1. Cég
  2. Hírek
  3. Lakossági használatra szánt tárolóakkumulátor rendszert mutatott be a Toyota
Gyors linkek
15-06-2022

Lakossági használatra szánt tárolóakkumulátor rendszert mutatott be a Toyota

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások (öntöltő hibrid elektromos, plug-im hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos, hidrogén üzemanyagcellás elektromos) és az ezekhez szükséges akkumulátorok (köztük a jövő elektromos autózását várhatóan forradalmasító szilárdtest akkumulátor technológia) vezető fejlesztőjének számító Toyota lakossági használatra is elérhetővé teszi az elektromos járműakkumulátor-technológián alapuló tárolóakkumulátor-rendszerét, amely normál használat és vészhelyzet esetén is biztosítani tudja az otthonok áramellátását, támogatva a stresszmentes hétköznapokat. A rendszer első körben Japánban lesz elérhető, ám a fogadtatástól függően a jövőben bővülhet a forgalmazásba bevont országok köre.

A Toyota a biztonságos, hosszú élettartamú, kiváló minőségű, jó ár-érték arányú és nagy teljesítményű koncepción alapuló akkumulátorokat fejlesztett ki, hogy az ügyfelek a lehető legnagyobb nyugalommal használhassák azokat.

 

Ezt a technológiát – amely az elektrifikált járművek sok évnyi fejlesztéséből szerzett tapasztalatokból, valamint az ebből származó alkatrészekre és egységekre épít – használták fel az otthoni akkumulátor-tároló rendszer, az O-Uchi Kyuden System megalkotására. A rendszer előrendelése néhány hete kezdődött meg a japán piacon, az értékesítés pedig augusztusban indul Japánban a kivitelezőkön és az általános építőipari cégeken keresztül.

Az O-Uchi Kyuden System konfigurációja

Az O-Uchi Kyuden System elektromos járművek akkumulátor-technológiáját használja – mint például a Toyota akkumulátorvezérlőjét – ezzel 8,7 kWh névleges kapacitást és 5,5 kWh névleges teljesítményt biztosítva. Ez garantálja a biztonságot és az egész otthon áramellátását nem csak a hétköznapi helyzetekben, hanem természeti katasztrófák okozta áramkimaradások idején is. Ezenkívül egy fotovoltaikus rendszerrel összekapcsolva a fogyasztói igények alapján megfelelő mennyiségű villamos energiát képes biztosítani éjjel-nappal.

A Toyota úgy véli, hogy a rendszer használata ösztönözni fogja a napenergia használatát, amely megújuló energiaforrás. A Toyota egyedülálló rendszere támogatja az elektrifikált autók (HEV, PHEV, BEV, FCEV) töltését (a jármű tápadapterén elérhető maximális teljesítmény 1,1 kWh) 100 V váltóáram mellett, és az elektromos járművekben tárolt áramot tartalék áramforrásként használhatja áramkimaradások idején, így biztosítva a felhasználók teljes nyugalmát.

Ezen túlmenően az IoT-re való jövőbeni átállások hibrid tápellátás-kondicionálóhoz csatlakoztatott vezeték nélküli LAN-útválasztó segítségével lehetővé teszik a tárolókapacitás, a működési mód és egyéb beállítások valós időben történő megtekintését és módosítását egy okostelefonon vagy táblagépen elérhető külön alkalmazásból (iOS 14.2 vagy újabb, Android 7.0 vagy újabb verzió szükséges).