1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Fenntartható ellátási lánc
Gyors linkek

Fenntartható ellátási lánc

Szoros együttműködés az üzleti partnerekkel.
A Toyota nyitott és tisztességes üzletre törekszik, és az üzleti partnerekkel való szoros együttműködés révén fenntarthatósági kezdeményezésekben vesz részt, hogy a biztonság és a vevői elégedettség tekintetében javítsa a minőséget.
 • Ellátási lánc

  A Toyotánál a gyártás során szorosan együttműködünk beszállítóinkkal. Ezen erőfeszítések részeként globálisan bevezettük az alapvető beszerzési irányelveket a kölcsönös bizalmon alapuló kölcsönös előnyök szellemében. Az ellátási láncunk iránti növekvő érdeklődésre való tekintettel párbeszédet folytatunk a beszállítókkal. Az üzleti tranzakciók lebonyolítása előtt olyan szerződéseket kötünk, amelyek világosan rögzítik a jogi megfelelés, az emberi jogok tiszteletben tartása és a környezetvédelmi megfontolásokat. Fenntartható beszerzési irányelveket adunk ki, megosztjuk azokat beszállítóinkkal, és felkérjük beszállítóinkat, hogy ezek alapján hajtsák végre tevékenységüket.

   

 • Üzleti etika és emberi jogok

  A Toyota alapelvei között mindig is szerepelt, hogy "mások boldogságát előbbre tartsuk, mint sajátunkat". Küldetésünk mára a "boldogságot mindenkinek" célkitűzéssé nőtte ki magát. A Toyota 2021-ben jelentette be emberi jogi politikáját. Ez hivatkozik az ENSZ Üzleti és emberi jogi irányelveire (UNGP) és tiszteletben tartja azokat, valamint az UNGP alapján támogatja az emberi jogokkal kapcsolatos tevékenységeket. Ez a politika a legmagasabb szintű, emberi jogokkal kapcsolatos politika a Toyotán belül. Minden Toyota alkalmazott törekszik arra, hogy teljes mértékben betartsa. A Toyota Motor Europe-nál ezt az elemet a magatartási kódexünk tartalmazza.

 • Bejelentő forródrótok

  A TME arra kéri üzleti partnereit, hogy haladéktalanul és jóhiszeműen jelentsék a TME-nek az üzleti partnerek, a TME vagy bármely Toyota szervezet alkalmazottai, alvállalkozói, tanácsadói stb. által elkövetett tényleges vagy feltételezett korrupciós/vesztegetési cselekményekre vonatkozó tényeket vagy gyanúkat. Bármely bejelentést a TME megfelelőségi tisztviselőjének kell megtenni: Karel.De.Wilde@toyota-europe.com vagy a TME bejelentő forródrótján (amelyet egy külső szolgáltató működtet, és amely az év 365 napján, 7 nyelven, éjjel-nappal elérhető telefonon vagy online). Az üzleti partnerek névtelenül is jelezhetik aggodalmukat.

Arra bátorítjuk Önt, hogy bármilyen aggályát ossza meg velünk egy biztonságos és bizalmas környezetben. Többféle módot biztosítunk arra, hogy bármilyen aggályát megossza velünk:

i. A bejelentő forródrótunkon keresztül:

       1.  Telefonon keresztül: Telefonszámok - Safecall

       2. Online: Esemény bejelentése és frissítés - Safecall

ii. A megfelelőségi tisztviselőnkkel való kapcsolatfelvétel útján: karel.de.wilde@toyota-europe.com

 • Drive Sustainability

  A TME részt vesz a Drive Sustainability nevű kezdeményezésben, amely az autóipari ellátási lánc 11 vezető vállalatának kezdeményezése. Együttműködésünk célja a közös megközelítés előmozdítása és a közös erő kiaknázása az ellátási lánc fenntarthatósági témáival kapcsolatban. 2020-ban stratégiát indítottunk, hogy beszállítóinkkal közösen kezeljünk négy fenntarthatósági kihívást: karbonsemlegesség, fenntartható nyersanyagok, alkalmazottak jóléte és körkörös értéklánc. Ezeken a területeken közös szabványok jóváhagyására és kidolgozására törekszünk, közös megfelelési eszközöket alkalmazunk, valamint képzéseket és e-tanfolyamokat biztosítunk, hogy segítsük a beszállítókat fenntarthatósági teljesítményük javításában.