Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük minden olyan felmerülő kérdést, amik gyakran megfogalmazódnak a hybrid autókkal kapcsolatban

A hybrideket az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni?

Önnek sosem kell külső áramforrásból feltöltenie a Yaris, az Auris, a Prius és a Prius+ akkumulátorát. Miközben vezet, a töltés automatikusan megtörténik.

Mi történik, ha lemerül az akkumulátor, miközben autózom?

Egy Toyota-hybridet nem kell feltölteni, mivel az autó automatikusan tölti az akkumulátorát, miközben Ön vezet. Az autó maga dönt a benzinmotor és az elektromotor használatának leggazdaságosabb módjáról, észrevétlenül kapcsolgatva a két erőforrás között, vagy éppen együttesen használva őket, így Önnek csak arra kell ügyelnie, hogy ne fogyjon ki a benzin!

Drágább egy hybrid autó karbantartása?

A hybridek szervizköltségei azonosak a többi Toyota-modellével, és szervizelésüket bármelyik Toyota márkaszervizben elvégeztetheti Magyarországon és Európában. Az ingyenes Hybrid Állapotfelmérés most minden Hybrid Szerviz része. Erről itt talál további információt.

Milyen gyakran kell cserélni egy hybrid autó akkumulátorát?

A hybrid akkumulátorokat úgy terveztük, hogy élettartamuk megegyezzen az autóéval. Minden Toyota autóra 5 év garancia vonatkozik.

Egy ilyen autót különleges szervizbe kell hordanom?

Nem, bármelyik Toyota márkakereskedés elvégzi a szükséges karbantartási munkákat.

Mi a helyzet a hybrid autók segélyszolgáltatásával, valóban szükséges a hibridautókra szakosodott céget keresni?

A Toyota országúti assistance – Eurocare szolgáltatást nyújtó – partnerének munkatársai teljes körű képzést kaptak autóinkra, így 2000 óta a hybridekre is.

Cserélhető-e egy hybrid akkumulátora, vagy ilyenkor az egész autó elveszíti az értékét? / Nagyon drága az akkumulátor cseréje? / Ahogy az iPhone esetében, ez az akkumulátor is csak nagyon nehezen cserélhető?

Hihetetlenül ritkán fordul elő, hogy az akkumulátor cseréjére van szükség. A Toyota márkaszervizekben évente elvégzett Hybrid Állapotfelmérés tökéletes megoldást jelent arra, hogy autója mindig üzembiztos maradjon.

Igaz az, hogy a hybrid autók akkumulátoraiban felhasznált anyagok és az akkumulátorok ideszállítása nagyobb környezeti terheléssel jár, mint amilyen előnyt jelent az ilyen autók üzemanyag-megtakarítása?

Egy szóban: nem. Ezt egy általunk is alkalmazott, nemzetközi szinten elismert eljárás, az Életciklus Felmérés bizonyítja. Egy autó életében a működésével járó károsanyag-kibocsátás a teljes emissziónak mintegy 90 százalékát teszi ki. A gyártás, a szállítás, a bontás és a megsemmisítés adja a maradék 10 százalékot. Egy üzemanyag-takarékos technológia az emissziót is nagy mértékben mérsékli - így hát teljes életciklusa során egy Toyota-hybrid sokkal inkább kíméli a környezetet, mint a hozzá hasonló benzin/dízelmotoros autók.

Mennyi pénzt spórolna az üzemanyagon egy átlagos autós, ha hagyományos autója helyett egy hasonló méretű hybridet választana?

A pontos összehasonlítás lehetetlen, mivel eltérőek a vezetési stílusok, az útviszonyok, a forgalom sűrűsége stb., annyi azonban bizonyosan elmondható, hogy egy hybrid autó üzemeltetési költsége 30-40 százalékkal alacsonyabb.

Kicsi legyen, stílusos, nagyvárosi, vagy éppen kalandra termett? Próbálja ki még ma hat hibridünk egyikét!

Információk, érdekességek a hibrid autókról

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT