1. Modellek
  2. Hybrid Electric
Gyors linkek

A két világ legjobbja

Az új Priust a hétköznapokban sokszor tisztán elektromos járműként vezetheti, ugyanakkor benzinmotorjával az újdonság immunis a hatótáv-szorongással szemben is. Ez az élvonalbeli, kettős DNS-sel rendelkező hajtáslánc hihetetlen hatékonyságot is biztosít, hiszen mindössze 0,7 liter/100 kilométeres* üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

* Kombinált vezetés, vezetési körülményektől és modellváltozattól függően.

Hogy működik?

A plug-in hibridek áthidalják a szakadékot a hibrid autók és az akkumulátoros elektromos járművek között. Tisztán elektromosan is képesek közlekedni, és gyorsan újratölthetők, akár egy tisztán elektromos jármű. Ugyanakkor a hibridekhez hasonlóan belső égésű motorral is rendelkeznek, arra az esetre, ha a töltés nem megoldható.

Ha többet szeretne megtudni, kattintson a Prius Plug-in Hybrid működését bemutató animációkra.

Mekkora hatótávolsággal rendelkezik az új Prius Plug-in Hybrid?

A korábbinál 50 százalékkal nagyobb akkumulátorral ellátott új Prius Plug-in Hybrid több mint 72 kilométert* képes megtenni tisztán elektromosan. Városi területeken, ahol általában alacsonyabb a sebesség, ez a hatótáv még nagyobb lehet, így biztosítva a napi ingázást akár a benzinmotor használata nélkül.

* Kombinált vezetés, vezetési körülményektől és modellváltozattól függően.

 

Hogyan növelheti a hatótávolságot?

Plug-in hibridként az új Prius a rendszeres töltést lenyűgöző üzemanyag-hatékonysággal és továbbfejlesztett tisztán elektromos képességgel jutalmazza. A nagy sűrűségű akkumulátort okos szoftverrel kombinálja, hogy maximalizálja az elektromos hatótávot. Az olyan funkciók, mint a Regenerative Boost, a Predictive Efficiency Drive és a Prius napcellás (solar) tető szintén segítik a hatótávolság növelését, csakúgy, mint a gördülékeny vezetést, elkerülve az erős gyorsításokat és fékezéseket.