1. A Toyota felfedezése
 2. Innováció
 3. Mobilitási megoldások
 4. Mobilitási termékek
Gyors linkek

Toyota Mobilitási termékek

A Toyota tervezi a világ leginnovatívabb mobilitási termékeit.
Válogatás a legizgalmasabb mobilitási koncepcióinkból: némelyikük már sikeresen piacra lépett.

 • LQ

  Az LQ egy olyan koncepciójármű, amely a fejlett technológiát kihasználva érzelmi kötődést épít ki az autó és a vezető között a "Learn, Grow, Love" (Tanulj, fejlődj, szeress) központi fejlesztési téma jegyében. Az LQ SAE 4. szintű automatizált vezetési képességekkel és Yui-val, egy nagy teljesítményű, mesterséges intelligenciával működő interaktív asszisztenssel van felszerelve, amelyet arra terveztek, hogy tanuljon a vezetőtől, és személyre szabott mobilitási élményt nyújtson. Az LQ elnevezés a Toyota azon reményét fejezi ki, hogy ez a megközelítés olyan jövőbeli járművek fejlesztését "ösztönzi", amelyek javítják az autó és a vezető közötti kapcsolatot. 


 • e-Palette

  Az e-Palette egy következő generációs BEV, amelyet kifejezetten a Mobility as a Service (MaaS) számára fejlesztettek ki, és olyan technológiákat alkalmaz, mint az elektrifikáció, valamint az összekapcsolt és automatizált vezetés. Az e-Palette nagyon sokoldalú, mivel képes olyan szolgáltatásokat nyújtani, mint a szállítás vagy a kereskedelem, hogy támogassa az ügyfelek életét. Az e-Palette járműveket többek között a Toyota emberközpontú, Woven City névre keresztelt prototípusvárosában tervezik üzemeltetni, amely olyan technológiák tesztelésére és fejlesztésére szolgál, mint az automatizált vezetés, a MaaS és a személyes mobilitás. A jövőben a Toyota célja, hogy partnerekkel együttműködve több területen is kereskedelmi forgalomba hozza az e-Palette járműveket. 


 • Accessible People Mover

  A 2020-as tokiói játékokon a Toyota bemutatott egy speciálisan tervezett Accessible People Mover (APM, azaz akadálymentesített személyszállító) járművet, amelyet az utolsó kilométeres szállításra fejlesztettek ki. Ez az alacsony sebességgel haladó, rövid távú BEV akár hat személyt is képes befogadni. Segített az emberek rendezvényekre és helyszínekre történő szállításában, beleértve a sportolókat és a játékokhoz kapcsolódó személyzetet, valamint az akadálymentesítésre szoruló valamennyi embert. Ha kerekesszékes utasok érdekében használják, a konfiguráció az ülések lehajtásával módosítható, hogy a kerekesszékes utas a második sorban ülhessen.


 • i-ROAD

  Az i-ROAD koncepció egy kompakt háromkerekű BEV. Egyedülálló és élvezetes vezetési élményt nyújt, mivel egy motorkerékpár méretét és mozgékonyságát egy autó kényelmével és stabilitásával ötvözi. Az intelligens, innovatív "active lean" technológia élvezetessé teszi a Toyota i-ROAD vezetését, miközben nagyobb szabadságot biztosít a városi közlekedésben. Akár két személynek is helyet adhat, és úgy tervezték, hogy a városi megosztási szolgáltatásokban és a turisztikai célpontokon is megjelenhessen. 


 • C+Pod

  A C+pod egy ultrakompakt, környezetbarát, kétüléses, akkumulátoros elektromos jármű. Kisebb, mint egy kisautó, és a mindennapi felhasználók olyan változatos csoportja számára készült, akik gyakran tesznek meg rövid távolságokat kevés utassal. Ide tartozhatnak a fiatal, egyedülálló vagy új jogosítvánnyal rendelkező vezetők, esetleg a városi vagy hegyvidéki közösségekben élő felhasználók, akiknek biztonságos, korlátozások nélküli és környezetbarát közlekedési lehetőségre van szükségük, vagy az ügyfeleket rendszeresen látogató vállalati felhasználók. 


 • Micro Palette

  Ezt a kicsi, autonóm Micro Palette névre keresztelt járművet arra tervezték, hogy fizikai árukat szállítson. Akár kényelmes háztól-házig tartó csomagkézbesítést végez, akár raktári készletek mozgatásában segít, a Micro Palette (koncepció) mindezt "mosolyogva" teszi. Ez az utolsó kilométeres mobilitási eszköz bepillantást enged abba, hogy milyen lehet az érzelmekkel teli kiszállítás a jövőben. 


 • C+Walk T

  A gyalogos területek mobilitásának ez az új, kereskedelmi forgalomba hozott formája egy könnyen kezelhető, háromkerekű, álló BEV jármű. A C+Walk T kompakt, hogy csak gyalogosan elérhető helyeken is használható legyen, és tipikus emberi sétatempóval közlekedik. Nagyon kényelmes, ha nagy létesítményekben, munkába járás vagy szabadidő eltöltése céljából kell közlekedni.


 • Más, gyalogos területre tervezett BEV-koncepciók

  A gyalogos BEV járműveket úgy tervezték, hogy megkönnyítsék a sétáló zónákban való közlekedést. Különböző helyzetekben nyújtanak mobilitási támogatást. Ülő típusú és kerekesszékkel összekapcsolható személyi mobilitási eszközeink különösen praktikusak a kerekesszékben ülők vagy a gyaloglási nehézségekkel küzdő emberek számára.