1. A Toyota felfedezése
 2. Fenntarthatóság
 3. Elektrifikáció
 4. Hibrid járművek
Gyors linkek

Hibrid járművek

Hibrid hajtás, a korai úttörő.
Az elektrifikációra való áttérésünk a hibrid technológia úttörőjeként és vezetőjeként szerzett több mint 25 éves tapasztalatunkból ered.
 • Hibrid úttörő

  Az 1990-es évek közepén kezdtük el a hibrid járművek fejlesztését, amikor Takeshi Uchiyamada egy csapat élén egy 21. századi autót fejlesztett ki. Egy olyan autót, amely csökkenti a CO2 és más szennyező anyagok kibocsátását. Ennek eredményeként 1997-ben bemutatták a Prius hibridet, és a teljes hibridkínálatunk ma már 44 modellt vonultat fel. Hibridjeink segítettek átalakítani az európai autópiacot, ahol vezető szerepet töltünk be a CO2-kibocsátás csökkentésében. 

 • A HEV-k hozzájárulása a CO2-csökkentéshez

  HEV modelljeink európai eladásai átlépték a négymilliós határt, és a Toyota európai eladásainak többségét teszik ki. A Toyota és a Lexus márkákon belül 18 különböző HEV modellt kínálunk. Öntöltő hibridjeink lehetővé tették számunkra, hogy folyamatosan túlteljesítsük az EU CO2-célkitűzéseit. Ezek az ügyfelek számára elérhető, alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket biztosítanak olyan régiókban, ahol jelenleg nincs meg a kellő infrastruktúra a ZEV típusok számára. A hibridek (a BEV-kkel, FCEV-kkel és PHEV-kkel együtt) továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszanak karbonsemlegességi stratégiánkban, mivel 2030-ra Nyugat-Európában 100 százalékban elektrifikált meghajtású járműveket értékesítünk majd.

 • Vezető szerep az öntöltő hibrid technológia terén

  Folyamatosan továbbfejlesztettük öntöltő hibrid technológiánkat, amely a vezetési körülményekhez alkalmazkodva optimális hatékonyságot biztosít. Városi közlekedés során HEV-ink a megtett út akár 75 százalékát is képesek zéró károsanyag-kibocsátással megtenni. A kezdetek óta folyamatosan finomítottuk az olyan alapvető elektrifikációs technológiákat, mint az akkumulátorok, az elektromotorok, az inverterek, a regeneratív fékek és az elektronikus vezérlőszoftver. Ezek az alkatrészek közösek az elektrifikált hajtásláncok minden változatában - HEV, BEV, FCEV, PHEV -, és egyedülálló előnyöket biztosítanak számunkra a QDR (minőség, tartósság, megbízhatóság) terén elektrifikált kínálatunk bővítése során.

 • 5. Generációs hibrid rendszer

  Továbbfejlesztettük hibrid technológiánkat, mivel az egyedülálló módon járulhat hozzá a karbonsemlegesség megvalósításához. A hibrid elérhető, praktikus, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy azonnali CO2-csökkentést érjenek el. Mindezt anélkül, hogy gyakorlati és szokásokkal kapcsolatos akadályokat kellene leküzdeni. Bemutattuk az 5. generációs hibrid rendszerünket, amely a hatékonyság és a vezethetőség további fokozására összpontosít. Kompaktabb alkatrészek használatával csökkenti az összméretet és a tömeget is. Ez az új hibrid rendszer a Corolla Crossban debütált Európában.