A 10. Toyota Álomautó rajzverseny

Milyen egy álomautó?

2004-ben álmodtunk meg egy olyan rajzversenyt, amely világszerte egyesítené a gyermekek fantáziáját. Az volt a célunk, hogy felkeltsük a fiatal tehetségek érdeklődését az autóipar iránt, és közben mi is inspirációt nyerjünk. Egyetlen dolgot kértünk csak tőlük: képzeljék el saját álomautójukat...

Milyen egy álomautó?

A Toyotánál úgy gondoljuk, hogy az álmok segítségével bárki bárhová eljuthat. Hogyan tenné szebbé a világot egy álomautó? Kezdetét vette 10. Álomautó rajzverseny! Semmi mást nem kell tenned, mint szabadjára engedni képzeleted - ahogy azt a 2015-ös európai nyertesek is tették -, és lerajzolni vagy lefesteni az álomautódat, aztán pedig elküldeni nekünk.

/

"Egy autó, kerttel a tetején zöldebbé tenné a városokat, oxigént termelne és megmentené a méheket."

Victor Ghose, a 8 évnél fiatalabbak kategóriájában

/

"Egy kirakó mintájára kialakított karosszériával könnyedén ki lehetne javítani a karcolásokat, ütődéseket."

Charlotte Johnson, a 8-11évesek kategóriájában

/

"Az én autóm a kipufogógázt ártalmatlan, színes gőzzé alakítja át."

Sophie Reid, a 8-11évesek kategóriájában

Hogyan jelentkezz?
Ki vehet részt a versenyen?


A versenyen bárki részt vehet 15 éves korig. Az európai versenyt a Toyota szervezi, és Európából, Oroszországból, Kazahsztánból, Törökországból és Izraelből is várjuk a pályázati anyagokat.

Milyen képre és alapanyagokra van szükséged?


Végy egy A3-as papírt (az A4-es is jó) és ceruzával, ecsettel, vagy krétával alkosd meg az álomautódat. Ne felejtsd el a hátteret, mert csak így tudjuk elképzelni, hogyan is nézne ki az autó a környezetében. Figyelem: csak a kézzel készített műveket tudjuk elfogadni, számítógépet ne használj.

Meddig pályázhatsz?


Legkésőbb 2016. február 29-ig küldd el nekünk a képedet.

Mit nyerhetsz?


Először is jelentkezel az európai versenyünkre, ahol a zsűri mindhárom kategóriában (8 év alattiak; 8 és 11 közöttiek; 12 és 15 közöttiek) kiválasztja a három legjobb pályamunkát, s ezek készítői menő díjakat nyernek. Másodszor a 9 nyertest benevezzük a világversenyünkre. Ha bekerülsz a döntősök közé, te is nyerhetsz egy utat Japánba a szüleiddel, és részt vehetsz a 2016 augusztusában megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen.

Hogyan jelentkezz?
/
1) Töltsd le a nevezési feltételeket Kérd meg a szüleidet, hogy alaposan olvassák el a feltételeket és kikötéseket.
/
2) Töltsd ki a nevezési lapot A szülők is segítsenek neked a nevezésben, ne felejts el címet és magyarázatot mellékelni az álomautódhoz.
/
3) A szüleid aláírása is kell Ha a szüleid nem írják alá a nevezési lapot, az álomautós pályamunkádat nem fogadhatjuk el.
/
4) A nevezéseket így adhatod be: A nevezett alkotásokat a szükséges dokumentumokkal együtt a TOYOTA hivatalos magyarországi márkakereskedéseiben lehet leadni. A hivatalos Toyota márkakereskedések listája megtalálható a www.toyota.hu internetes oldalon.
Honnan meríthetsz ötletet?


Nagyon sok helyről meríthetsz ötletet az álomautód megtervezéséhez: készíts egy listát, járj egyet a természetben, beszélgess a családoddal, készíts vázlatot, játssz szókirakósat, menj el sétálni, olvass könyveket, lapozz át egy magazint, nézd a kirakatokat, menj el múzeumba, nézz meg egy filmet, oszd meg az ötleted a barátaiddal - vagy egyszerűen csak ülj le, csukd be a szemed, és hagyd szárnyalni a képzeleted!

További ötleteket nyerhetsz, ha ide kattintasz, és megnézed a tavalyi verseny néhány győztesét. Sok szerencsét!