1. A Toyota felfedezése
  2. Fenntarthatóság
Gyors linkek

Fenntarthatóság

Minden tevékenységünk középpontjában ez áll.
A Toyotánál többnek tekintjük magunkat, mint egy olyan vállalat, amely mindenre kiterjedő mobilitási megoldásokat kínál. A világ polgárai vagyunk, és ezért felelősséggel tartozunk a bolygóért - hogy a dolgokat jobb állapotban legyenek, mint amilyenben találtuk őket.
  • Fenntarthatóság a Toyotánál

    A fenntarthatóság alapvető fontosságú abban, ahogyan üzleti tevékenységünket végezzük. A globális társadalommal együttműködve végzett üzleti tevékenységünkkel hozzájárulunk a Föld fenntarthatóságához és a társadalmi fejlődéshez. A Toyota arra törekszik, hogy a közpolitika, a társadalmi igények, a technológiai fejlesztés és a fogyasztói igények a lehető legnagyobb mértékben összhangban legyenek. Filozófiánk alapelvei közé tartozik, hogy a jövőt szebbé akarjuk tenni, és nem csak magunkért teszünk dolgokat. Ez támogatja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok céljainak elérésére irányuló folyamatos erőfeszítéseinket, hogy "senkit ne hagyjunk hátra".

  • Toyota környezetvédelmi kihívás 2050

    Kötelességünk az erőforrások megőrzése és ökológiai lábnyomunk kezelése a jövő generációi számára. Az 1960-as évek óta folytatunk környezetvédelmi kezdeményezéseket. 1992-ben létrehoztuk a Toyota Föld Chartát, 2015-ben pedig hosszú távú globális kezdeményezéseinket Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050 néven fogalmaztuk meg. Ez arra kötelez minket, hogy csökkentsük a CO2-kibocsátást, és 2050-re globálisan karbonsemlegessé váljunk járműveink és működésünk tekintetében. Európában arra köteleztük el magunkat, hogy 2040-re teljes karbonsemlegességet érjünk el. Elkötelezettségünk ennél is tovább megy, a vízfelhasználás javításával, az elhasználódási és újrahasznosítási technológiák előmozdításával, valamint a természettel harmóniában lévő társadalom megteremtésével.

  • Emberközpontú megközelítésünk

    Alapítása óta a Toyota alapvető értéke mindig is az volt, hogy értelmes módon járuljon hozzá a társadalomhoz, és keresse a dolgok egyszerűbb módját. Ez a vállalat alapítójának abból az indíttatásából ered, hogy édesanyja munkaterhének megkönnyítése érdekében automata szövőszéket szeretett volna megalkotni. A Toyota ma is ezt az "emberközpontú" filozófiát alkalmazza. Ennek középpontjában az az elképzelés áll, hogy a technológiának hozzá kell járulnia az emberek boldogságához és egészségéhez. Elkötelezettek vagyunk a minőségi foglalkoztatás, a sokszínű és befogadó munkahely előmozdítása és fejlesztése, valamint a társadalom fenntartható innováción keresztül történő javítása mellett.