Hidrogén üzemanyagcellás Toyotát

kapott Ferenc pápa

2020-10-13


Miután Ferenc pápa közismerten elkötelezett híve a globális környezetvédelemnek, a Toyota egy a világ legzöldebb, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás meghajtásával működő Mirait ajándékozott a Szentatyának. Az autót kifejezetten Őszentsége mobilitási igényeihez terveztek.

Őszentsége Ferenc pápa a Japán Katolikus Püspöki Konferenciától kapta ajándékba azt a hidrogénhajtású Toyota Mirai modellt, amit kifejezetten az ő mobilitási igényeinek megfelelően alakítottak át. A vatikáni pápai rezidencián rendezett átadó ünnepségen jelen volt a Japán Katolikus Püspöki Konferenciát képviselő Domenico Makoto Wada tiszteletes és Seiji Okada, az Apostoli Szentszék japán nagykövete is. A Toyota részéről hat ember kapott helyet a delegátusban, köztük Miguel Fonseca, a Toyota Motor Europe ügyvezető alelnöke és Mauro Caruccio, a Toyota Motor Italia vezérigazgatója.

Hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai

Az autó egyike annak a két különleges kialakítású Toyota Mirainak, amelyeket a Toyota adományozott a Japán Katolikus Püspöki Konferenciának, ezzel segítve a Szentatya közlekedését a tavaly novemberi pápai látogatáson. A pápamobil 5,1 méter hosszú és 2,7 méter magas (a tetővel együtt), így a pápa állva utazhat a járműben, és az emberek jól láthatják őt. A Mirai modell – amelynek neve japánul ‘jövőt’ jelent – az első sorozatgyártású hidrogénhajtású szedán, amit 2014-ben mutatott be a vállalat. Ezt a valóban nulla károsanyag-kibocsátású autót hidrogén üzemanyagcellás rendszer hajtja; a hatótávolsága mintegy 500 kilométer, és működésének egyetlen mellékterméke a víz.

Hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai

Ferenc pápa kifejezetten érdeklődik a globális környezetvédelem iránt, és ezzel kapcsolatos gondolatait már 2015-ben megosztotta a ‘Laudati si’ című enciklikában. Meggyőződése szerint meg kell óvnunk Földünket és a minket körülvevő világot, és életmódunk átalakításával megmenthetjük ‘közös otthonunkat’. A Toyota Mirai kiválóan beleillik ebbe az elképzelésbe.

Hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai

Tudjon meg többet

A legfontosabb információk globális tevékenységeinkről A legfontosabb információk globális tevékenységeinkről Tudjon meg többet Ez sorozatban negyedszer, összesen nyolcadszor a legjobb hazai Toyota márkakereskedés Ez sorozatban negyedszer, összesen nyolcadszor a legjobb hazai Toyota márkakereskedés Tudjon meg többet A CarNet M5 megnyitotta az első magyarországi Toyota Haszongépjármű Centrumot A CarNet M5 megnyitotta az első magyarországi Toyota Haszongépjármű Centrumot Tudjon meg többet! A Toyota megkezdi a vadonatúj Yaris Cross forgalmazását A Toyota megkezdi a vadonatúj Yaris Cross forgalmazását Tudjon meg többet!