Mi a Plug-in Hybrid?

A hibrid és az elektromos autók fejlesztése

A Plug-in Hybrid lényegében egy elektromos autó és egy hibrid keveréke. Akárcsak egy elektromos autót, úgy ezt is fel tudjuk tölteni az otthoni elektromos hálózatról, ugyanakkor nagyon hatékonyan üzemel a benzinmotorral is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy hosszabb utazások során sem kell aggódnunk, hogy esetleg lemerül az akkumulátor.

Hibrid-fejlesztés


Folyamatosan bővülő hibrid-családunk története 1997-ben kezdődött, és Plug-in Hybrid technológiánk fejlesztésébe minden azóta szerzett tapasztalatunkat beépítettük.

A második akkumulátor kapacitásának bővítésével (ez tárolja az energiát a hibrid rendszer számára) 25 kilométerre növeltük a tisztán elektromos üzemmódban megtehető hatótávolságot.

Az EV-mód megnövelt hatótávolságának köszönhetően nemcsak gazdaságosabb az utazás (mivel kevesebbet kell költenünk üzemanyagra, vagy akár magára a töltésre is), hanem kevésbé is szennyezzük a környezetet, hiszen a tölthető hibridek kevesebb CO2-t bocsátanak ki, és kevesebb benzint is fogyasztanak.

További megtakarítás érhető el velük ott, ahol az éjszakai áram olcsóbb, vagy ha a töltésre napenergiát használunk.

Energia-visszatáplálás


A Prius Plug-in Hybrid nem csupán tisztább üzemű és takarékosabb, mint hagyományos motorral szerelt vetélytársai, hanem menet közben még energiát is képes termelni.

Visszatápláló rendszere a hagyományos hibridekénél sokkal nagyobb hatékonysággal hasznosítja a fékezéskor és lassításkor keletkező hőenergiát, amit elektromos árammá alakítva az akkumulátorban tárol.

Ez a kimagasló hatékonyság azt jelenti, hogy a Plug-in Hybrid rövid utakon még akkor is takarékosabb a hibrid változatnál, ha le van merülve az akkumulátora.

Bőséges energia, zéró aggodalom


Ha hosszabb utakra indulunk egy Plug-in Hybrid autóval, sosem kell amiatt aggódnunk, hogy lemerül az akkumulátor; ráadásul a benzinmotorral harmonikusan párosított elektromos hajtásnak köszönhetően a rendszer késlekedés nélkül adja le forgatónyomatékát, így mindig elegendő erő áll a rendelkezésünkre.

A Prius Plug-in Hybrid esetében semmilyen téren sem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen ez az autó takarékos környezetbarát és nagyszerű élmény vezetni - s mindez egyértelműen jelzi, hogy ez a jövő autója.

Információk, érdekességek a hibrid autókról

A pickuptól a sportautóig A pickuptól a sportautóig 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be 2030-ig ToyotaTudjon meg többet Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Tudjon meg többet! Toyota Jövő Jövő A hidrogénalapú társadalom Végtelen lehetőség: a hidrogén Végtelen lehetőség: a hidrogén A Toyota ismét forradalmasította az autóipart