1. Cég
  2. Hírek
  3. Majusban ismet e-motorsport

Májusban ismét e-motorsport bajnokságot indít a TOYOTA GAZOO Racing

2022-04-28

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) bejelentette a TOYOTA GAZOO Racing GT CUP (TGR GT Cup) 2022-es szezonjával kapcsolatos terveit – az online verseny a Gran Turismo 7 esetében PlayStation®5 (PS5®) és PlayStation®4 (PS4®) konzolokon lesz elérhető. A versenyzőket új pályák és autók, többek között a GR010 HYBRID várja majd.

A TOYOTA GAZOO Racing GT Cup globálisan meghirdetett online versenysorozatként teszi elérhetővé a teljes GR kínálatot, beleértve a közúti GR autókat és a versenyautókat is. Az idei szezonban hét versenyre kvalifikálhatják magukat a résztvevők: a 24 leggyorsabb pilóta áll majd rajthoz a döntőben. A sorozatról az alábbi linken látható teaser videó: TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2022 online race - YouTube

Az idei eseményhez a Gran Turismo 7 adja az alapokat, amelyben utólag letölthető tartalomként többek között a múltidéző Toyota Supra GT500 ’97 (Castrol TOM’S) is elérhető lesz. Emellett elsőként a Subaru is megjelenik a TGR e-motorsport partnereként, így az ötödik fordulóban a GR86 mellett az új Subaru BRZ is választható lesz.

A Subaru és a TGR közösen, barátságos küzdelemben fejlesztette a Subaru BRZ-t és a GR86-ot, a két vállalat pedig partner maradt az egyre jobb autók építésében. Ugyanezt a filozófiát terjeszti ki a két cég a virtuális versenyzés világára is. Érdemes lesz nyomonkövetni mindkét autó párharcát a valódi és a digitális motorsportok világában egyaránt.

A TGR tervei szerint aktívan részt vesz a jövőben is az e-motorsportokban, annak érdekében, hogy a versenyzés élménye minél több ember számára minél közelebbről megtapasztalható legyen, országhatároktól vagy életkortól függetlenül.

A TGR GT Cup 2022-es szezonja

Verseny neve TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2022
Esemény időtartama 2022. májustól novemberig
Esemény helyszíne Kvalifikáció: online, világszerte (hét forduló) Döntő: döntő küzdelem a novemberi Gran Turismo World Series eseménnyel egy időben
A részvétel feltétele PS5® vagy PS4® birtoklása, PS4-es vagy PS5-ös Gran Turismo 7 szoftver birtkolása. Legalább hatéves életkor.

A versenyek időpontja

Forduló Időpont Autó Pálya
Kvalifikáció 1. Máj. 15. SF19 Super Formula Spa-Francorchamps (Belgium)
2. Máj. 22. Toyota Supra GT500 '97 (Castrol TOM'S) Spa-Francorchamps (Belgium)
3. Jún. 5. GR010 HYBRID Circuit de la Sarthe (Franciaország)
4. Júl. 3 SF19 Super Formula Nürburgring (Németország)
5. Júl. 24 GR86/ SUBARU BRZ Autopolis (Japán)
6. Aug. 14. GR Supra Fuji International Speedway (Japán)
7. Aug. 28. GR Yaris TBD
Döntő November TBD TBD

Kezdési idők (az öt alábbi régió szerint)

Régió Kezdési idő(3 verseny fordulónként)
Ázsia 21:00 (JST) 22:00 (JST) 23:00 (JST)
Óceánia 19:00 (AEST)
18:00 (JST)
20:00 (AEST)
19:00 (JST)
21:00 (AEST)
20:00 (JST)
Európa, Közel-Kelet, Afrika 18:00 (CET)
Köv. nap 2:00 (JST)
19:00 (CET)
Köv. nap 3:00 (JST)
20:00 (CET)
Köv. nap 4:00 (JST)
Észak-Amerika 16:00 (PST)
19:00 (EST)
Köv. nap 9:00 (JST)
17:00 (PST)
20:00 (EST)
Köv. nap 10:00 (JST)
18:00 (PST)
21:00 (EST)
Köv. nap 11:00 (JST)
Közép- és Dél-Amerika 14:00 (PST)
17:00 (EST)
Köv. nap 7:00 (JST)
15:00 (PST)
18:00 (EST)
Köv. nap 8:00 (JST)
16:00 (PST)
19:00 (EST)
Köv. nap 9:00 (JST)


* A kezdési idő változhat.

A 2022-es TGR GT Cup döntőjének tervezete

Időpont November
Helyszín Offline esemény a Gran Turismo World Series keretében
Verseny áttekintése A versenyen a legjobb 24 pilóta vesz részt: 21 azok közül, akik az 1-7. fordulókban a legtöbb pontot gyűjtöttek (adott számú pilóta az öt régió mindegyikéből) a Gran Turismo World Series szabályai szerint, valamint három pilóta a TGR mezőnyéből (a TGR regionális döntőiből kiválasztva).
Pilóták Régió A kiválasztott pilóták száma
Európa, Közel-Kelet, Afrika 9
Észak-Amerika 3
Közép- és Dél-Amerika 3
Ázsia 4
Óceánia 2
TGR döntőkből 3
Összesen 24