.

  Vállalatunk története 1937-ben kezdődött a Toyota Motor Co. Ltd. megalapításával, de azt tudta, hogy az eredeti Toyoda vállalat a 19. század végén textilszövéssel foglalkozott?

 • AZ 1960-AS ÉVEK

  Az 1960-as évek a Toyota számára az átalakulás évtizede volt. Az európai piacra való első belépésünk előkészítette az utat a ma a kontinensen működő jelentős értékesítési és gyártási üzletágak számára.

 • AZ 1970-ES ÉVEK

  A Toyota lendülete egyre nőtt. Egyre több ember ismerte meg a Toyota nevet, és egyre többen reagáltak arra az alternatívára, amelyet a generációk óta ismert termékek és márkák mellett kínáltunk.  

 • AZ 1980-AS ÉVEK

  Az 1980-as évek európai tevékenységeink további konszolidációját és izgalmas új vállalkozások kialakítását hozták, amelyek segítettek nekünk abban, hogy erősebb jelenlétet alakítsunk ki Európában. 

 • AZ 1990-ES ÉVEK

  Ahogy átléptük a 30 éves európai jelenlétünk mérföldkövét, jelentős beruházásokat eszközöltünk saját itteni gyártóüzemünk létrehozására. Az 1990-es években továbbra is az üzleti alapelveinkre összpontosítottunk, amelyek szerint a járműveket helyben, azon a piacon gyártjuk, ahol értékesíteni fogják őket.

 • A 2000S

  Az új évszázadban technikai forradalom vette kezdetét az autóiparban. 2000-ben, három évvel a japán bemutatkozása után az eredeti Prius megérkezett Európába, egy új hajtásláncot használó szedánként, amely egy hagyományos benzinmotorból és egy elektromotorból állt. 

 • A 2010-ES ÉVEK

  A fenntarthatóság és a környezetvédelmi szempontok minden tevékenységünk középpontjában állnak. Így nem meglepő, hogy a 2010-es években tovább fejlesztettük és átalakítottuk elektrifikált technológiánkat, hogy közelebb kerüljünk célunkhoz, a végső ökoautó megalkotásához. Üdvözöljék a Mirait!

 • A 2020-AS ÉVEK ÉS A JÖVŐ

  Célunk, hogy a mobilitást mindenki számára elérhetővé tegyük, arra a meggyőződésünkre építve, hogy mindenkinek meg kell adni a korlátozások nélküli mozgás szabadságát. Továbbra is az ügyfelek igényeihez igazítjuk a mobilitást, és segítünk az embereknek, hogy tisztább, biztonságosabb, kevésbé stresszes és összekapcsolt életet élhessenek.