1. A Toyota felfedezése
  2. Környezet
  3. Jobb föld
Gyors linkek

REACH INFORMÁCIÓK

A REACH ELŐÍRÁSAIT TEVÉKENYSÉGÜNK MINDEN SZEGMENSÉBEN ALKALMAZZUK
A Toyota támogatja a REACH célkitűzéseit, amelyek egybevágnak a termékek felelős gyártásával, kezelésével, felhasználásával és ártalmatlanításával kapcsolatban saját magunk által is vállalt kötelezettségekkel.

VEGYI ANYAGOK KEZELÉSE

Környezetre gyakorolt hatásunk mérséklése érdekében már jóval azelőtt számos lépést tettünk, hogy azt az európai jogalkotás előírta volna. Csökkentettük vagy megszüntettük a nehézfémek, például az ólom*, a kadmium és a higany használatát, amelyek a nem megfelelő kezelés következtében hosszú távú környezeti károsodást okozhatnak. Autóalkatrészeinkben és korróziógátló anyagainkban nem használunk ólmot, autóink világítási rendszerében és kapcsolóiban nem használunk higanyt. Kerüljük a káros anyagokat tartalmazó oldószerek és festékek használatát is.

Teljes mértékben eleget teszünk a vegyi anyagok regisztrálásával, értékelésével, engedélyezésével és korlátozásával kapcsolatos előírásokat rögzítő Európai Uniós rendelet (REACH) előírásainak, és összes üzleti partnerünkkel együttműködünk annak érdekében, hogy ők is tisztában legyenek az ezzel kapcsolatos kötelességeikkel és felelősségükkel. A REACH előírásait tevékenységünk minden szegmensében (gyártási tevékenység, alkatrészek és tartozékok) alkalmazzuk. Az a célunk, hogy a biztonságos vegyi anyagok és az egyéb vegyipari előírások alkalmazása terén világelsők legyünk.

*A 2000/53 számú Európai Bizottsági Irányelv II. sz. mellékletében felsorolt, mentességet élvező termékek közt szereplő motorindító akkumulátorok kivételével
Letöltések:
Toyota járművek - Információ az autóinkban található vegyi anyagokról (SVHC-anyagok)
Lexus járművek - Információ az autóinkban található vegyi anyagokról (SVHC-anyagok)


Kérjük, hogy a REACH-rendelettel kapcsolatos kérdéseit itt jelezze: reach@toyota-europe.com