1. A Toyota felfedezése
  2. Koncepcióautók
Gyors linkek

Koncepcióautók

Pillantás a Toyota jövőjébe

Lenyűgözve bámuljuk az autókiállításon bemutatott járműveket: fényezésükön sok száz reflektor ragyogása szikrázik, kézi munkával megalkotott karosszériájuk és egyedi utasterük pedig dollármilliós költségekről tanúskodik - ezért aztán óhatatlanul az jut eszünkbe, hogy ilyen autónk sajnos sosem lesz, legalábbis a mostani életünkben aligha.

Ám ezek a tanulmányautók remek lehetőséget teremtenek arra, hogy Ön bepillantást nyerhessen a Toyota jövőjébe. És ez a jövő néha közelebbi, mint gondolná.

Autóipari haute couture

Ezek a tanulmányautók mérnökeink és formatervezőink gazdag képzeletvilágát tükrözik - és mi szabadjára engedjük ezt a képzeletet. Ha úgy vesszük, a tanulmányautók ugyanazt a szerepet töltik be, mint a divat világában az haute couture, amely kissé radikális, mégis kreatív képet ad arról, mi számít holnap 'dögösnek', és hogy mit fogunk viselni a következő évek során. A mi esetünkben pedig arról, hogy milyen autókat vezetünk majd.

A Kaliforniában, Japánban és Dél-Franciaországban működő formatervezési központjaink állandóan új meg új tanulmányautókkal mutatják be stílusirányzatainkat, környezetvédelmi technológiáinkat és újszerű, funkcionális utaskabinjainkat.

Reflektorfényben

Az autókiállítások fő attrakciójaként megjelenő tanulmányok arra szolgálnak, hogy felmérjük az emberek érdeklődését és reakcióit. És bár ezek az autók ebben a formában sosem jelennek meg a márkakereskedésekben, a bennük bemutatott legjobb ötleteket átültetjük az új modellekbe.

Ezzel nemcsak bemutatjuk, hanem ösztönözzük is tervezőink kreatív gondolkodását, hiszen ez az egész vállalat mozgatórugója, és fontos szerepet játszik abban, hogy innovációink életre kelhetnek sorozatgyártású autóinkban.

Ezért ha legközelebb megcsodálja egyik tanulmányautónk kísérleti anyagait, futurista formavilágát és modern technológiáit, jusson eszébe, hogy bár ez az autó tényleg egyedi darab, könnyen lehet, hogy hamarosan valami nagyon hasonló modellel találkozik majd…