GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük minden olyan felmerülő kérdést, amik gyakran megfogalmazódnak a hybrid autókkal kapcsolatban

1. A hybrideket az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni?

Önnek sosem kell külső áramforrásból feltöltenie a Yaris, az Auris, a Prius és a Prius+ akkumulátorát. Miközben vezet, a töltés automatikusan megtörténik.

2. Mi történik, ha lemerül az akkumulátor, miközben autózom?

Egy Toyota-hybridet nem kell feltölteni, mivel az autó automatikusan tölti az akkumulátorát, miközben Ön vezet. Az autó maga dönt a benzinmotor és az elektromotor használatának leggazdaságosabb módjáról, észrevétlenül kapcsolgatva a két erőforrás között, vagy éppen együttesen használva őket, így Önnek csak arra kell ügyelnie, hogy ne fogyjon ki a benzin!

3. Drágább egy hybrid autó karbantartása?

A hybridek szervizköltségei azonosak a többi Toyota-modellével, és szervizelésüket bármelyik Toyota márkaszervizben elvégeztetheti Magyarországon és Európában. Az ingyenes Hybrid Állapotfelmérés most minden Hybrid Szerviz része. Erről itt talál további információt.

4. Milyen gyakran kell cserélni egy hybrid autó akkumulátorát?

A hybrid akkumulátorokat úgy terveztük, hogy élettartamuk megegyezzen az autóéval. Minden Toyota autóra 5 év garancia vonatkozik.

5. Egy ilyen autót különleges szervizbe kell hordanom?

Nem, bármelyik Toyota márkakereskedés elvégzi a szükséges karbantartási munkákat.

6. Mi a helyzet a hybrid autók segélyszolgáltatásával, valóban szükséges a hibridautókra szakosodott céget keresni?

A Toyota országúti assistance – Eurocare szolgáltatást nyújtó – partnerének munkatársai teljes körű képzést kaptak autóinkra, így 2000 óta a hybridekre is.

7. Cserélhető-e egy hybrid akkumulátora, vagy ilyenkor az egész autó elveszíti az értékét? / Nagyon drága az akkumulátor cseréje? / Ahogy az iPhone esetében, ez az akkumulátor is csak nagyon nehezen cserélhető?

Hihetetlenül ritkán fordul elő, hogy az akkumulátor cseréjére van szükség. A Toyota márkaszervizekben évente elvégzett Hybrid Állapotfelmérés tökéletes megoldást jelent arra, hogy autója mindig üzembiztos maradjon.

8. Igaz az, hogy a hybrid autók akkumulátoraiban felhasznált anyagok és az akkumulátorok ideszállítása nagyobb környezeti terheléssel jár, mint amilyen előnyt jelent az ilyen autók üzemanyag-megtakarítása?

Egy szóban: nem. Ezt egy általunk is alkalmazott, nemzetközi szinten elismert eljárás, az Életciklus Felmérés bizonyítja. Egy autó életében a működésével járó károsanyag-kibocsátás a teljes emissziónak mintegy 90 százalékát teszi ki. A gyártás, a szállítás, a bontás és a megsemmisítés adja a maradék 10 százalékot. Egy üzemanyag-takarékos technológia az emissziót is nagy mértékben mérsékli - így hát teljes életciklusa során egy Toyota-hybrid sokkal inkább kíméli a környezetet, mint a hozzá hasonló benzin/dízelmotoros autók.

9. Mennyi pénzt spórolna az üzemanyagon egy átlagos autós, ha hagyományos autója helyett egy hasonló méretű hybridet választana?

A pontos összehasonlítás lehetetlen, mivel eltérőek a vezetési stílusok, az útviszonyok, a forgalom sűrűsége stb., annyi azonban bizonyosan elmondható, hogy egy hybrid autó üzemeltetési költsége 30-40 százalékkal alacsonyabb.

Információk, érdekességek a hibrid autókról

A pickuptól a sportautóig A pickuptól a sportautóig 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be 2030-ig ToyotaTudjon meg többet Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Tudjon meg többet! Toyota Jövő Jövő A hidrogénalapú társadalom Végtelen lehetőség: a hidrogén Végtelen lehetőség: a hidrogén A Toyota ismét forradalmasította az autóipart