1. A Toyota felfedezése
 2. Innováció
 3. Zéró baleset
Gyors linkek

Zéró baleset

Végső célunk: egy olyan jövő, amelyben nem lesznek halálos áldozatok és sérültek a közlekedésben.
Évente 1,35 millió ember veszti életét közlekedési balesetben világszerte. Azáltal, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a "biztonság az első" elvre, célunk, hogy ezt a számot nullára csökkentsük.
 • A legmagasabb biztonsági elvárások

  A zéró közlekedési baleset elérésének céljáért a fejlett vezetéstámogató rendszerek mindent figyelemmel kísérnek, ami a Toyota vagy Lexus modellek körül történik. Hogy autóinkat még biztonságosabbá tegyük, önvezető funkciók integrálásán dolgozunk, amelyek a Mobility Teammate koncepciónkon alapulnak: azon a meggyőződésen, hogy az emberek, az összekapcsolt rendszerek és a mesterséges intelligencia által működtetett autók együtt dolgozhatnak a biztonságos vezetés megvalósítása érdekében. A passzív biztonsági funkciók javítását megcélozva, amelyek megvédik az embereket egy szerencsétlen baleset esetén, világszínvonalú THUMS (Total Human Model for Safety) technológiánk segítségével tanulmányozzuk a korábbi ütközéseket, sőt a lehetséges ütközéseket is.

 • A közúti közlekedésbiztonsági közösség támogatása

  Az emberek és az infrastruktúra létfontosságú szerepet játszanak a közúti biztonságban. Ezért támogatjuk 2006 óta az Európai Közlekedésbiztonsági Tanácsot (ETSC). Az ETSC pártatlan szakértői tanácsokat ad az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek és a nemzeti kormányoknak. Emellett hatékony intézkedéseket és bevált gyakorlatokat támogat azokon a területeken, amelyeken a közlekedési balesetek és baleseti áldozatok számának csökkentése szempontjából a legnagyobb a potenciál. Támogatjuk az ETSC olyan tevékenységeit, mint például a REVIVE, amely az ütközés utáni sürgősségi reagálást hivatott javítani, valamint a közúti közlekedésbiztonsági teljesítményindex PIN, amely a közúti biztonság maximalizálását célzó szakpolitikai eszköz.

 • Automatizált vezetés

  A Toyota mindenekelőtt azért elkötelezett az automatizált vezetés mellett, mert a technológia megelőzheti az emberi hiba által okozott baleseteket. A Toyota az automatizált vezetés terén a Mobility Teammate Concept, a Chauffeur és a Guardian™ koncepciókat foglalja magában, hogy megvalósítsa a biztonságos, elérhető és kényelmes mobilitást.

 • Passzív biztonság és thums

  Az olyan passzív biztonsági berendezések, mint a biztonsági övek és a légzsákok, valamint az autó karosszériaszerkezete kulcsfontosságúak az ütközés hatásainak minimalizálásában. Folyamatos elemzéssel és innovációval kompromisszumok nélkül törekszünk a valós biztonságra.