1. Modellek
 2. Toyota Mirai
Gyors linkek

TOYOTA MIRAI

Go Beyond Zero
Áramvonalas, dinamikus sziluettjével az új Toyota Mirai kitűnik a többi autó közül. Szemet gyönyörködtető dizájnja érzékletesen tükrözi a lemezek alatt rejtőző innovatív technológiát. Fényűző utastere minőséget, kényelmet és modernséget sugall. A Mirai tovább korszerűsített hidrogénhajtása egy új kor hírnöke; egy olyan korszaké, ami a nulla károsanyag-kibocsátásról, a hatékonyságról, az élvezetes teljesítményről és a jövőről szól. Lépjen tovább az új Toyota Miraival!
BEYOND ZERO

BEYOND ZERO

A ZÉRÓ EMISSZIÓN TÚL

Tudjon meg többet

Lépje át a határokat, és ott se álljon meg

A hidrogénautózás élén álló Toyota Mirai a vezető technológiai innovációt egyesíti a letisztult stílussal és a dinamikus hajtással, miközben csak vizet bocsát ki magából.

Lenyűgöző dizájn, könnyed teljesítmény


A teljesen új, hosszabb tengelytávú platformra épített második generációs Mirai szélesebb és alacsonyabb lett. Ez alacsonyabbra helyezi a súlypontot és maximális stabilitást biztosít. Az aerodinamikus megjelenést pedig a hosszabb hátsó túlnyúlás teszi teljessé.

 

 

 

650 kilométernyi tiszta élmény

A Mirai feltűnően csendes utazást és páratlan menetkényelmet biztosít. A forradalmi hidrogén üzemanyagcellás technológia valódi zéró kibocsátású autózást biztosít 650 kilométeres hatótávval.

Alapjaiban fejlett

A tankolás egyszerű. A Mirai feltöltése legfeljebb öt percig tart, ami nem hosszabb, mint egy hagyományos autó megtöltése. A szivattyú minden munkát elvégez. Egyszerűen csatlakoztassa a fejet, és a rögzítés érdekében húzza meg a fogantyút. A Mirai számítógépe információkat küld a szivattyúnak, így biztonságosan és gyorsan feltöltve a tartályt.

Bármerre jár, tisztább lesz a levegő

A Toyota történetének első légtisztító rendszere semlegesíti az olyan káros szennyező anyagokat, mint a kén-dioxid és a nitrogén-oxid. Évente egy felnőtt körülbelül 4.730.400 litert lélegzik be. A Mirai 10.000 kilométerenként pontosan ennyi levegőt tisztít meg.

Hogyan működik?

A Toyota történetének első légtisztító rendszerének lényege, hogy az üzemanyagcellába beszívott levegő az aktív szénszűrőn áramlik át, amely megköti a kis porrészecskéket és a káros szennyeződéseket, például a kén-dioxidot és a nitrogén-oxidot. Így a levegő tisztábban hagyja el a Mirait, mint amikor bement. A Mirai tehát tisztítja a levegőt működése közben.

Innováció a szolgálatára

Legyen szó munkahelyi ingázásról vagy hosszabb kalandról, a Toyota Mirai csúcstechnológiáival minden helyzetben teljes irányítást biztosít.
 • Csak egy érintés A 12,3" multimédiás érintőképernyő lehetővé teszi, hogy utazás közben minden az Ön igényei szerint működjön, és hozzáférjen olyan okostelefon-integrációs lehetőségekhez, mint az Apple CarPlay™ és az Android Auto™. A szélvédőre vetített, rendkívül nagy head-up kijelzőn pedig láthatja a navigáció utasításait, az útjelző táblák információit, a sebességre vonatkozó figyelmeztetéseket, és nyomon követheti az autó helyzetét a sáv- és nyomtartó rendszer segítségével.
 • Tartson mindent szem előtt Parkoláskor az intelligens panoráma monitor négy kamerát és 12 ultrahangos érzékelőt használ, hogy a Mirai 360 fokban érzékelje a tárgyakat és az embereket.
 • Tartsa szemmel, ami az autó mögött történik Még akkor is, ha a csomagok vagy az utasok kitakarják a hátsó szélvédőt, a Mirai digitális visszapillantó tükre extra széles lencsével rendelkezik, amely tiszta és éles panorámát biztosít az autó mögötti területről.

