1. A Toyota felfedezése
 2. Környezet
 3. Jobb levegő
 4. Környezettudatos vezetés
Gyors linkek

Környezettudatos vezetés

Tisztább és biztonságosabb vezetési stílus
A károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás más módon - például a vezetési stílus egyszerű megváltoztatásával - is csökkenthető. Vásárlóinkkal számos erre vonatkozó tippet és tanácsot osztunk meg - függetlenül attól, hogy hagyományos vagy hibrid hajtású autót vezetnek.

A vezetési stílus megváltoztatása

 • Környezetünk megóvásának és természetes erőforrásaink megőrzésének nem az az egyetlen módja, hogy egyre jobb autókat készítünk. Ebben az autósok is közreműködhetnek, ha úgy vezetnek, hogy járművük minél kevesebbet fogyasszon, és csekélyebb emisszióval működjön. Ezt hívjuk környezettudatos vezetésnek. Ez igazán egyszerű dolog, ráadásul így simábban és kényelmesebben autózhatunk, sőt gyakran még időt is megtakaríthatunk általa. Mindemellett jót teszünk a környezettel, és a közlekedés minden résztvevőjének biztonságát növeljük - arról nem is beszélve, hogy csökkentjük az üzemanyag-számlát és az autó fenntartási költségeit.
 • Sok modern autó - köztük a hibridek is - megkönnyíti a vezető dolgát, például azzal, hogy automatikusan lekapcsolja a motort, amikor a jármű megáll. A hibridek emellett a fékezés vagy a lassítás energiáját is képesek hasznosítani, ezzel is töltve az akkumulátort. Egy nem hibrid hajtású autóban a műszerfali kijelző segít a fokozatváltás ideális pillanatának kiválasztásában. Mindemellett természetesen sokat számít az autó megfelelő karbantartása is, amiben jól képzett munkatársaink nyújtanak szakértő segítséget.

8 környezettudatos vezetési tipp - a hibridek vezetőinek

 • Tanuljuk meg, hogyan működik az autó hibrid információs kijelzője, így azonnal megállapíthatjuk, mennyi energiát használunk fel autózás közben.
 • A gázpedált simán és lágyan nyomjuk le, és tartsuk egyenletes nyomás alatt. Így az autó hosszabb távolságon halad majd EV (elektromos hajtás) üzemmódban.
 • Használjuk az ECO üzemmódot, ami még hirtelen gázadásnál mellett is simább gázreakciókat eredményez, és csökkentett energiafelhasználással működteti a klímaberendezést.
 • Fékezzünk korábban és finomabban, hogy a regeneratív fékrendszer több energiát nyerhessen vissza. Extra energia az akkumulátorban - hosszabb elektromos hatótávolság.
 • Figyeljünk a műszerfalon látható kijelzőkre és műszerekre, így mindig tisztában lehetünk a hibrid rendszer státuszával, és biztosak lehetünk abban, hogy az akkumulátor töltöttsége megfelelő.
 • Ne toljuk az üzemmódválasztó kart N (semleges) állásba, amikor az autóval megállunk valahol. Ha ezt tesszük, az autó nem termel elektromos áramot, és az akkumulátorba nem kerül többlet energia.
 • Országúton tartsunk egyenletes utazósebességet, ami remek módja az üzemanyag-takarékosságnak. Mérjük fel jó előre az előttünk lévő útszakaszt, és ha van navigációs rendszerünk, válasszuk az öko-útvonaltervezést!
 • Ha csak lehet, használjuk az EV üzemmódot. Ha elektromos hajtással autózunk, a jármű nem fogyaszt üzemanyagot, és nem bocsát ki káros anyagokat.