1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Karbonsemlegesség
 4. Járművek életciklusának nyomon követése
 5. LCA: RAV4
Gyors linkek

Valódi EV képességek

A RAV4 Plug-in Hybrid
A RAV4 Hybriddel úttörők voltunk a SUV kategória elektrifikációjában, és most az új RAV4 Plug-in Hybriddel még magasabb szintre emeltük a teljesítményt és a környezetbarát képességeket.
 • Életciklus alapú gondolkodás

  Amikor a CO2-kibocsátás csökkentésének módjait keressük, a járművek teljes életciklusát vizsgáljuk, a tervezéstől és gyártástól kezdve a tulajdonláson és használaton át a végső ártalmatlanításig és újrahasznosításig. Igyekszünk minden új modellt úgy fejleszteni, hogy az elődjénél jobb környezetvédelmi teljesítményt nyújtson. Minden egyes autó teljes környezeti hatását az IS0 14040/44 nemzetközi szabvány szerint értékeljük. A felhasznált áramforrástól függően - fosszilis tüzelőanyagokból vagy teljes egészében megújuló forrásokból - a RAV4 HEV-hez képest 25-50%-os CO2-csökkentés és 5%-os NOx-csökkentés érhető el. 

 • Tisztább, zöldebb működés

  A RAV4 Plug-in Hybrid fejlett, környezetbarát funkciókkal tulajdonságokkal, beleértve a legújabb generációs Toyota hibrid rendszert és a lítium-ion akkumulátorokat. A kategória legjobb CO₂-kibocsátása (22 g/km) és üzemanyag-fogyasztása (1,0 l/100 km) azt mutatja, hogy a RAV4 Plug-in Hybrid rendelkezik a kiváló teljesítményének megfelelő hatékonysággal.

  Az új, 18,1 kW-os lítium-ion akkumulátornak köszönhetően akár 75 kilométert is megtehet tisztán elektromosan, míg az autó 6,6 kW-os fedélzeti töltője 2,5 óra alatt biztosítja az akkumulátor teljes feltöltését. Emellett ez az első Toyota, amely egy egyedülálló új hőszivattyús rendszert használ, amely az autó légkondicionáló rendszerét anélkül képes ellátni, hogy az akkumulátorból venné el az energiát.

 • 98

  kilométeres tisztán elektromos hatótávolság

 • 18.1

  kW-os Li-on akkumulátor

 • 22

  g/km CO2-kibocsátás

 • 0.98

  l/km átlagfogyasztás

 • A gyárban indul

  A japán Takaoka üzem, ahol a RAV4 Plug-in Hybridet gyártjuk, folyamatosan különböző intézkedéseket hajt végre a környezeti hatékonyság érdekében. Egy teljesen új, energiatakarékos airless festékporlasztó - amely levegő helyett statikus elektromosságot használ - váltotta fel 2019 óta a jármű karosszéria festési folyamatában használt hagyományos, levegővel működő festékporlasztókat. A légmentes festékporlasztó bevezetése a Toyota valamennyi telephelyén a festési folyamatban mintegy 7 százalékkal csökkenti a CO2-kibocsátást. Emellett az új eljárással a fényező gyártósorok is kompaktabbá válhatnak.


 •  Újrahasznosításra tervezték

  A RAV4 Plug-in Hybrid a lítium-ion akkumulátorunk legújabb változatát használja. Fontos, hogy amikor a jármű eléri élettartama végét, az akkumulátort felelősségteljesen visszanyerjék és újrahasznosítsák. Európában az a célunk, hogy elérjük a 100 százalékos akkumulátor-visszanyerési arányt a kereskedőinknél. A nyersanyagok véges erőforrásnak számítanak, ezért a Toyota folyamatosan kutatja, hogyan segíthet egy erőforrás-hatékonyabb gazdaság kialakításában. A RAV4-et úgy terveztük, hogy 85 százalékban újrahasznosítható legyen, és alkatrészeinek 95 százaléka visszanyerhető legyen.


 • Harmóniában a természettel 

  A RAV4 Plug-in Hybrid gyártóközpontja Obu városával együttműködve aktívan részt vesz a helyi élővilág és növényzet megőrzésében. Még az épületek is szerepet játszanak ebben: a homlokzat egy részét zöld "élő" falak borítják. A japán pitypang: a védett fajok egyik gyönyörű képviselője. Emellett egy vízi élőhelyet is létrehoztak az őshonos halfajok táplálására. Ez a projekt segít a helyi közösséggel való interakció és környezettudatosság kialakításában.