1. Cég
  2. Hírek
  3. 24 Magyar Olimpikon Parizs 2024
Gyors linkek

Toyoták új köntösben – sportolók régi hitvallással!

2023-04-06

Huszonnégy magyar olimpikon cserélhette újra az autóját a NOB világszintű mobilitási partnere és a MOB stratégiai partnere, vagyis a Toyota jóvoltából. A 2024-es párizsi olimpiára készülő versenyzők új, Team Hungary-köntösbe „öltöztetett” vadonatúj, környezetbarát, öntöltő hibrid elektromos C-HR-t vehettek át. 
A támogatott sportolók között vannak olimpiai bajnokok és feltörekvő tehetségek egyaránt, akik számára az összetartozást, a csapategységet, az olimpiai eszmét is szimbolizálják ezek az autók, amelyek megkülönböztetik őket a közúti közlekedők tömegétől. Az autó oldalán a vadonatúj Team Hungary logó és az öt karika jelzi a küldetést és mutatja az utat, no meg azt, hogy a Toyota C-HR használója egy azok közül, akik a sportra és a jó olimpiai szereplésre tették fel az életüket. 

A támogatott sportolók kiválasztása még tavaly történt meg a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai javaslatai alapján, az együttműködés pedig az idén ugyanazokkal a sportolókkal folytatódott. 

„Nagyon megszerettem ezt az autót, büszkén ülök bele minden nap, és örülök, amikor az emberek megnézik az utcán – nyilatkozta Szatmári András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó. – Az új dizájn letisztultabb, finomabb – az előző is tetszett, de ez egy kicsit jobban.”

„Abszolút egyetértek azzal, hogy az új dizájn kifinomultabb, nagyon tetszik – tette hozzá Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó. – Az is jó, hogy ez az autóátadó mindig összehozza a csapatot, tavaly a Hungaroringen még egy kört is tehettünk, amikor átvettük a mostani elődjét. Dinamikus sofőrnek tartom magam, nem szeretek tötyögni, azon vagyok, hogy A-ból B-be a lehető legrövidebb úton jussak el, de a szabályos kereteken belül.”

 „Folyamatosan úton vagyok, az edzésekről az egyetemre, onnan a versenyekre, ezért nagyon jó, hogy van a fenekem alatt egy ilyen jó autó – mondta Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok hosszútávúszó. – Tetszik az új dizájn is, alapvetően szeretem a fehér színt, ez a Team Hungary logó pedig az összetartozást jelenti. Azt, hogy ha nem is teljesen ugyanarról a helyről jövünk, ugyanazok a céljaink – egy csapat vagyunk, egy nagy család.”

„Egy éve használom a Toyotát, amelybe minden nap nagyon jó érzés beülni, és látni az oldalán az olimpiai ötkarikát – árulta el Vas Kata Blanka, olimpiai és világbajnoki negyedik kerékpárversenyző. – Elárulok egy titkot: az országúti bringám is simán belefér, csak le kell dönteni az üléssort, és még a kereket sem kell kiszedni.” 
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködést kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnere lett – járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. 

GALÉRIA