Egy apró robot - hatalmas lehetőségekkel

Bemutatkozik a Toyota robotja, a Kirobo Mini

Mióta asztronauta-robotunk, Kirobo visszatért nemzetközi űrutazásáról, szerteágazó kutatásokba fogtunk, hogy újszerű kommunikációs megoldásokat találjunk, amelyek révén egy robot az emberek hasznos segítőtársává válhat.

Olyan jövőn dolgozunk, amelyben a mesterséges intelligencia harmonikusan együttműködik az emberrel


A Toyota Heart Project lényege egy olyan jövő megteremtése, amelyben a mesterséges intelligencia harmonikusan együttműködik az emberrel. E törekvésünk legújabb eredménye a Kirobo Mini, ez a 10 centiméter magas kommunikációs segítőtárs. A robot beszél az emberekkel (sőt még gesztikulál is), és reagál az érzelmeikre - de a feladata messze túlmutat mindezen.

Életük során az emberek mintegy 4,3 évet töltenek el az autójukban (vagyis annyi időt, hogy ezalatt háromszor oda-vissza elutazhatnának a Holdig), s a Toyota szerint ennyi idő alatt sok minden kiderülhet arról, hogyan viselkednek vezetés közben. Ez az, amiben a Kirobo Mini hasznos segítséget nyújthat.

/

"Kirobo Mini világszerte kellemesebbé varázsolhatja az autósok mindennapjait."

Autók, amelyek mindig az Ön pillanatnyi hangulatához igazodnak


Képzelje el, milyen érdekesen megváltozna az autóvezetés, ha a Kirobo Mini technológiája megjelenne a Toyotákban! Az autó érzékelné az Ön hangulatát, és ennek megfelelően választaná ki a zenét, vagy egy kirándulás során ehhez igazodva javasolna úticélokat.

A Kirobo Mini segítségével az autózás mindig más és más élménnyé válna - fizikailag és érzelmileg egyaránt. Kirobo neve is ezt a törekvést tükrözi, hiszen a japán szó magyarul 'reményt' jelent; őszintén reméljük, hogy ez az aprócska szerkezet mindannyiunk számára izgalmas lehetőségeket tartogat.

/