Toyota GR Supra

A legenda visszatér

Supra - Przerywnik

Magával ragadó élmény
– új formába öntve

Íme az autó, amely a vezetés élményének lehető legtisztább formáját nyújtja: az új Toyota GR Supra ötven év gazdag örökségét hordozza. Az erő, a harmónia és a fordulékonyság lenyűgöző kombinációja láttán garantáltan megdobban az autórajongók szíve, hiszen ez a gép páratlan élvezetet kínál a sportos autózás szerelmeseinek.

Supra - csík

Sportos karakter

Alacsony tömegközéppont, optimális súlyelosztás és extrém merev karosszériaszerkezet: a Toyota telivér sportkocsit épített. Az új Toyota GR Supra vérpezsdítő izgalmakat tartogat, és a feledhetetlen élmények világába röpíti vezetőjét.

Supra - csík

Versenyautós gének

Az új Toyota GR Supra annak a tudásnak a gyümölcse, amit a TOYOTA GAZOO Racing csapat gyűjtött, miközben a világ leghíresebb pályáin versenyzett. A győzelemért vívott harc feszült órái rengeteg tapasztalatot szültek; ennek nyomán született meg az a modern sportkocsi, ami igazán méltó a hírnevéhez.

Supra - csík

Előnyök

Toyota GR Supra - külső

Lélegzetelállító formák

Az új Toyota GR Supra modern formavilágát hatásosan hangsúlyozza ki a hosszan elnyújtott motorháztető, a kompakt karosszéria és a széles nyomtáv. Az autó dizájnja káprázatosan szép formákkal ötvözi a versenygépek aerodinamikáját – semmi kétséget nem hagyva a szemlélőben arról, mire képes.

Toyota GR Supra -  külső

A Supra szellemisége

A Toyota Supra több mint 40 éve szerves része az autós pop-kultúrának, és sziklaszilárd helyet vívott ki magának a motorsportok, a filmek és a videojátékok rajongóinak szívében. Az új Toyota GR Supra vérvonala a ’60-as évekre, egészen a kultikus Toyota 2000GT modellig nyúlik vissza.

Toyota GR Supra - belső

Érezze az erőt!

A Toyota GR Supra ugyanúgy elemében van az országúton, mint a versenypályán: a 3,0 literes, soros, hathengeres motor simán, erőlködés nélkül röpíti az autót, és késlekedés nélkül reagál a gázparancsra. A kettős megfúvású turbótöltő, a precíz közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a változó szelepvezérlés 340 lóerőt és 500 Nm forgatónyomatékot hoz ki a blokkból, ami 4,3 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 km/órára, az (elektronikusan lehatárolt) végsebesség pedig 250 km/óra.

[%stripes-alt%]

Élvezze a vezetés vegytiszta örömét!

Az új Toyota GR Supra fejlesztésénél nem csupán a puszta teljesítményadatok vagy a lehető legjobb köridők számítottak – sokkal inkább az, hogy Ön mit érez majd a kormánykerék mögött.

Toyota GR Supra - külső

Aerodinamika – egyenest a versenypályáról

A TOYOTA GAZOO Racing kulcsszerepet játszott a Toyota GR Supra menetteljesítményének tökéletesítésében. A mérnökök a csapat nemzetközi versenytapasztalatára alapozva alakították ki az autó optimális légellenállását és leszorító erejét, akárcsak az ideális, 50:50 arányú első-hátsó tengelyterhelést.

Toyota GR Supra - belső

Vezetőközpontú cockpit

Ahogy az együléses versenygépekben, úgy az új Toyota GR Suprában is Ön van az események középpontjában. A célszerű, háromküllős kormánykerék mögött elhelyezett kombinált digitális műszeregységről és a Head Up kijelző* kivetített képéről minden fontos adatot leolvashat.

Toyota GR Supra - külső

Tisztán érezhető

Az új Toyota GR Supra egy vérbeli sportkocsi. Egy ilyen autó vezetési érzete pedig nem tűr kompromisszumokat, ezért mérnökeink a rövid tengelytávolság és a széles nyomtáv precíz méretezésével tökéletes, 1,55 arányt alakítottak ki, ami megfelel az ‘aranymetszés’ szabályainak. Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban? Kivételes fordulékonyságot és a határokat feszegető stabilitást.

Supra - csík

Galéria