Megújul a Toyota Land Cruiser:

a legendás terepjáró nagyobb teljesítménnyel is elérhető lesz
és egyedi kivitel is érkezik

2020-08-27

Kevés olyan ikon van az autóiparban, mint a Toyota terepjáró legendája, a most megújuló Land Cruiser. A modell a jövőben egy erősebb 2,8 literes dízelmotorral is elérhető lesz: a 204 LE/150 kW-os teljesítményt kínáló új erőforrással az autó 3 másodperccel hamarabb, 9,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Az új Land Cruiser mindezeken felül egy különleges, Black Pack kivitelben is elérhető lesz.

A Toyota közel 70 éves múltra visszatekintő, legendás Land Cruiser modellje mindig is különleges ajánlatnak számított a szegmensben, ami kimagasló megbízhatóságának, minőségének, tartósságának, hibátlan terepképességeinek, lenyűgöző luxusának, utaskomfortjának és presztízsének köszönhető. A világ több mint 190 országában kapható Land Cruisert szinte mindenütt az egyik legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjáróként ismerik, és számos európai országban ez a modell áll a szegmens értékesítési listáinak élén.

/

A felfrissített, 2020-as Land Cruiser még inkább rászolgál erre a megbecsülésre: 2,8 literes dízelmotorja most még erősebb lett, és az autóban megjelent a Stop & Start technológia; a multimédia-rendszer és az aktív biztonsági technológiákat egységbe fogó Toyota Safety System modernebb lett, és a kínálatban megjelenik a különleges stíluselemeket kínáló Black Pack csomag is. A jól bevált, 2,8 literes, négyhengeres, DOHC 16 szelepes, közös nyomócsöves motornak mind a teljesítménye, mind a forgatónyomatéka magasabb lett.

Toyota Land Cruiser

A blokk legnagyobb teljesítménye 27 lóerővel nőtt, így a motor 204 lóerőt teljesít 3000-3400 1/perc fordulatszámon, a legnagyobb forgatónyomaték pedig 50 Nm-rel, azaz 500 Nm-re gyarapodott, ami már az 1600-2800 1/perc fordulatszám-tartományban rendelkezésre áll. A 6 fokozatú automata sebességváltóval felszerelt Land Cruiser végsebessége 175 km/óra, és az autó 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órás tempóra, ami 3 másodperces javulást jelent az eddigi értékhez képest. Ugyanakkor a Stop & Start technológia alkalmazásával sikerült csökkenteni az átlagos üzemanyag-fogyasztást (0,7 literrel, 7,0 l/100 km-re) illetve a CO₂-kibocsátást (18 g/km-rel 192 g/km értékre).

Toyota Land Cruiser

A Toyota szakemberei az autó felszereltségét is tökéletesítették, felfrissítve a multimédia rendszert, ami erősebb szoftvert és gyorsabban reagáló képernyőt, multi-touch kijelzőt és személyre szabható nyitóképernyőt kapott, és a berendezés immár kompatibilis az Apple CarPlay® és az Android Auto™ rendszerekkel is. A multimédia ezen felül one-box keresést, kapcsolt szolgáltatásokat és over-the-air térképfrissítést is kínál. A kapcsolt szolgáltatások közt olyan tételek szerepelnek, mint a valós idejű, intenet-alapú közlekedési jelentések, a Google online keresés, vagy éppen a sebességmérő kamerákról, parkolóhelyekről, üzemanyagárakról és időjárásról szóló információk.

Toyota Land Cruiser

A Land Cruiserben megjelennek a második generációs Toyota Safety Sense aktív biztonsági technológiái is, például a gyalogosokat éjjel-nappal, a kerékpárosokat pedig nappali fénynél felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) vagy az intelligens adaptív sebességtartó automatika. A fontos technológiai újítások mellett a Land Cruiser most még markánsabb stílust és még komolyabb presztízst kínál vásárlóinak, akik ezentúl a különleges Black Pack csomagot is megrendelhetik. Az új, opcionális ‘Black Pack’ többek közt teljesen sötétített krómozású hűtőrácsot és hátsó díszlécet kínál, valamint fekete ködfényszóró-foglalatokat, külső tükörburkolatokat, ajtódíszléceket, valamint áttetsző hátsó lámpabúrát. Az utastér látványos eleme az egyedi fekete középkonzol és kardánalagút.

Toyota Land Cruiser

Nincs még egy SUV, ami a terepképesség és az országúti teljesítmény olyan kombinációját kínálja, mint a 2020-as Land Cruiser. Minden eddiginél erőteljesebb megjelenésével, élvezetesebb teljesítményével és magasabb szintű fedélzeti technológiáival ez a luxusterepjáró páratlan ajánlatnak számít a kategóriában. Bárhová szeretne is eljutni, a Land Cruiser elviszi Önt oda. És vissza is hozza.

Toyota Land Cruiser