1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Karbonsemlegesség
 4. Járművek életciklusának nyomon követése
 5. LCA: Prius
Gyors linkek

Prius evolúció

A Prius plug-in hibrid.
A Prius PHEV, a világhírű Prius hibrid modellünk plug-in változata, az elektromos hajtás legjobb tulajdonságait kínálja rövid távolságokra, a hosszú utakra vonatkozó hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmak nélkül.
 • Életciklus alapú gondolkodás

  A Toyotánál folyamatosan intézkedéseket teszünk a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében, figyelembe véve a jármű teljes életciklusát: a tervezéstől és gyártástól a használaton át egészen az ártalmatlanítási és újrahasznosítási fázisig. A Prius Plug-in Hybrid teljes környezeti hatásának mérése érdekében az ISO 14040/44 szabványnak megfelelően részletes LCA-t végeztünk. Az új Prius PHEV-t úgy fejlesztették ki, hogy elődeinél jobb környezetvédelmi teljesítményt nyújtson. A plug-in modell a Prius HEV-vel összehasonlítva összességében 20 százalékos CO2-csökkentést tud elérni.

 • Tisztább, zöldebb működés

  A Prius Plug-in Hybrid egyesíti a fejlett hibrid technológia erősségeit a kiterjesztett elektromos hajtás előnyeivel. A Prius Plug-in számos olyan kulcsfontosságú tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a használat során a környezetre gyakorolt hatását. A jármű korszerűsített környezetkímélő vezetéstámogató rendszert kínál, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságot érje el. Az előző generációhoz képest jelentős előrelépés a továbbfejlesztett napelemes tető. Ez az opció például egy Párizsban élő vásárló számára 720 kilométernyi plusz hatótávolságot biztosít egy átlagos év alatt (európai vezetési stílus alapján).

 • A gyárban kezdődik

  A japán Tsutsumi gyár, ahol a Prius PHEV készül, folyamatosan innovatív megoldásokat alkalmaz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében. A gyártás során a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében új technológiát fejlesztett ki a fényezési folyamatban, és egy 2000 kW-os fotovoltaikus rendszert telepítettek, amely mintegy 500 háztartás energiafelhasználásával megegyező energiát biztosít.

  Az üzem szigorúbb vízszabványokat is bevezetett, amelyek célja, hogy az eredetileg használtnál tisztább vizet juttasson vissza a helyi természetes vizekbe. A biológiai sokféleséggel, a természetvédelemmel és a tisztított szennyvíz hasznosításával kapcsolatos tudatosság növelése céljából létrehoztak egy biotópot, amely olyan őshonos fajoknak ad otthont, mint a japán rizshal, a ponty és a szitakötő. 


 • Tervezés az újrahasznosítás érdekében

  Az erőforrás-hatékonyság fontos szerepet játszik a Toyota szervezetében. A Prius Plug-In Hybrid újrahasznosíthatósági aránya meghaladja a 95 százalékot. A jármű a lítium-ion akkumulátorunk legújabb változatát használja. Európában a Toyota azt a kihívást jelentő célt tűzte ki maga elé, hogy ezen akkumulátorok 100 százalékát összegyűjtse.


 • Harmóniában a természettel

  Az új Prius PHEV gyártóüzemekben 2008-ban kezdődött a faültetési program, melynek mottója: "Tegyük üzemünket fákban gazdaggá!". Összesen 5000 ember, köztük alkalmazottak, családtagjaik és a közösség tagjai tesznek lépéseket az 50.000 fa elültetése felé, beleértve az őshonos fafajok kutatását és a magokból történő csemetetenyésztést.