1. Cég
  2. Hírek
  3. Toyota C-HR
  4. Hajtáslánc kínálat
Gyors linkek

Nagyszerű jövő vár ránk kibővített hajtáslánc-kínálattal

A Toyota C-HR Prologue Concept nem köt kompromisszumokat, és a plug-in hibrid (PHEV) hajtásláncával felülmúlja a várakozásokat. Az eredeti Toyota C-HR-hez hasonlóan a Toyota C-HR Prologue Concept is meghazudtolja a konvenciókat. Optimista és jövőbetekintő, egy olyan új Toyotát mutat be a nagyvilágnak: ideálisan illeszkedik a fejlett PHEV hajtáslánchoz, amely a sokoldalú hibrid képességeket a tisztán elektromos vezetéssel ötvözi.

A Toyota PHEV modelljei elegendő hatótávot biztosítanak a napi ingázás és a bevásárlások tisztán elektromos teljesítéséhez. Hosszabb utakon pedig zökkenőmentesen váltanak át hatékony és öntöltő hibrid rendszerükre, hogy a hatótávolság-szorongás ne tartson Önnel. 

HEV technológia: öntöltő hajtáslánc

A hibrid járművek (HEV) egy benzinmotort és egy elektromos motort kombinálnak. Alacsony tempónál előnyben részesítik a hatékony elektromos energiát, így üzemanyagot takarítanak meg és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A belső égésű motor pedig nagyobb tempónál biztosítja a megfelelő teljesítményt. Mi több, a hibridek töltik önmagukat. Az akkumulátort menet közben tölti fel a benzinmotor és a regeneratív fékrendszer. 

 

 

Plug-in hibridek: a hibridek összes előnye… és még annál is több

A hibridekhez hasonlóan a plug-in hibridek is egy belső égésű motort és egy elektromotort kombinálnak, és képesek tölteni önmagukat. A PHEV modellek akkumulátora azonban nagyobb, így képesek hosszabb ideig és nagyobb tempóval is tisztán elektromosan működni. Külső forrásból is tölthetők, akár otthon, akár nyilvános töltők segítségével. A kapcsolható vezetési módok lehetővé teszik az elektromotor, a belső égésű motor és a kombinált hibrid rendszer közötti választást.

 

A jövő már közeleg – egy kis extrával

A Toyota C-HR Prologue Concept az első – de nagyon is valós – vízió egy olyan autóról, amely hamarosan meghódítja Európát. Hű marad az eredeti C-HR szellemiségéhez, dacol a konvenciókkal, és a kettős DNS-sel rendelkező plug-in hibridhajtáslánc képességeivel lép tovább.