Land Cruiser

Továbbra is utolérhetetlen

Élő legenda

65 évnyi sikertörténet és számtalan alkalommal bizonyított megbízhatóság, amire mindig számíthat, bármilyen nehéz terepet is kell leküzdenie, és olyan megjelenés, ami a nyüzsgő nagyvárosok utcáin is rabul ejti az emberek pillantásait – ez a Toyota Land Cruiser. A híres terepjáró legújabb változata a legmodernebb biztonsági és off-road technológiák mellett prémium, kézműves minőségű kidolgozást és luxus kényelmű utasteret kínál. Az erő és az elegancia páratlan összhangjának köszönhetően a Toyota Land Cruiser ugyanolyan tökéletes társ a városi közlekedéshez, mint a járatlan vidékek meghódításához.

Land Cruiser - Tekintse meg a katalógusunkat és a műszaki adatokat
  • Lejtmenetvezérlés (DAC)
  • A kúszónyomaték vezérlés egyenletes sebességet biztosít
  • Aktív kipörgésgátló (A-TRC)
  • Hegymeneti elindulássegítő (HAC)
Kinetikus dinamikus felfüggesztési rendszer (KDSS)
KDSS

Kinetikus dinamikus felfüggesztési rendszer (KDSS)
Az elektronikus vezérlésű futómű maximális útfogást biztosít a terepen. A KDSS ilyenkor leválasztja a stabilizátorokat, hogy a kerekek hosszabb úton mozoghassanak. Ennek eredményeképpen az abroncsok még az extrém helyzetekben is biztosan érintkeznek a talajjal, még a legkeményebb terepen is kiszámítható tapadást biztosítva az új Land Cruisernek.

Terepmonitor rendszer
Terepmonitor rendszer

Terepmonitor rendszer
Az autó körülötti területet négy külső kamera figyeli, időben jelezve az esetleges veszélyt. A kamerák képe 360 fokos nézetként jelenik meg a Land Cruiser központi kijelzőjén, így elég megnyomni a kormánykeréken található gombot, és a vezető máris tökéletesen átlátja a jármű teljes környezetét.

Multi-Terrain Select – a terepviszonyoknak megfelelően változó motor-karakterisztika
Multi-terrain Select

Multi-Terrain Select – a terepviszonyoknak megfelelően változó motor-karakterisztika
A maximális útfogás és irányíthatóság érdekében az autó teljesítménye, fékereje és tapadásvezérlése automatikusan az adott terepviszonyokhoz igazodik. A vezető a következő terepbeállítások közül választhat: Sziklás, Laza-köves, Köves földút, Buckás, Sár és Homok, valamint Automata.

Dőlésszög kijelzés
Body Angle Display

Dőlésszög kijelzés
Terepen a vezető mindig ellenőrizheti, hogy milyen szögben dől meg a karosszéria. A multifunkciós kijelzőn megjelenő jelzések mellett az is pontosan látható, hogy a talajhoz viszonyítva milyen helyzetben áll a Land Cruiser.

Kapaszkodó képesség
 

Kapaszkodó képesség
Terepezés közben gyakran kell felkapaszkodni meredek emelkedőkre. Az ilyen helyzetekben a Land Cruiser akár a 42 fokos meredélyeket is erőlködés nélkül, magabiztosan mássza meg.

Multi-Terrain blokkolásgátló fékrendszer (ABS)
Multi-terrain ABS

Multi-Terrain blokkolásgátló fékrendszer (ABS)
Amikor a vezető bekapcsolja a Terep-választó rendszert, a Multi-Terrain blokkolásgátló fékrendszer automatikusan alkalmazkodik a talajviszonyokhoz, hogy optimális fékteljesítményt nyújtson.