Toyota T-Mate. Mindig Önnel a biztonságosabb utazás érdekében

A kategóriaelső biztonsági funkciók érdekében a Mirai megkapta a T-Mate rendszert – az Ön segítőkész vezetői partnerét. A T-Mate egy olyan rendszeregyüttes, amelyet arra terveztek, hogy támogassa Önt és biztonságosabbá tegye a vezetést autópályás vagy városi körülmények között, de akár egy parkolóban manőverezve is. A T-Mate minden esetben gondoskodik arról, hogy Ön biztonságos kezekben legyen.
 • Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS)

  Az ütközést megelőző biztonsági rendszer képes észlelni a veszélyt, és segít Önnek elkerülni azt, hogy más járművekkel, gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal ütközzön. Úgy működik, hogy hangokkal és vizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, valamint aktiválja a fékrásegítést. Amennyiben a vezető nem tud időben fékezni, a rendszer automatikusan fékezni kezd, hogy elkerülje az ütközést, vagy enyhítse annak következményei. A legújabb generációs PCS-t továbbfejlesztették, így ütközésveszély esetén támogatni tudja a vezetőt a kereszteződéseknél és segít a veszélyes kormányzási manőverek során is.

 • Intelligens adaptív sebességtartó automatika (iACC)

  A rendszer tartja a beállított minimumtávolságot az Ön előtt haladó autótól. Amennyiben ez a távolság csökkenne, a rendszer mérsékli a sebességet, és szükség esetén a fékeket is használja, természetesen eközben aktiválva a féklámpákat is. A jelzőtábla-felismerő rendszerrel (RSA) is felszerelt modellekben, a rendszer felismeri a sebességhatároló jelzéseket, és ehhez mérten új beállításokat kínál.

 • Sáv- és nyomtartó rendszer (LTA)

  Sáv- és nyomtartó rendszerünk célja, hogy biztonságosabbá tegye az autópályás közlekedést. A rendszer figyeli a sávokat az úton, és finom korrekciós manőverekkel a sáv közepén tartja az autót, ha az irányjelzés nélkül kitér a sávjából.

 • Panoráma monitor (PVM)

  A parkolás egyszerűbb és biztonságosabb ezzel a rendszerrel, amely négy kamera képét ötvözi, így közel 360°-os képet alkot az autó környezetéről.

 • Első és hátsó parkolásérzékelők, automata fékező koccanásgátló rendszerrel (ICS)

  Intelligens nevében és működésében egyaránt: a rendszer figyelmezteti a vezetőt az autó előtt, vagy mögött lévő akadályokra, és képes akár automatikusan aktiválni a fékeket is az ütközés elkerülése érdekében.

 • Toyota Teammate fejlett parkolórendszer

  A rendszer átveszi a gázadás, a kormányzás, a fékezés és a sebességváltás* feladatát is a biztonságos parkolás érdekében. Képes akár meg is jegyezni a kedvenc parkolóhelyeit, amelyeknél nincs semmilyen felfestés, vagy kiindulási alapként szolgáló tárgy. *Modelltől függően

 • Holttérfigyelő (BSM)

  Holttérfigyelő rendszerünk figyelmezteti a vezetőt minden járműre, amelyet esetleg nem látna az oldalsó tükrökben. Ez különösen előzéseknél hasznos.

Az élet akkor pezsdül fel, amikor csatlakozik

A MyToyota olyan csatlakoztatott szolgáltatások sora az autójához, amelyeket úgy terveztek, hogy megkönnyítsék az életét.
Kattintson és fedezzen fel többet

Toyota Mirai galéria

HIDROGÉN GYIK

Akárcsak egy benzinkúton, egy hidrogénkúton is 5 perc alatt újratöltheti autóját.

Az üzemanyagcellás járművek megközelítőleg ugyanannyi vízgőzt bocsátanak ki kilométerenként, mint a benzinüzemű autók.

Ma ipari áruként tekintve a hidrogén számos természetes forrásból könnyen hozzáférhető.

2007 óta az üzemanyagcellák árai már a felére csökkentek. A folyamatos fejlesztések hatására várhatóan mindenhol megjelennek majd a hidrogén-üzemanyagcellák.

A hidrogéntartályok szénszálból készülnek, és alaposan tesztelték őket. Ugyanolyan biztonságosak, mint a többi üzemanyagtank, például a gázolajos és a földgázos.

A hidrogént az iparban évek óta használják buszok, targoncák, hajók, sőt rakéták üzemanyag-forrásaként.