1. A Toyota felfedezése
  2. Környezet
  3. Hulladek elv
Gyors linkek

HULLADÉKKÁ VÁLT GÉPJÁRMŰVEK ÁTVEVŐ HÁLÓZATA

A KORMÁNYRENDELET ELŐÍRÁSAI

Minden Toyota tulajdonos számára biztosítjuk, hogy térítésmentesen leadhatja a forgalomból véglegesen kivonni szándékozott Toyota gépjárművét a CAR-REC Gépjárműroncs-kezelő Kht. által működtetett országos lefedettségű átvevő és bontó hálózatban.

A Toyota Motor Hungary Kft. eleget tett a 2000/53/EK számú EU irányelven alapuló, a hulladékká vált gépjárművekről szóló 267/2004. (IX.23.) Kormányrendelet előírásainak. A CAR-REC Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Társasággal kötött szerződés alapján minden Toyota tulajdonos számára biztosítjuk, hogy térítésmentesen leadhatja a forgalomból véglegesen kivonni szándékozott Toyota gépjárművét a Kht-által működtetett országos lefedettségű átvevő és bontó hálózatban – amennyiben a gépkocsi megfelel az említett jogszabályban megfogalmazott követelményeknek.

Az átvétel a következő esetekben nem díjmentes:

  • a hulladékká vált gépjármű nem a Magyarországon hatályos törvényi előírásoknak megfelelően lett forgalomba helyezve
  • a hulladékká vált gépjármű egy hónapon belül lett forgalomba helyezve a Magyarországon hatályos törvényi előírásoknak megfelelően
  • a hulladékká vált gépjármű nem tartalmazza az alapvető szerelési egységeket és alkatrészeket, úgymint karosszéria, alváz, motor, sebességváltó, kormányegység, katalizátor, elektronikus funkcióvezérlők, stb.
  • a hulladékká vált gépjármű hozzáadott hulladékot tartalmaz
  • a hulladékká vált gépjármű okmányok nélkül kerül leadásra
  • a hulladékká vált gépjármű M1 vagy N1 kategóriába tartozik, de nem sorozatgyártásban készült, és egyedileg helyezték forgalomba


A CAR-REC Kht. szerződésben vállalta, hogy a gépkocsik visszavétele, szétszerelése, alkatrészeinek vagy anyagának újrahasznosítása, illetve megsemmisítése a mindenkori környezetvédelmi előírásoknak megfelelően történik.

Hulladékká vált gépjármű átvétele során "Bontási átvételi igazolást" állítanak ki, mely a gépjármű forgalomból való kivonásához szükséges.

Ha további információra van szüksége a Toyota újrahasznosítási politikájáról és tevékenységéről kattintson az alábbi linkre:
Nézze meg a rövid filmet a helyes roncsautó kezelésről.