1. Cég
  2. Hírek
  3. A megújuló Toyota Corolla
Gyors linkek

A MEGÚJULÓ TOYOTA COROLLA

A világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásával

2022-06-06A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla jövőre érkező megújuló generációja megkapja a Corolla Crossban debütáló, a világ legfejlettebbjének számító ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtást. A legendás modell azonban nem csupán e tekintetben újul meg: a Toyota tovább fokozza a teljes Corolla kínálat stílusát, technológiáját, menetteljesítményét és vezetési élményét.  

Kevés autó rendelkezik nagyobb ismertséggel és elismertséggel, mint a Toyota Corolla – a név, amely több autón volt látható a világon, mint bármi más. Ugyan a Corolla már több mint fél évszázada velünk van, mindig is tartotta a lépést a közlekedők igényeivel és vágyaival. Ez a titka a világrekordnak számító sikerének, amely 1966-tól 12 modellgeneráció több mint 50 milliós eladott példányszámát jelenti. Az új időkhöz való alkalmazkodás képessége pedig legalább ennyire evidens manapság a megújult Corolla bemutatkozásakor. Miközben a látható külső és belső változtatások a 12. generációs Corolla formatervének evolúcióját hozzák el, jelentős, teljes körű fejlődés ment végbe a hajtásláncok és az elektronika tekintetében.  

Friss látványvilágával, az ötödik generációs hibrid elektromos technológia bemutatkozásával, teljes mértékben továbbfejlesztett digitális felhasználói élménnyel és a Toyota T-Mate biztonsági és asszisztens rendszerek teljes arzenáljával a megújult Corolla mindennel fel van vértezve, amely ahhoz szükséges, hogy még inkább megerősödjön kiemelkedően fontos szerepe a Toyota európai kínálatában. Vonzó tulajdonságait hűen tükrözi, hogy Európában történelmének legnagyobb mértékű piaci részesedését érte el a modell, amely egyben a Toyota második legnépszerűbb modellje a régióban.

Egy Corolla mindenki számára: a Hatchback, a Touring Sports és a Sedan verziók által nyújtott gazdag kínálatot bővíti még tovább a SUV változat. A Corolla Cross az év második felében érkezik. Ez a különösen széles paletta kivételes választékot biztosít a különböző európai piacok számára, miközben közös nevezőként az összes Corolla ugyanazt a kimagasló szintű kialakítást és technológiát használja. A Corolla a szegmensében továbbra is egyedülálló módon egyetlenként kínál teljes és kizárólagos hibrid elektromos technológiát, amely alacsony mértékű üzemanyag-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé, amit egyre inkább nagyra tartanak a vásárlók.

Friss formaterv

A Corolla minden karosszériaváltozata saját megjelenéssel és egyedi kialakítással rendelkezik. Az új kínálat kifinomultabb és modernebb látványvilágát az első hűtőrács mintázata, a ködlámpák, a betétek és a könnyűfém keréktárcsák átdolgozása teremtette meg. A Hatchback és a Touring Sports modellek magasabban felszerelt változatai új bi-LED fényszórókat kapnak, amelyek akár teljesen adaptív működésre is képesek (AHS).

A külső színpalettán három új árnyalat található, amelyeket az építész, a formatervezés és a divat világának aktuális trendjei inspiráltak. A boróka kék a Hatchback és a Touring Sports kínálatának egy új kulcsszíne, amely vibráló, izgalmas árnyalatként jelentkezik. Közelről szemlélve mélyen vöröses alapot vehetünk észre, amely a színek enyhe változását eredményezve kínál igazán friss hatást. A Sedan esetében újdonság az éjzöld árnyalat, amely az elegancia fokozása mellett remekül láttatja a jármű íveit.

A mindhárom változathoz elérhető új metálszürke szín kortalan klasszikusként örvend majd nagy népszerűségnek; látványát sötétezüst színű metálszemcsék teszik izgalmassá.Belül modernebb és előkelőbb hangulat fogadja az utasokat új látványelemekkel, díszítőbetétekkel és dombornyomott mintákkal, amelyek háromdimenziós mélységet és még különlegesebb felületet adnak a kárpitoknak, felületeknek és részleteknek.

A belső tér és a kárpit összhangja az új sötét és világos harmónia szerint alakul – a különböző témákhoz illeszkedő színek és megoldások modern, elegáns érzettel ruházzák fel a belső teret.

Ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos technológia

A megújult Corollában debütál a Toyota piacvezető, öntöltő, teljes hibrid elektromos rendszerének ötödik generációja. Akárcsak a jelenlegi modell esetében, a megújult változatban is 1,8 és 2,0 literes hibrid rendszerek lesznek elérhetőek, azonban mindkét esetben a belsőégésű motor és az elektromotor jelentős módosításai fokozzák a vezetési élményt.

Nagyobb teljesítmény és még jobb vezethetőség, méghozzá hajtáslánctól függően ugyanolyan vagy alacsonyabb széndioxid-kibocsátás mellett. Az elektromos hajtás vezérlőegysége és motorja is átalakult, miközben a lítium-ion akkumulátor úgy lett nagyobb kapacitású, hogy méretben kisebb és könnyebb (hajtáslánctól függően akár 18 kilogrammal). Az 1,8 literes rendszer összteljesítménye 140 lóerő, ami 1,7 másodperces javulást hoz a 0-100 km/h-s gyorsulásban, ami így 9,2 másodpercre adódik.

