1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
 3. Toyota Europe Design Development (ED²)
Gyors linkek

Toyota Europe Design Development (ED²)

Inspiráló tervezőstúdiónk a franciaországi Côte d'Azur-on.
A franciaországi Côte d'Azur-on található Toyota Europe Design Development (ED²) fejlett koncepciókat és úttörő formatervezést kínál, az európai igényeket szem előtt tartva.
 • AZ AUTÓTERVEZÉS FEJLŐDŐ VILÁGA

  Egy autó formaterve az első dolog, amivel az emberek szembesülnek. Az autóknak ezért meg kell felelniük az ügyfelek ízlésének. Vonzónak kell lenniük, kényelmes, kiváló minőségű utastérrel. Ugyanakkor a mai gyorsan változó világ megköveteli a tervezőktől, hogy megváltoztassák szerepüket. Napjainkban a tervezők feladata a különböző tervezési szempontok kiszélesítése. Figyelembe kell venniük a járművek stílusán kívül azokat az ökoszisztémákat is, ahol a járműveket használják. A Toyotánál nem csak autókat gyártunk Európában, hanem itt is tervezzük őket, méghozzá a Toyota Europe Design Development (ED²) európai formatervező stúdiójában. 

 • EURÓPAI FORMATERVEZÉS DÉL-FRANCIAORSZÁGBÓL

  A Toyota ED² a Toyota és a Lexus fejlett európai formatervezési stúdiója. A francia Riviérán, Nizza közelében található, és egyike a világszerte működő nyolc tervezőstúdiónknak. Az ED²-t korábban EPOC-nak hívták, és Brüsszelben volt a székhelye, 2000-ben költözött Franciaországba. A központ célja, hogy európai szemléletű, fejlett mobilitási koncepciókat és úttörő formaterveket alkosson. Külső formaterveket, belső formaterveket és CMF (szín, anyag és kivitelezés) formaterveket készít, emellett pedig prototípusokat is készít és formatervezési kutatásokat is végez.

 • AZ ED2 LENYŰGÖZŐ TELJESÍTMÉNYE

  Az ED² néhány közelmúltbeli sikere közé tartozik a Lexus LF-30 Electrified és a 2019-es Tokiói Autószalonon bemutatott önvezető e-Palette. Az ED² volt felelős a Yaris 4. generációjának CMF (szín, anyag és kivitelezés) kialakításáért, és megszületett a híres korallpiros szín. A B-szegmensbeli SUV Yaris Cross formáit és CMF kialakítását is a francia Riviérán tervezték. Az ED² az elektromos járművek jövőjét is életre keltette. A Toyota globális szakembereivel együttműködve dolgoztuk ki a 2021 áprilisában bemutatott bZ4X modellt. Legutóbbi munkánk a 2021 márciusában bemutatott Toyota Aygo X Prologue volt.

 • Kiemelkedővé tettük a Yarist

  Az ED2 vezető szerepet játszott a 2020-ban bemutatott, teljesen megújult Yaris modell CMF (szín, anyag és kivitelezés) tervezésében.

 • Személyiséggel ruháztuk fel a Yaris Crosst

  Az ED2 által Dél-Franciaországban tervezett és Észak-Franciaországban gyártott Yaris Cross tisztán európai, a külső formavilágától kezdve a CMF kialakításáig.

 • Kiemelkedő teljesítmény az e-Palette-tel

  Ha az e-mobilitásról van szó, az ED2 biztosan jól teljesít! Az e-Palette az önvezetés képességét mutatta be, amikor legalább egy tucat ilyen akkumulátoros elektromos jármű működött egy meghatározott körben a tokiói olimpiai és paralimpiai faluban.

 • A mobilitás jövője

  A 2019-es Tokiói Autószalonon a mobilitás jövője volt a standunk témája. Olyan jövőt vetített előre, amelynek középpontjában az ember áll, ahol az autókat élvezet vezetni, és ahol a mobilitási megoldások minden ügyfél igényeinek megfelelően állnak rendelkezésre.

 • Lexus Electrified

  A 2019-es Tokiói Autószalon másik színfoltja az ED2 által tervezett Lexus LF-30 Electrified koncepcióautó volt. Futurisztikus formájával egyértelműen megtestesíti a Lexus Electrified vízióját.

 • Az A-szegmens felfrissítése

  A Toyota Aygo az A-szegmensben merész, kiemelkedő formatervéről ismert. Az ED²-t azzal bízták meg, hogy még több merészséggel és egyediséggel varázsolja el a kisautó-vásárlókat. Az eredmény az Aygo X Prologue.