1. A Toyota felfedezése
  2. Let's Go Beyond
  3. Karbonsemlegesség
Gyors linkek

Lépéseket teszünk a karbonlábnyomunk csökkentése felé

A Toyotánál egy olyan világot szeretnénk, ahol az emberek, a mobilitás és a természet együtt élhet. Ezért feszegetjük a határokat, hogy új és hatékony módszereket találjunk ki környezeti hatásaink minimalizálására, és elérjük célunkat, a fenntarthatóbb társadalom kialakítását. Fedezze fel, hogyan próbálunk még annál is többet tenni, hogy segítsünk egy szebb, jobb jövőt teremteni mindenki számára.

Kezdeményezések a karbonlábnyomunk csökkentésére

Elköteleztük magunkat amellett, hogy 2050-re elérjük, hogy gyártóüzemeink ne bocsássanak ki széndioxidot*.

Keményen dolgozunk e cél érdekében olyan energiacsökkentési kezdeményezésekkel, mint például a szélenergia hasznosítása, a hidrogénmegoldásokat kihasználó új innovációink mellett, de még nagyon sok a tennivaló. A folyamatok további optimalizálásával és a fenntartható megoldások fejlesztésével tovább haladunk a célunk felé vezető úton. Ha többet szeretne megtudni a széndioxid-kibocsátásunk csökkentésére irányuló terveinkről, kattintson ide.

A változás ösztönzése

A fenntarthatóbb mobilitás irányába való elmozdulás érdekében vizsgáljuk az alternatív üzemanyagokban* rejlő lehetőségeket, és azt, hogyan növelhetjük a megújuló energiaforrások használatát. Az alternatív energiaforrások a nagyobb tudatossággal együtt az új és a meglévő autótulajdonosok körében is nagyobb arányú elfogadottságot eredményeznek.

Lehetőségeink kihasználása

Fényes jövőt látunk, ahol az innovációk segítenek felgyorsítani a karbonsemleges társadalom felé vezető utat. A fogyasztók eltérő igényeinek felismerésével több akadálymentes mobilitási megoldást tudunk kínálni, és több embernek adunk lehetőséget az alternatív mobilitás megtapasztalására. Minél jobbak a lehetőségek, annál nagyobb lesz az elfogadás.

A széndioxid-kibocsátás csökkentésén túl

A környezet iránti elkötelezettségünk túlmutat a széndioxid-csökkentési kezdeményezéseken. A Toyota Environmental Challenge 2050 keretében konkrét intézkedéseket teszünk a vízvédelem, az újrahasznosításon alapuló gazdaság előmozdítása és a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. A franciaországi TMMF gyárunktól kezdve azon keresztül, hogy globális vezető szerepet tölt be a vízgyűjtés és újrahasznosítás terén, egészen a TMUK 2004 óta betöltött példamutató státuszáig a biodiverzitási kezdeményezések terén, elkötelezettek vagyunk egy fenntarthatóbb jövő megteremtése mellett.

Ha többet szeretne megtudni azokról a lépésekről, amelyeket a környezeti hatásaink csökkentése érdekében teszünk, a Toyota hírportálon talál híreket, frissítéseket és részleteket. Fokozatos céljainkkal, az innováció és a környezetvédelmi kezdeményezések iránti elkötelezettségünkkel továbbra is többet teszünk egy tisztább, fenntarthatóbb jövőért mindenki számára.

*A járművek életciklusuk más pontjain, például a gyártás, a karbantartás vagy az életciklus végén/újrahasznosítás során is termelhetnek kibocsátást.

*Az elektrifikáció a hajtásláncok olyan típusait jelenti, amelyeknél a jrművet valamilyen mértékben villanymotor hajtja. Egyes elektrifikált autók benzinmotorral is rendelkeznek. Mások teljesen elektromos hajtásúak.

*2050 célok - A Toyota Motor Corporation és a pénzügyi konszolidációba bevont leányvállalatok üzemeinek energiafogyasztásából származó CO2-kibocsátásra, valamint a Toyota márkáknak a pénzügyi konszolidációba bevont leányvállalatokon kívüli gyártásából származó CO2-kibocsátásra vonatkozik (Scope 1, 2 + önkéntes intézkedések).

*Alternatív üzemanyagok - CO2 és hidrogén kombinálásával előállított szintetikus üzemanyagok, a növényi hulladékban és levegőben lévő szénnek a víz elektrolízisével előállított hidrogénnel történő szintézisével előállított E-fuelek, valamint a biomasszából előállított bioüzemanyagok. További információk itt találhatók