A fokozott teljesítmény ellenére a széndioxid-kibocsátás változatlanul 102 g/km. A 2,0 literes rendszer esetében az összeteljesítmény 196 lóerőre nőtt, amellyel kb. fél másodperccel gyorsabban, 7,5 másodperc alatt gyorsulhat fel a Corolla álló helyzetből 100 km/h-ra. Emellett várhatóan 3 grammal 107 g/km-re csökken a kombinált CO2-kibocsátás.

Továbbfejlesztett vezetési élmény és gyorsulásérzet

A mérnökök tovább dolgoztak azon, hogy a hajtáslánc természetesnek érződő gyorsulással jutalmazza a vezetőt. Korábban a lineáris sebességnövelés volt a középpontban; most a hibrid vezérlés újrakalibrálásával a gyorsulás sokkal jobban visszatükrözi a vezető szándékát és a gázpedál használatát, megfelelő G-erőkkel és intuitív érzettel jutalmazva a vezetést. Ezt úgy érték el, hogy gyorsulás közben alacsonyabb a motor fordulatszáma. Emellett gyorsítás közben csendesebb a hajtáslánc.

Megnövelt felhasználói élmény

A megújult Corolla a Toyota legmodernebb digitális és multimédiás megoldásait vonultatja fel a még jobb felhasználói élmény és a jövőbiztos kialakítás érdekében. Az új funkciók és frissítések pedig vezeték nélkül, OTA frissítésekkel érkezhetnek. A nagyobb, 10,5 colos központi kijelző nagyfelbontású grafikával és tükröződésmentes megjelenítéssel rendelkezik, ami fényviszonyoktól függetlenül kiváló leolvashatóságot biztosít.

A középső felszereltségű szinttől kezdve a vezető műszercsoportja is átalakul egy új, 12,3 colos képernyővé, amely négy különböző üzemmód szerint optimalizálható a vezető kívánságának megfelelően. Az autóhoz alapfelszereltség a négyéves hozzáférés a Toyota Smart Connect vagy Toyota Smart Connect+ (felszereltségi szinttől függően) szolgáltatáshoz, amely állandó felhő alapú navigációval és valós idejű forgalmi jelentésekkel segíti a közlekedést.

A vezető munkáját az új fedélzeti beszédvezérlési is segíti, amely természetes párbeszédet is képes lefolytatni, a multimédia mellett pedig képes más járműfunkciók vezérlésére is, például az ablakok nyitására vagy zárására. Emellett számos távolsági vezérlési szolgáltatás elérhető a MyT alkalmazásból, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára az autójuk zárását vagy nyitását, a klímaberendezés működtetését az utastér előklimatizálására, a vészvillogók bekapcsolását és autójuk megtalálását.

Továbbfejlesztett biztonsági és asszisztens rendszerek

A megújult Corolla alapfelszereltsége a Toyota T-Mate rendszer, amely magában foglalja a legújabb generációs Toyota Safety Sense csomagot és más aktív vezetési és parkolási asszisztens rendszereket, amelyek nem csak könnyebb és biztonságosabbá teszik a közlekedést, de fokozzák az utazók és más úthasználók védelmét is.

A továbbfejlesztett rendszerek között megtalálható az akaratlan gyorsítás megakadályozása funkció, amely közbelép, ha alacsony sebességnél véletlenül, hirtelen lenyomják a gázpedált. Az ütközés elkerülését segítő rendszer kanyarodásnál védi a közlekedőket, a vészhelyzeti kormányzási asszisztens pedig az érkező járművekre is reagál. Emellett a megújult Corolla képes a hosszirányú ütközések elkerülésére és szükség esetén a kanyarsebesség mérséklésére.

A vezeték nélküli, OTA frissítések lehetővé teszik a funkciók folyamatos aktualizálását, valamint új megoldásokkal bővíthetik az autó repertoárját. A Toyota T-Mate biztonságos kiszállást segítő rendszere figyelmeztetést ad, ha az autót olyankor nyitnák ki, amikor hátulról jármű vagy kerékpáros érkezik. Az új ülésfoglaltság-figyelmeztető felhívja a vezető figyelmét kiszállás előtt arra, hogy ellenőrizze, hogy maradt-e valami a hátsó ülésen.

Corolla GR Sport

2020-as bemutatása óta a GR SPORT felszereltségi szint különösen sikeresnek bizonyult azok körében, akik a Corolla sportosabb arcát keresik, tovább bővítve a modell rajongóinak körét, új vásárlókat meghódítva a Toyota márka számára. Azóta már több mint 20.000 példány talált gazdára.


A TOYOTA GAZOO RACING által inspirált GR SPORT erőteljesebb megjelenése egyedi külső és belső dizájnelemekkel hangsúlyozza ki a Corolla éles, dinamikus formatervét. A megújult Corolla GR SPORT vadonatúj, 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal, átdolgozott hátsó lökhárítóval és alsó védőlemezzel rendelkezik. A Hatchback és a Touring Sport változatok ülései új kialakítást kapnak, a fejtámlákon dombornyomott GR logóval és új, hatszög alakú mikromintázattal. A GR logót a nyomógombos indítógomb is megkapja. A megújult Corolla kínálat Európában 2023 első negyedévétől lesz elérhető.