1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Karbonsemlegesség
Gyors linkek

Karbonsemlegesség

A Toyota célja egy olyan társadalom kialakítása, ahol az emberek, a mobilitás és a természet harmóniában élhet egymás mellett.
Tevékenységeink környezeti hatását a lehető legkisebbre, lehetőség szerint nullára kívánjuk csökkenteni, miközben olyan intézkedéseket dolgozunk ki, amelyek pozitívan járulnak hozzá a bolygóhoz egy fenntartható és kibocsátásmentes társadalom megvalósítása érdekében.  
 • Úton a zéró károsanyag-kibocsátás felé

  Az Európában (EU, EGT és Egyesült Királyság) 2035-ig az összes új eladott autóra vonatkozó 100 százalékos CO2-csökkentéssel összhangban bővítjük zéró kibocsátású járműkínálatunkat. Stratégiánk a karbonsemlegesség mielőbbi elérése, kihasználva a rendelkezésre álló töltőinfrastruktúrát, a nyersanyagok elérhetőségét, a megújuló energiát és a megfizethetőséget. Már most is minimalizáljuk a széndioxid-kibocsátást az elektrifikált járművek széles választékával. Ezen túlmenően Európában azon dolgozunk, hogy 2040-re teljesen kiküszöböljük a CO2-kibocsátást a járművek teljes életciklusa során, valamint 2030-ra valamennyi európai üzemünkben karbonsemlegességet érjünk el.


 • 1. KÖR

  Közvetlen kibocsátás saját vagy ellenőrzött forrásokból*

  Célunk, hogy 2030-ra karbonsemlegesek legyünk minden európai gyártóüzemünkben, így a Toyota Motor Europe 1. körös kibocsátásának túlnyomó többsége mérsékelhető lesz addigra. Ez öt évvel megelőzi a Toyota globális kötelezettségvállalását.


 • 2. KÖR

  Közvetett kibocsátás a vásárolt energia (főként villamos energia) előállításából.

  Azáltal, hogy 2019 óta Európa-szerte következetesen 100 százalékban zöldáramot használunk, a 2. körös kibocsátások már minden európai üzemben* megszűntek.


 • 3. KÖR

  A TME értékláncában lévő, nem ellenőrzött forrásokból származó közvetett kibocsátások, amelyek az értékesített járműveink, az upstream és downstream logisztika, valamint a vásárolt alkatrészek. A gazdaság, az energia- és iparpolitika, valamint az ügyfelek igényeinek megfelelő zéró kibocsátású járművek és fenntartható mobilitási szolgáltatások nyújtásával célunk, hogy 2035-re elérjük a CO2-kibocsátás 100 százalékos csökkentését Nyugat-Európában. Ez jelentősen hozzájárul majd a Toyota Motor Europe 3. körös kibocsátásának csökkentéséhez addigra.

*  Gyártás, logisztika, nemzeti forgalmazók, vállalati irodák
 • A karbonsemlegességen túl

  Nem állunk meg a karbonsemlegességnél, amely csak a CO2-kibocsátásra összpontosít. A Toyota Environmental Challenge 2050 elnevezésű környezetvédelmi kihívással összhangban elköteleztük magunkat, hogy konkrét intézkedéseket teszünk a vízmegőrzés, az újrahasznosításon alapuló gazdaság előmozdítása és a biológiai sokféleség érdekében. A franciaországi TMMF üzemünk világszerte mércének számít a vízgyűjtés és újrahasznosítás tekintetében, 2014 óta biztosítva, hogy a víz maximális mennyiségét újra fel lehessen használni a gyártási folyamatokban. Az Egyesült Királyságban a TMUK a helyi hatóságokkal közösen erős biodiverzitási kezdeményezést dolgozott ki, és 2004 óta példamutatóan működik szervezetünkön belül.