Visszatér Európába a világ legnépszerűbb szedánja

Jön a hibrid Toyota Camry

2018-06-21

A világ legnagyobb darabszámban eladott szedánja 14 év szünet után visszatér Európába: a világelső Toyota Corollához, és a világ legkedveltebb SUV-jához, a Toyota RAV4-hez hasonlóan hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autóinak TOP10-es listáján bérelt hellyel rendelkező Camry a Toyota legújabb generációs, környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtásával érkezik.

A Toyota új TNGA globális platformja remek menetdinamikát és még kedvezőbb helykihasználást eredményez, amelyhez elegáns, dinamikus megjelenés, kivételes kényelem és helykínálat társul. A Toyota vadonatúj zászlóshajója 2019 első negyedévétől lesz elérhető Európában, érkezésével pedig nem csak a magánvásárlók piacán hozhat új, környezetbarát alternatívát a szegmensben, de alaposan átrajzolhatja a flottapiacot is.

Tizennégy évnyi szünet után a Toyota ismét bevezeti a nyugat-európai piacon a Camryt, fenntartva a márka jelenlétét a felsőközép-kategóriás szedán szegmensben. A városi fogalmomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemű, károsanyagkibocsátás és fogyasztás mentes közlekedést lehetővé tevő öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal forgalomba kerülő új Camryvel immár nyolctagúra bővül a Toyota európai hibrid kínálata. A 2,5 literes benzin-elektromos hibrid hajtáslánc takarékos és tiszta üzemet, csendes működést, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményt és fokozott gázreakciókat biztosít.

A vadonatúj, nyolcadik Camry eddigi hét generációja számtalan elismerésben és kitüntetésben részesült 1982-es bevezetése óta. A modell a világ több mint 100 országában kapható és a mai napig több mint 19 millió példányban kelt el. A Camry éves globális értékesítése meghaladja a 700 ezer darabot, ezzel a világ legkeresettebb közép- felsőközép-kategóriás szedánja, és hosszú évek óta egyike a világ 10 legnépszerűbb autójának, hasonlóan a világelső Corollához, és a legnépszerűbb SUV RAV4-hez.

A Camry legújabb kiadása a Toyota új globális TNGA tervezési filozófiáján alapul. A TNGA az élvezetes vezetést és a lenyűgöző formatervezést kiemelkedő összeszerelési minőséggel, példa értékű helykihasználással és innovatív, felhasználóbarát technológiákkal társítja. Ennek eredményeként a vadonatúj Camry mindazon alapvető értékeket képviseli, amelyek elődeit olyan népszerűvé tették: kategóriaelső minőség, tartósság és megbízhatóság, csendes üzem és rugózási komfort, magával ragadó, új külső és belső dizájn, kiemelkedő helykínálat és kényelem, ultramodern hajtáslánc-technológiák és minden eddiginél intenzívebb vezetési élmény, köszönhetően a kifejezetten az európai piacra hangolt menetdinamikai jellemzőknek.

A modell formaterve elegáns és dinamikus, az elnyújtott tetővonal kiemelkedő komfortot eredményez, míg a tengelytáv határain belül maradó, kompakt üvegfelületek egyedülállóan stílusos, sportos megjelenést eredményeznek. A belső tér a stílus, a kényelem és a kézműves minőségű kivitelezés összhangját nyújtja. Elöl az új műszerfal érzéki ívei kiemelkedően ergonomikus, vezetőközpontú környezetet fognak közre, míg hátul említésre méltó helykínálat és fokozott kényelem várja az utasokat.

Az új Camry Hybrid 2019 első negyedévétől lesz elérhető a nyugat-európai piacokon, így Magyarországon is.