1. Cég
  2. Hírek
  3. Mit rejt a jövő? A Toyota sportkocsik története (8. rész)
Gyors linkek

MIT REJT A JÖVŐ?

A TOYOTA SPORTKOCSIK TÖRTÉNETE (8. RÉSZ)

A 2014-es Detroiti Autókiállításon bemutatott Toyota FT-1 tanulmányautó érzékletesen illusztrálja a Toyota autóépítési filozófiáját, amely a márka sportkocsi-örökségére építve izgalmas jövőképet tár fel.


 

Future Toyota number 1

Az FT-1 orrmotoros-hátsókerékhajtású konfigurációjában az utastér meglehetősen hátra került, ami szerencsésen befolyásolja az autó súlyelosztását, ráadásul a klasszikus sportkocsi-arányokat is kihangsúlyozza. A kabint körülölelő szélvédő és oldalüvegek ívelt formája egyértelműen az 1967-es 2000GT formatervére utal.

A vállalaton belül széles körben terjed egy új szellemiség, ami több energiával és szenvedéllyel tölti fel a Toyota termékeit és leegyszerűsíti a folyamatokat – ennek az új szemléletnek az első eredménye volt az FT-1 merész és letisztult megjelenése, amit a Toyota amerikai formatervezési központja, a 40. születésnapját ünneplő Calty Design Research stúdió alkotott.

Autó és autós egysége

A 2015-ös S-FR tanulmányautó a Toyota élvezetesen vezethető, kis tömegű sportautó-hagyományait hivatott folytatni. A belépő szintű modellként megálmodott koncepciójármű célja, hogy egy teljes generációnak segítsen ismét beleszeretni az autóvezetésbe.

A tanulmányautó hosszú motorháza, rövid első-hátsó túlnyúlása és széles kiállása klasszikus, időtlen sportautós sziluettet eredményez. Az S-FR kompakt és könnyű kupékarosszériája klasszikus konfigurációt rejt: orrmotor, hátsókerékhajtás és független kerékfelfüggesztés.

A lendületes, kezesen vezethető S-FR a letisztultságot olyan intimitással kombinálja, amely minden eddiginél szorosabb kapcsolatot teremt a vezető és az autó között.

Gazdag sportkocsiépítő múltjára támaszkodva - amit bármelyik autógyár megirigyelhetne - a Toyota megújult lendülettel dolgozik azon, hogy egyre jobb és egyre élvezetesebben vezethető autókat építsen. A fentiek csupán rövid bepillantást engednek a közeljövő terveibe, de már ennek láttán sem titok, hogy a Toyota sportautóinak jövője ugyanolyan izgalmasnak ígérkezik, mint amilyen izgalmas a múltjuk volt.

Folytassa az utazást!

TUDJON MEG TÖBBET