1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Elektrifikáció
Gyors linkek

Elektrifikáció

Folyamatos innováció a karbonsemleges jövő érdekében.
Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 25 éve úttörő szerepet játszunk a elektrifikált járművek fejlesztésében, hogy a széles körben elérhető alacsony széndioxid-kibocsátású technológiák révén hozzájáruljunk egy tisztább környezet megteremtéséhez. Ma, több mint két évtizedes beruházást követően, az elektrifikált járművek legteljesebb választékát fejlesztjük.  
 • Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a mindenki számára elérhető karbonsemlegesség mellett

  Úgy gondoljuk, hogy többféle technológiai megoldásra van szükség ahhoz, hogy gyorsabban elérjük ezt a célt. Végső soron a piacot a zéró kibocsátású akkumulátoros elektromos járművek (BEV), az üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) vagy más technológiák jelentik majd. Jelenleg az infrastruktúra hiánya vagy a piaci akadályok miatt nem mindenki fér hozzá a ZEV hajtásokhoz. Ezért kínálunk BEV-ket, FCEV-ket, PHEV-ket és HEV-ket is. Mi ezt az "ÉS erejének" nevezzük, mivel az ügyfelek igényeinek sokféleségét figyelembe véve ritkán létezik egy megoldás, amely mindenkinek megfelel. A többféle technológiához való hozzáférés biztosítása teljesebb utat jelent a karbonsemlegesség felé, és lehetővé teszi számunkra, hogy már most jelentősen csökkentsük a társadalom széndioxid-kibocsátását.

"Miközben a Toyota elkötelezett amellett, hogy több millió akkumulátoros elektromos járművet tegyen elérhetővé az ügyfelek számára, a globálisan legnagyobb nettó széndioxid-kibocsátás csökkentésének módja az, ha az eszköztárunk minden elemét használjuk, beleértve a hibrid, a plug-in hibrid, az akkumulátoros elektromos és az üzemanyagcellás elektromos járműveket, úgy optimalizálva az arányokat, hogy a lehető legjobban kihasználjuk az egyes régiók infrastrukturális korlátait és vásárlói körülményeit, valamint az akkumulátorok korlátozott kínálatát és javuló teljesítményét."
Gill Pratt, a TMC vezető tudósa és TRI vezérigazgatója
 • 20 million electrified sales and counting

  Az elérhető, alacsony széndioxid-kibocsátású járművek gyártására vonatkozó elképzelésünk 1997-ben kezdődött a Priusszal, az első sorozatgyártású hibrid elektromos járművel. 2015-ben piacra dobtuk a Mirait, az első sorozatgyártású üzemanyagcellás elektromos szedánt. A közelmúltban pedig plug-in hibrid járműveket és újabb BEV járműveket vezettünk be a Toyota és a Lexus kínálatába. Eddig több mint 20 millió elektrifikált járművet adtunk el világszerte, Európában pedig négymilliót, ami összességében több mint 160 millió tonna CO2-megtakarításhoz járult hozzá. A Toyota továbbra is folytatja a technológiai innovációt, jelentős beruházásokat eszközölve a legkorszerűbb akkumulátor-technológiákba, például a szilárdtest megoldásokba, a fejlett elektromos motorokba és a továbbfejlesztett teljesítményvezérlésbe.

 • Mindenki számára elérhető multitechnológia

  Az elektrifikáció kapcsán alkalmazott multitechnológiai megközelítésünk eredményeképpen Európában az iparágban vezető szerepet töltünk be a teljes CO2-csökkentés terén. Elkötelezettek vagyunk az elektrifikált járművek demokratizálásának útján, hogy minden európai vásárló alacsony kibocsátású igényeit kielégítsük. E célok elérésének elősegítése érdekében több mint 24.000 szabadalmat bocsátottunk szabadon rendelkezésre a fejlett elektrifikációs technológiákhoz. Ezek közé tartoznak az alapvető rendszerek, amelyeket minden járműtípusnál - BEV, FCEV, PHEV és HEV - alkalmaznak. 

 • 66%

  az elektrifikált modellek aránya a TME összes értékesítésén belül

 • 55

  elektrifikált modellünk kerül piacra 2025-ig

 • 10

  ZEV modellünk válik elérhetővé 2025-ig

 • 50%

  ZEV értékesítési arány 2030-ra

 • Hibrid járművek

  Az elektrifikációra való áttérésünk a hibrid technológia úttörőjeként és vezetőjeként szerzett több mint 25 éves tapasztalatunkból ered.

 • Plug-in hibrid járművek

  Plug-in hibrid járműveink az akkumulátoros elektromos hajtást az öntöltő hibrid technológiával kombinálják. A felhasználók élvezhetik a zéró károsanyag-kibocsátású, tisztán elektromos vezetést, ugyanakkor nem kell aggódniuk a hatótávolság miatt a hosszabb utak során sem.

 • Akkumulátoros elektromos járművek

  A Toyota akkumulátoros elektromos járművei (BEV) karbonsemlegességi stratégiánk egyik központi elemét jelentik. Ahogy a vállalat zéró kibocsátású járműveinek kínálata bővül, úgy kínálunk majd ügyfeleinknek minden piaci szegmensben elérhető akkumulátoros elektromos modelleket.

 • Üzemanyagcellás elektromos járművek

  A hidrogénnel működő üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) egyedülálló szerepet játszanak a közlekedés és a gazdaság tágabb értelemben vett karbonmentesítésében. Alapvető fontosságúak a zéró károsanyag-kibocsátás elérésében a személyautóktól kezdve, mint például a Mirai, a furgonokig, teherautókig és buszokig.  

 • Akkumulátorok

  A Toyota több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a különböző járműtípusok akkumulátorainak kifejlesztésében és gyártásában. Mindezt a tapasztalatot arra használjuk, hogy az ügyfelek számára olyan megbízható technológiákat biztosítsunk, amelyek szükségesek az elektrifikált jövőhöz.