1. A Toyota felfedezése
  2. Let's Go Beyond
  3. Olimpiai paralimpiai
Gyors linkek

Határok nélküli mobilitás az Olimpiai és Paralimpiai Játékokon

Minden nagy utazás egyetlen lépéssel kezdődik. Az Olimpiai és Paralimpiai Játékok hivatalos mobilitási partnereként világszerte megtiszteltetés számunkra, hogy minden sportolót megünnepelhetünk, aki megteszi ezt a lépést. Támogatni őket, hogy túllépjék a lehetetlen, és elérjék céljukat. Fedezze fel, hogyan váltak a játékok a korlátok nélküli mobilitás világának megteremtésére irányuló küldetésünk hajtóerejévé.

Partnerek folyamatban

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2015 óta mi vagyunk az olimpiai és paralimpiai játékok első és egyetlen világméretű hivatalos mobilitási partnere. Számos kezdeményezés mellett - többek között hidrogénüzemű Toyota Mirai-flottát biztosítunk a sportolók és vendégek szállítására - a 2024-es párizsi játékokon az akadálymentesítésre helyezzük a hangsúlyt. A fogyatékkal élők számára elérhető közlekedési lehetőségek, például az Accessible People Mover (egy inkluzív elektromos mobilitási jármű) és egy elektromos kerekesszékes e-puller segítségével szélesebb körű mobilitási megoldásokat fogunk biztosítani. Nemcsak az eseményekre lesz óriási hatással, hanem a mindenki számára elérhető mobilitáson keresztül a befogadóbb és fenntarthatóbb társadalom iránti szélesebb körű elkötelezettségünkre is.

Utazás az álmok felé

A tehetséges olimpiai és paralimpiai sportolók sikerhez vezető útjának ünneplése és megbecsülése a játékokkal való partnerségünk egyik csúcspontja. A "The Journey" című dokumentumfilmünk négy, különböző hátterű sportoló inspiráló történetét mutatja be, akik a 2024-es párizsi olimpián való részvételről szőtt álmaik megvalósításáért küzdenek. Roxy Milliner úttörő törekvésével történelmet ír a breaktáncban, hiszen a breaktánc debütál az olimpián. Ez csak egy a számos figyelemre méltó történet közül, amely remélhetőleg másokat is inspirálni fog.

Mozgás korlátok nélkül

Mindenki megérdemli az esélyt, hogy megvalósíthassa álmait, függetlenül attól, hogy milyen akadályokba ütközik. Ezért küldetésünk, hogy egy olyan világot teremtsünk, ahol a mobilitás nem ismer határokat. Olyan inspiráló paralimpiai sportolókkal dolgozunk együtt, mint Andrea Eskau biatlonista, hogy az egyedi igényekhez igazított, személyre szabott felszereléseket hozzunk létre. Az olyan kezdeményezésekkel való partnerségünk, mint az Every Body Moves, szintén biztostja számunkra, hogy a fogyatékkal élők számára lehetővé tegyük, hogy a számukra megfelelő módon váljanak aktívvá. 

Egy mozgalom inspirálása

Szenvedélyesen szeretjük a mozgás erejével felszabadítani a potenciált. A 2020-as tokiói játékokat megelőzően támogattuk az I Am Team GB részvételi programot, amely számos olyan eseményt foglalt magában, amelyek célja az emberek aktivizálása volt, kortól és képességektől függetlenül. Együttműködtünk a tokiói szervezőbizottsággal és a szélesebb japán üzleti közösséggel is, hogy világszerte ösztönözzük a para sportok iránti érdeklődést. A 2024-es párizsi olimpiát tekintve izgatottan várjuk, hogy új utakat fedezzünk fel annak érdekében, hogy inspiráljuk és mozgásra ösztönözzük az embereket.

Az akadálymentesebb és környezetbarátabb mobilitás innovációjának és a változásokat ösztönző kezdeményezéseknek köszönhetően optimista lépéseket teszünk egy befogadóbb és fenntarthatóbb olimpiai és paralimpiai játékok felé. Ahogy közeledünk a 2024-es párizsi játékokhoz, alig várjuk, hogy továbbra is olyan új kezdeményezéseket nyújtsunk, amelyek mindenkit képessé tesznek arra, hogy a lehetetlent is lehetővé tegyék. 

Ha többet szeretne megtudni az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű hivatalos mobilitási partnereként betöltött szerepünkről és más kezdeményezésekről, látogasson el a Toyota sajtóoldalára.