LQ
A képen egy tanulmányautó látható.
Érzelmi kapcsolatot alakít ki vezetőjével
A múltban az autók iránti szeretetünk alapja az volt, hogy távoli helyekre juthattunk el velük, és lehetővé tették, hogy kalandozzunk. A fejlett technológia segítségével ma már ügyfeleink életstílusához is alkalmazkodhatunk, lehetőséget adva nekik, hogy új, izgalmas élményekkel gazdagodjanak, és kötődést alakítsanak ki az autójukkal. Az LQ-val a Toyota személyre szabható élményeket kínálhat, megfelelve a vezető egyedi mobilitási igényeinek, és még erősebb kötődést alakítva ki a vezető és az autó között.
Hajtás
Akkumulátoros elektromos jármű
EV hatótávolság
kb. 300 km
Utasok száma
4
Yui: mobilitásszakértő és AI asszisztens
Az LQ egy olyan tanulmányautó, amelynek fejlett technológiája a „tanulj, gyarapodj, szeress” elv alapján képes emocionális kötődést kialakítani a jármű és a vezető között. Az LQ az önvezetésre is képes, de az autóban megtalálható Yui is, a mesterséges intelligenciával működő interaktív asszisztens, „aki” figyel a vezetőre és tanul tőle, hogy mindig személyre szabott mobilitási élményt nyújthasson. Az LQ neve a Toyotának arra a reményére utal, hogy a jövőben a járművek és használóik sokkal szorosabban együttműködnek majd.
Technológia, amit arra terveztek, hogy biztonságos, nyugodt és kellemes mobilitási élményt teremtsen.
Az LQ nem csupán SAE 4 szintű önvezetési képességgel rendelkezik, hanem automatizált Valet parkoló rendszerrel is, ami még kényelmesebb és praktikusabb használatot kínál. A Kiterjesztett Valóság Head-up Kijelző (AR-HUD) még biztonságosabbá teszi az autózást, hiszen a vezető kevesebb szemmozgással jut hozzá a szükséges információhoz. Az LQ fejlett üléseibe több felfújható párnát építettek be, amelyek mellé egy beépített légkondicionáló rendszer is társul. Ezek a közlekedési helyzettől függően éberen tartják vagy pihentetik a vezetőt.
Ösztönös kommunikáció.
Az LQ a tetőkárpitot és a szőnyegeket is intuitív kommunikációs platformként használja a jármű és az utasok között. A belső világítás eltérő színű fénnyel világít önvezető és manuális üzemmódban, és azt a lábteret világítja meg, amelyik utassal a Yui kommunikál. Az LQ a bent ülőkkel és külső személyekkel is képes közölni az útfelület állapotát. Ehhez az első fényszórókba épített digitális mikrotükör rendszert (DMD) használja, ami egymillió apró beépített tükörrel képes komplex formákat vetíteni az útra.
Kifordított dizájn
Az LQ utastere futurisztikus, előre koncentráló kialakítású, Yuival a műszerfal központjában. A műszerfal vonalai szinte átmenet nélkül folynak át az autó belsejéből a külsejére. A minimalista beltér könnyed és karcsú, olyan kulcsfontosságú megoldásokkal, mint a rejtett szellőzőnyílások. A 3D nyomtatású középkonzolt topológiai optimalizálás segítségével erősítették meg. Ezzel a megoldással ideális a komponens anyag szilárdsága, a beltérben pedig kevesebb tartóelem látható. Az ajtók üvege átmenet nélkül simul az utastérbe, integrált, elegáns hatást keltve.