1. Elektrifikált
  2. Hybrid
  3. Hogyan működik a full hybrid
Gyors linkek

Hogyan működik a full hybrid?

A full hibrid technológia elve a soros/párhuzamos meghajtás, ami annyit jelent, hogy a gépjármű vagy tisztán elektromos hajtással, vagy a benzines és az elektromotor közös munkájával halad. Az öntöltő hibrid hajtás visszanyeri a fékenergiát, amelyet az akkumulátor töltéséhez használ, így képes eltárolni a felesleges energiát, hogy azt később felhasználja.

Hibrid vezetés szakaszai

Elindulás

Közlekedés állandó sebességgel

Amikor az autóval kigyorsít egy kereszteződésnél, parkol vagy forgalmi dugóban araszol, a hibrid hajtás csak elektromos áramot használ az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében.

Alacsony sebességtartományokban (70 km/óráig) egyenletesen haladva az autó mindkét erőforrásból nyer energiát, de közülük az elektromotornak jut kiemelt szerep, miközben a benzinmotor rásegít, amikor szükséges. Az EV üzemmód bekapcsolásával a Toyota hibrid átvált tisztán elektromos meghajtásra, és kisebb távolságokat károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás nélkül is meg tud tenni.

Ha az autó előzésébe kezd vagy meredek útszakaszt kell leküzdenie, mindkét motor maximális teljesítményen dolgozik, hogy a hajtáslánc a legnagyobb teljesítményt tudja leadni. Országúton főként a benzinmotor szolgáltatja az energiát, de a működését időnként az elektromotor is kiegészíti.

Lassításnál a benzinmotor lekapcsolódik a hajtásláncról, és a hibrid rendszer visszanyeri a fékezésből származó mozgási energiát. Közlekedési lámpánál állva mindkét motor minden esetben leáll.

Erős gyorsítás/autópályás közlekedés

Fékezés/lassítás/megállás

Hogyan vezessük még takarékosabban hibridünket?

A MyT alkalmazás segíti a gépjárművezetőt az optimális üzemanyag-felhasználásban. Az applikáció értékes információkal és tippekkel készíti fel a vezetőt az elektromos üzemmód kihasználására, a megfelelő gyorsítás módjára, a sebesség tartására és az optimális fékezésre, hogy az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás tovább csökkenjen.

Tudjon meg többet a MyT applikációról