1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Elektrifikáció
 4. Akkumulátorok
Gyors linkek

Akkumulátorok

A Toyota a világ egyik vezető akkumulátorfejlesztője és -gyártója.
A Toyota több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a különböző járműtípusok akkumulátorainak kifejlesztésében és gyártásában. Mindezt a tapasztalatot arra használjuk, hogy az ügyfelek számára olyan megbízható technológiákat biztosítsunk, amelyek szükségesek az elektrifikált jövőhöz.
 • Versenyelőny az akkumulátorok know-how-jában

  A Toyota az akkumulátorok fejlesztése és szállítása terén mind saját gyártású, mind pedig partnerekkel együttműködő vállalat. Ez az együttműködési struktúra lehetővé teszi számunkra a tudás megosztását és egy stabil ellátási rendszer kialakítását, hogy ki tudja szolgálni az elektrifikált modellek megnövekedett gyártási darabszámát. 1996-ban alapítottuk meg azt, amit ma Prime Earth EV Energy néven ismerünk. Azóta több mint 20 millió akkumulátort gyártottunk. Először a nikkel-fémhidrid akkumulátor technológiáinkat finomítottuk, majd 2003-ban felgyorsítottuk a lítium-ion akkumulátorok fejlesztését. Az akkumulátor-kutatási részlegünk 2008-as létrehozása óta a szilárdtest- és más új generációs akkumulátorokkal kapcsolatos kutatásainkat továbbfejlesztettük.

 • A változatos akkumulátor-technológiák alapvető fontosságúak

  2021-ben megalapítottuk a Prime Planet Energy & Solutions vállalatot, hogy felgyorsítsuk integrált erőfeszítéseinket akkumulátor üzletágunkban, és még fejlettebb, kiváló minőségű és megfizethető árú akkumulátorokat valósítsunk meg. Elektrifikált járműveink jelenlegi és jövőbeli kínálatához változatos akkumulátor-technológiákat fejlesztünk. Figyelembe veszik, hogy az akkumulátorok teljesítménye függ a körülményektől: például ha egy járművet nagyon meleg vagy hideg régiókban, illetve burkolt vagy burkolatlan utakon vezetnek. Az akkumulátorok tartósságának biztosítása szintén alapvető fontosságú. A Toyota tartósság iránti elkötelezettségének hangsúlyozására a bZ4X SUV BEV modellhez egymillió kilométerre kiterjesztett garanciát kínálunk.

 • Az akkumulátorok teljes választékának kifejlesztése

  Különböző méretű és típusú akkumulátorokat fejlesztünk, miközben továbbra is egyértelműen a QDR (minőség, tartósság és megbízhatóság), a teljesítmény, a biztonság és a költség kulcsfontosságú elemeire összpontosítunk. A HEV-k esetében továbbfejlesztjük a nikkel-fémhidrid és lítium-ion termékeket, miközben új bipoláris nikkel-fémhidrid akkumulátorokat vezetünk be, amelyek csökkentik a költségeket és növelik a pillanatnyi teljesítményt. A PHEV-k és BEV-k esetében olyan akkumulátorokra van szükség, amelyek optimalizálják az élettartamot. A 2020-as évek második felében történő kereskedelmi forgalomba hozatalra törekedve olyan új típusú lítium-ion akkumulátorokat fejlesztünk, amelyek javítják a PHEV-k és BEV-k teljesítményét.


 • Bipoláris NiMH akkumulátor

  Az akkumulátorok figyelemre méltó fejlődésen mennek keresztül, beleértve a szerkezetüket is. Továbbra is a lehetőségek széles skáláját vizsgáljuk az innovatív szerkezetű akkumulátorok kifejlesztése érdekében. Nemrégiben kezdtük meg a világ első bipoláris NiMH akkumulátorának gyártását. Ez kisebb és könnyebb, mint egy hagyományos NiMH akkumulátor. Ami döntő fontosságú, hogy kevesebb kritikus földi anyagot használ, ami kevesebb bányászatot és kisebb környezeti terhelést jelent - és nem mellesleg alacsonyabb költségeket eredményez. Mégis kétszer akkora teljesítménysűrűséget biztosít, mint a hagyományos NiMh akkumulátorok.


 • Alacsonyabb költségű Li-Ion akkumulátor

  Ugyanezt az áttörő gondolkodást alkalmazzuk a lítium-ion akkumulátorok esetében is. Ennek eredményeként a Li-Ion BEV akkumulátorok költségei rövid távon 30 százalékkal vagy annál is többel csökkennek. Ezzel egyidejűleg a járművek energiafogyasztásának 30 százalékos csökkenésére számítunk, ami lehetővé teszi, hogy azonos hatótávolság mellett 30 százalékkal kisebb legyen az akkumulátor. Ezeket az elemeket együttvéve arra számítunk, hogy a 2020-as évek második felében 50 százalékkal tudjuk csökkenteni az akkumulátorok járművenkénti költségét. Ez a megközelítés jelentős előnyökkel jár majd a felépítés, a jármű tömege és - ami talán a legfontosabb - a BEV modellek megfizethetősége szempontjából.

 • A szilárdtest-akkumulátorok ígérete

  A szilárdtest-akkumulátorok nagy ígéretet hordoznak magukban. A folyékony elektrolitot szilárd elektrolittal helyettesítik, és a jelenlegi akkumulátoroknál gyorsabban töltődő, könnyebb és sűrűbb akkumulátorok létrehozását teszik lehetővé. A szilárdtest-akkumulátorok prototípus járművekben végzett tesztjei bizonyították, hogy kiválóan alkalmasak a pillanatnyi energia előállítására. A HEV-kben, valamint a BEV-kben és PHEV-kben való alkalmazásukat is vizsgáljuk. Röviden, teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a kapacitásközpontú szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésének felgyorsítása mellett.